Суходол става Република

Френски адвокати помагат на квартала да обяви независимост от държавата, която наново отвори сметището
5 сеп 2008 11:14,
169
Суходол става Република
Република Суходол. Снимка: БГНЕС

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Tedi преди 15 години
Абе какво само мрънкяте бе. Това сметище носи зарази на хиляди километри. Какво сте седнали да обиждате хората... утре в Суходол няма да има място и ще истресът *** пред ваща къща .. щото КМЕТА така е решил. Никой не избира къде да се ражда. Хората там живеят бранят си здравето. Ако кмета реши *** да се исипе в центъра на София всички ще пропищят.. ако се реши да е в някой друг град на центъра пак суъщото. Но никой не мисли за последиците.. За всички тези болести и зарази носещи се във въздуха... Именно всички болести напоследък идват от мръсотия и микроби... Дали е в Суходол или в Пичковци се е 200 ... заразите си идват. Ако има завод няма да има подобна простотия и хората няма да се чустват застрашени от болести. Всички дето пишете тука изобщо не се замисляте защо тия хора са се вдигнали на бунт. Защото са в правото си Ако плъзне някоя епидемя тя няма да е само в Суходол.. ще е в цялата страна ама на вас не ви пука. Повечето сте безмозъчни същества чудещи се каква простотия да измислят. Обаче искам утре кмета ви да реши *** да е във вашия двор да ви видя тогава колко ще сте отворени ....
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tupite i podkupnite jurnalisti postoqnno bulvat ne6ta za da nastroivat naselenieto edno sre6to drugo...star i tup nomer koito se prilaga na mnogo prost narod..i kato gledam 95% ot komentarite sa na takiva hora,zatova upravlqva6tite 6te ni ma4kat,za6toto durjavata e pulna s prostaci i negramotni...
26
0
 
0
 
! Отговори
do №12 преди 15 години
Напълно съм съгласен с теб! Ако софия се отцепи от БГ ще се отървем от шопските *** и най селския град.
25
0
 
0
 
! Отговори
lud преди 15 години
abe selqci mrusni hodete si na selo,za da si stane sofiq pak 500 000 i da nqma problemi s bokluka...prosto bokluka v momenta e milion i polovina selqnduri...
24
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
С парите, които до сега са отишли за складиране на ***, можеха да стигнат за заводи из цяла България, а кметове и депутати се дърлят, защото не могат да се разберат кой ще държи завода. Това ще е такава река от пари, че не е истина. Който държи кранчето, ще държи държавата за топките.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нямам думи това което 6те направят е наи голямата гре6ка в живота им Бог да ви е на помощ
22
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
... а бе тия защо не вдигнаха бунт когато Софиянски беше кмет ? Те за себе си са си прави но няма да прокопсат.
21
0
 
0
 
! Отговори
Жико преди 15 години
До 17:Ей, изгустиран ***, научи правописа първо бе, палЪчинка, след това коментирай..
20
0
 
0
 
! Отговори
Жико преди 15 години
Ей, ***, стига сте рупали!Къде да се сложи сметището бе? В Суходол си е екстра, приляга ви много..А тия някакви елементи, дето искат отделяне на провинцията от София - ооох, леле, какъв рай ще настъпи тогава...и ние искаме, да знаете...ама тогава софийската виза ще е по-трудно да получите от американска.....и тогава "ко ша прайм?!?" ааа?:)))))
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хаха всички плюят по Суходолци се едно този *** е само техен.Едвали се замисяте колко тона помия бълваме на ден и с магическата пръчка изчезва от кофата пред блока и се стоварва на главите на хората.За онези години е било добре малко хора малко ***.А сега София се пренасели много хора много ***.Такаче е време за ново сметище а най добре завод.
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
И те ще си имат държава до сметището, ама няма да могат да протестират, щото ще има граница .... между суходол и сметището ...
17
0
 
0
 
! Отговори
Габриел преди 15 години
Софиянци и шопи недонесени, десетилетия цяла България работи за вас, че и столични ви даваха, но сега - гнийте в смрад!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da nai-dobre 6te e da otcepim sofiq s cqlata *** det jivei tam :D xaxa ai ima nqkoi svesni hora ama pove4eto nestavat :P i ako otcepim sofiq togava 6e sa upraim ve4e :D xaxa ;)
15
0
 
0
 
! Отговори
ax преди 15 години
Супер, номер 8!!! Прав си, не се бях сетил за това!!!! Нека се отделят, а после да чакат за визи и зелена карта!!!!Ха ха ха:)))))
14
0
 
0
 
! Отговори
ax преди 15 години
Супер, номер 8!!! Прав си, не се бях сетил за това!!!! Нека се отделят, а после да чакат за визи и зелена карта!!!!Ха ха ха:)))))
13
0
 
0
 
! Отговори
wer преди 15 години
Смях в залата...От къде си? - От анклава Суходол!!! Нема такъв смях просто...:)))
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз предлагам да отцепим направо София от България и да си решим проблемите взаимно веднъж завинаги
11
0
 
0
 
! Отговори
mita4eto преди 15 години
Чудя се и се мая, докъде ще стигне простотията на суходолци. Досега, години наред си е имало сметище и никой не е казал нито дума, а сега изведнъж *** решили, че не щат сметището там. А къде ще иде сметището - може би да го натоварят и закарат в Германия?! Или май най-добре е да си го закарат в държавицата с име Суходол .... Според мен не трябва НИКОЙ да им обръща внимание на болните мозъци!
10
0
 
0
 
! Отговори
choco преди 15 години
Кой ги карал да си купуват евтини жилища там. Когато са направили сметището и 200 човека не са живеели там...
9
0
 
0
 
! Отговори
ZOLTAN преди 15 години
Абе прави са си хората!!!

Спонсорирани публикации