Суходол става Република

Френски адвокати помагат на квартала да обяви независимост от държавата, която наново отвори сметището
5 сеп 2008 11:14,
169
Суходол става Република
Република Суходол. Снимка: БГНЕС

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
wizz преди 15 години
тия редовни ле са ??? пълни глупости са това...
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А да пари за заводи.По евтино копаш дупка пълниш и заравяш.Или за някоя нова колица че депутат в кола над 2 години си е смях.Друго си е нова с 300 кониа и 17 въздушни възглавници.
66
0
 
0
 
! Отговори
ь преди 15 години
Икономическа, териториална и политическа блокада !!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Дъждоливец преди 15 години
Предлагам и София да се отцепи от BG !! Да се въведе софийско жителство с начало 09.09.1944.Ако новите " граждани - софияните " не са съгласни,поне от 10.11.1989г. Така мисля ,че ще се разрешат много от наболелите въпроси на града. Хе,хе,хе .....мечти.
64
0
 
0
 
! Отговори
Bau преди 15 години
Хората са си прави в 21 век живеят а още сметища има и незнам си какво ,прави са да си търсят правата и да искат слеото им да е нормално .Софйиския кмет нему пука за нищо гледа само някои лев да прилапа и той, пък ако ще и да е за сметка на някои друг за житоа му здравето му и т.н .Досега с всичките тези пари които се изхарчиха щеше да има не един завод за а 2 които заводи нямаше да бъдат ползвани само от софианци.Ако сте ходили към Силистра да видите те какво сметище имат по европеиски стандарти правено ще ви са прийска там да отидете .Дори то е единственото в БГ което е правено по европейски стандарт .Тези пари които са от излишака вместо да ги раздават насам натам могат да заделят някои лев и да построят един завод за на отпадаците .
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако скоро не се направи нещо с ***,задръстванията и безразборните строежи скоро ще има следните обяви.Заменям 3-стаен апартамент с изглед към новопостроени коперации с добри съседи за китна къща в прованса.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде новата република смята да си изхвърля ***?
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз познавам бизнесмени, които ще бутната старите къщички в стария град на Пловдив за да строят базар от малки едноетажни магазинчета.
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е решението София да спре да расте. Стига й вече! Политиците да отидат на новата столица ТУТРАКАН!Факт е, че столична община не третира кварталите на София като равнопоставени. Някои получават повече транспорт, по-често миене и асфалтиране на улиците от други. Затова нека с тази нестандартна подписка да призовем към отцепване на дадени квартали на София от града и придобиването им на статут на населени места от селски или градски тип (зависи от големината и дали кварталите биха искали да бъдат отделно село или в мини-град заедно със съседен квартал). Предложени квартали са: Хаджи Димитър, Стефан Краджа и Сухата Река. Тези квартали заедно могат да образуват един малък рад или ако желаят може някои от тях да придобият статут на села. Промени в имената не се очакват в случай на придобиване на статут на село, с изключение на Хаджи Димитър, чието евентуално име би било Хаджидимитрово (ставайки четвъртото село с такова име в България, по настоящем има три с такова име).
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Политици, вие сте ***! Моля ви преместете столизата на друго място, че ви миришат!
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами за да се направи нещо от управляващите трябва да негодуваш покрай избори.Тогва правят чудеса.Вижте как пенсионерите намазаха с почивка на морето пък и бонус 100 за здравословна храна.Така и суходолци могат да се отърват от сметището.
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти мани, ама те и в НАТО няма да са. Представи си ако ловната им дружинка влезе по грешка в Република Локорско, какъв конфликт с непредвидими последици може да стане. Мисля, че е време да се свика Съвета за сигурност на ООН.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Интернет се разпространи подписка с този текст:Факт е, че столична община не третира кварталите на София като равнопоставени. Някои получават повече транспорт, по-често миене и асфалтиране на улиците от други. Затова нека с тази нестандартна подписка да призовем към отцепване на дадени квартали на София от града и придобиването им на статут на населени места от селски или градски тип (зависи от големината и дали кварталите биха искали да бъдат отделно село или в мини-град заедно със съседен квартал). Предложени квартали са: Хаджи Димитър, Стефан Краджа и Сухата Река. Тези квартали заедно могат да образуват един малък рад или ако желаят може някои от тях да придобият статут на села. Промени в имената не се очакват в случай на придобиване на статут на село, с изключение на Хаджи Димитър, чието евентуално име би било Хаджидимитрово (ставайки четвъртото село с такова име в България, по настоящем има три с такова име).
55
0
 
0
 
! Отговори
Бубелчето преди 15 години
Общо взето - не е лесно да си ***... Всички пишещи тука имат ли представа въобще за какво става въпрос или е зора само да ядат ла*на и да плямпат??? Сметището в Суходол е било законно преди много години - сега вече не е и хората са си прави да протестират. Капацитета му е изчерпан - 20те години са минали, сега се трупат *** директно върху земята... И това не са техните *** - това са *** на всички нас, обаче ние знаем да пищим като ни засмърди кофата пред блока за ден нали? А какво им е на тия хора там - смрад и болести!!! Да бяха 200 не 2000 пак са пълноправни граждани на тая страна и имат човешки права! Върховният съд постанови, че сметището е незаконно, а смешника Бойко дето само знае да говори се прави на герой. Да ходи да играе тенис гол до кръста да си ходи на фитнес *** и да не се прави на кмет. Завод даже два щяха да са направили ако не бяха окрали всичките пари! И място за сметища има, ама нали се сещате, че подходящите места не са на техни хора - е как ще лапат пари? Така че МИЖАВИ ПРОСТАЦИ прочете малко по темата и спрте да говорите колкото да правите вятър! А това за републиката съм сигурна че и суходолци не го знаят, ама медиите са длъжни да раздухват тъпотии...И може да се поинтересувате за минералната вода в Суходол, като се пусне къде намалява дебита ;)))) Щото вода "Банкя" и "Горна Баня" са свърани с подземните води на Суходол и тия отрови от ***, които попиват в почвата влизат и във водата. Да ви е сладко Нещастници!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей, по-голяма глупост не бях чувала скоро.....република....и може би на мястото на сметището, ше си построят бизнес център с 2-3 фирмички, където да работят!?!?!?!или ше си направят фермички с по няколко животинки за да има с кво да се изхранват..може да си вземат и Болен Сидеров за президент......и защо си мълчаха толкоз време, а сега кат идат избори и пак се надигнаха???
53
0
 
0
 
! Отговори
bobi преди 15 години
Да се готви Мало Бучино
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако Суходол се от България 6те настъпи пълен хаос в в таи наре4ената нова Република . За6то ли ами помислете парвото Суходол няма да е в ЕС и само за да отидат в София трябва да показват 4ервен паспорт а да попитам каде 6те работите по полетата а да не говоря за тока от каде 6те полу4авате ток , 6те ва изолират от всякаде
51
0
 
0
 
! Отговори
Luboto преди 15 години
... I zakonite veche izmisli I vze da reshava koi shte v Burgas I koi ne. Samo se chudia 90% ot horata shegi li pishat ili sa naistina neimuverno prosti?
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НЕЗАВИСИМОСТДнес 05.09.2008г., аз Крал Венцислав Божиловобявявам Кралство Суходол за независимо.Обръщам се към правителствата на Бургас и останалата провинция с молба за разкриване на посолства.Н.В.В.Б I
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде да се стегнем че тая държава нас чака.Иначе - който не мина той не ни е..ба и купи.