Суходол става Република

Френски адвокати помагат на квартала да обяви независимост от държавата, която наново отвори сметището
5 сеп 2008 11:14,
169
Суходол става Република
Република Суходол. Снимка: БГНЕС

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И да бяха се съгласили на пари колко от тях щяха да получат-справка Пловдив.И второ хората са казали-здравето с пари не се купува.
47
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
И сега ако на някой не му е ясно, че София е торището на България...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
този с Бургас и с 20%-та е много забавен. От тези двадесет процента деветнадесет се падат на Лукойл. Да вземе и нефтохима да обяви независимост, защото откъде-накъде ще храни останалите мизерни бургазлии:)))
45
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Извинявай - никога не съм си мечтал да ходя в София. И аз съм бургазлия, като по-предния коментар и тук си ми е добре. Още по.добре ще ми е ако софиянците, дето се натрисат всяко лято, ги няма - срутваме им хотелчетата и баста. А най-добре, ако вземете да си решите проблемите, вместо да си разнасяте *** из цяла България - и без това вече едва ви изхранва.
44
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 15 години
EVALATA 29 ZA TOVA KOETO SI NAPISAL,AKO IMAH SHAPKA 6TQH DA TI Q SVALQ !!!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
Dejan преди 15 години
Taka i treba, neka se otcepat dokolku mozat, za vlastite vo Sofija samo taka i im treba, vlasta vo Sofija e fashisticka, narodot saka da ima svoi ljudski prava da ima podobar zivoten standard da ima zdrava sredina za ziveenje, da moze sobodno da kaze koja mu e religija i narodnost, a ne nekoj da mu diktira kako shto saka. Samo napred i so sreca vo borbata za nezavisnost.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Суходол става република -е па ние от махала Долни Поцръцленци ке обявиме тогаз че ставаме цела империя, с бабите, дедовците и селското магаре сме 43-***, повече от два футболни отбора!! ХАХАХААХАХА
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е голям номер - отцепват се, съдят София или държавата / все тая/ за *** на тяхна територия, с парите от спечеленото дело строят завод и София после пак им плаща да си кара *** там, от всякъде са на далавера с този ход, евала
40
0
 
0
 
! Отговори
провинциалист преди 15 години
Ало,големия софиянец,забележи-с я, а не със а-не софианец,софиянец!Научи се първо да пишеше,бе ***!
39
0
 
0
 
! Отговори
dadan преди 15 години
ми те хубаво ще се цепят ама ква държава ще станат и те незнаят , голяма икономика ще имат , като им даваха кинта не я поискаха, сега няма кинта ,няма нищо , и *** пак си седи при тях.
38
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 15 години
ХОРАТА ИМАТ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАТ!!! СМЕТИЩЕТО Е НЕЗАКОННО!!! А ОТНОСНО *** ДЕТО ИСКАТ ЦЯЛА СОФИЯ ДА СЕ ЦЕПИ - АБЕ МАМИНИ ВАШИТЕ ДЕЦА КЪДЕ ЩЕ СИ МЕЧТАЯТ ДА ОТИДАТ БЕ? КЪДЕ СТРИНКА ТИ И БАБА ТИ ЩЕ ХОДЯТ ДА СЕ ГЪРЧАТ КАТО ЧЕРВЕИ В БОКСОНИЕРА ТА ДА ИЗКАРАТ НЯКОЙ ЛЕВ В ГОЛЕМИЯ ГРАД А? ДЕ*А ПРОСТИ ПАРЧЕТА ВСИЧКИТЕ В СОФИЯ ИСКАТЕ И КАТО ДОЙЕТЕ ТУКА И ВЕЧЕ СТАВАТЕ ГОЛЕМИ СОФИАНЦИ И МИ ВИРИТЕ НОСОВЕ... СЕЛСКИ *** ТАКИВА! Е ТАКИВА КАТО ВАС БЪЛВАТ *** НА ПОРАЗИЯ!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на Суходолци. Ние в Бургас от една година готвим отцепване от страната заради проекта Бургас-Александрополис ама нищо не правим. Може би това ще се случи, след като почне строителството на петролопровода но определено Суходолци ще ни изпреварят. Браво! Дайте ни кураж и на нас да го направим. Та Софиянци да си живеят сами. Не може Бургас да дава 20% от бюджета на цяла България ,който не вярва да отвори Уйкипедия .. та не може да даваме маса пари за страната а да ни унищожават Софийски решения и да ни казват министрите от София ,че ако ще и с референдум да отхвърлим проекта това нямало да има никакво значение за тях. Ами щом няма значение , то и нас вие не ни интересувате. Отцепваме Бургас. Естествено няма да има забрана за Българите. Всеки Българин ще си идва както в останалите градове. Просто решенията за Бургас няма да взимат Софийските министри и Бургас няма да плаща данъците си на София.Всичко друго ще си е по старо му.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всеки които живее в София и се позамисли малко ще разбере ще не им е лесно на тия хора с тоя ***.Докато пред прозорците им седи нашия *** някои хора за същия *** взина милиони и кара Майбах.А кинтите ги даваме ние.Такаче не е изгодно за господата управляващи да се строи завод.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прави са хората.Колко кмета минаха и ги лъгаха най-безочливо.Евала,че се заемат с крайни мерки.А *** които им се смеят сега се оплакват от живота,но не правят нищо защото са .ЕВАЛА.
34
0
 
0
 
! Отговори
не го помня... преди 15 години
А като станат република директно ли влизат в Евросъюза или...?!?!?!:)))))))))))))))))))))) Е не може да е по-абсурдно положението, но в прочетените по-долу коментари има много истина и на двата полюса...за жалост
33
0
 
0
 
! Отговори
До №20 преди 15 години
Ами ако стане така Софиянци ще умрат от глад. Това си е истината. Я се замисли каде ходиш на велик ден. От кой край на БГ са баба ти и дядо ти? Такива като тебе са най големите селяни. Самочувствие без покритие!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Той преди 15 години
А правителството вместо да мори пенсиите по морето и планините , що не подпомогне с някой лев изграждането на завод за отпадъци, щот Бат Бойко не им харесва. и на мен не ми харесва , ама това е положението. Ако Р.Овч. беше кмет на София, дали нямаше да му дадат пари за завод и да го издигнат като божествен спасител от ***. Всичките ни политици са бок луци и мислят само как да си осигурят власт и пари.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bravo na nomer 29 edin gramoten i kompetenten...
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe goveda i kato se otcepite kakvo 6te pravite v provinciqta be ...6te qdete luk i sirene samo...i kakvo 6te rabotite be ...sofiq stava grad-durjava zaradi nespira6tite priijdabniq na selski zaselnici..
29
0
 
0
 
! Отговори
Буболече преди 15 години
Общо взето - не е лесно да си ***... Всички пишещи тука имат ли представа въобще за какво става въпрос или е зора само да ядат ла*на и да плямпат??? Сметището в Суходол е било законно преди много години - сега вече не е и хората са си прави да протестират. Капацитета му е изчерпан - 20те години са минали, сега се трупат *** директно върху земята... И това не са техните *** - това са *** на всички нас, обаче ние знаем да пищим като ни засмърди кофата пред блока за ден нали? А какво им е на тия хора там - смрад и болести!!! Да бяха 200 не 2000 пак са пълноправни граждани на тая страна и имат човешки права! Върховният съд постанови, че сметището е незаконно, а смешника Бойко дето само знае да говори се прави на герой. Да ходи да играе тенис гол до кръста да си ходи на фитнес *** и да не се прави на кмет. Завод даже два щяха да са направили ако не бяха окрали всичките пари! И място за сметища има, ама нали се сещате, че подходящите места не са на техни хора - е как ще лапат пари? Така че МИЖАВИ ПРОСТАЦИ прочете малко по темата и спрте да говорите колкото да правите вятър! А това за републиката съм сигурна че и суходолци не го знаят, ама медиите са длъжни да раздухват тъпотии...И може да се поинтересувате за минералната вода в Суходол, като се пусне къде намалява дебита ;)))) Щото в вода "Банкя" и "Горна Баня" са свърани с подземните води на Суходол и тия отрови от ***, които попиват в почвата влизат и във водата. Да ви е сладко Нещастници!