Още един труп в случая "Белнейски"

Проф. Стойчо Раданов, който обяви, че сестрите са убити при катастрофа, а не изнасилени, е открит обесен на катерушка в столицата
17 окт 2008 13:04,
144
Още един труп в случая "Белнейски"
Снимка: БГНЕС

Проф. Стойчо Раданов е намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал "Иван Вазов". Според първоначалната информация става дума за самоубийство.

76-годишният професор беше ръководител на екипа от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски.

Според заключенията на неговата експертиза сестрите са били прегазени от автомобил, а не са били изнасилвани.

Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити.

Близо три години след ужасната смърт на сестрите, нито разследването, нито ДНК пробите, нито ексхумацията посочи убиеца им.

Работата продължава и по ДНК анализа.

Водят се преговори за пращане на материал в Австрия.

До момента експертите от Института по криминалистика са изолирали два мъжки ДНК профила в пробите на едно от момичетата.

Според запознати обаче не е изключено именно по линия на ДНК пробите скоро да се стигне до конкретно лице и мистерията най-накрая да бъде разбулена.

И днес, близо три години след ужасната смърт на двете момичета, все още няма заподозрени за престъплението.

На 31 януари 2006 г. случайно преминаващ овчар откри телата им – полуголи, със следи от насилие – в местността Грамадите, на 3 км от Брацигово.

Очаква се разследването по делото Белнейски да бъде продължено, обяви днес пред БНР окръжният прокурор Иван Даскалов.

Проф. Стойчо Раданов беше и съдебен експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. 

По време на едно от съдебните заседания по случая, Раданов каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили.

Защитата на полицаите веднага поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално.

Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
poumnql преди 15 години
Тук,в тая държава вече е нездравословно да се живее,бог да прости професора.
24
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
на Пазарджик. Долу мафията в България. Келемето му с ***. Пие, гази и го спасява баща му. Е това е положението, никой ли не го разбра???
23
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
ДС (данс) прикриват някой комунист педофил ( агент Гоце, Очилатия...)
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да - ако този човечец се е самоубил, аз съм Барак Обама
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе и аз живея в България, но въпреки това не мога да си обясня нещата. Какво е това мракобесие, какво е това чудо...Каква е тая изродщина, за какво става дума изобщо...
20
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
СТАНА ЗЛОВЕЩО.
19
0
 
0
 
! Отговори
el преди 15 години
tuka samo horei6io 6te opravi rabotata.
18
0
 
0
 
! Отговори
555666 преди 15 години
Е същата работа като със случая с Dexter, ще намерят ивършителите топки, друг път.Представете си колко не им пука, на престъпниците, щом правят таки учевадни неща, трагична работа.Емиграция му е майката и това е, ако неиската някой ден да убият вашите деца и да се чудите до последният ден в който сте на този свят, кой го е направил и кога ще си получи заслуженето...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КОЙ ГИ ПРЕГАЗИ БЕ?!!!!!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
една в БГ преди 15 години
За съжаление е необяснимо, колкото и напъни да има в тази посока. Ако живееш в България няма какво повече да те учудва, при това безразличие и овчедушие, което е обзело всички, включително и мен. Всъщност аз се впечатлявах от хубавото и се възмущавах от лошото, но всичко отдавна се опорочи в държавата ни и аз не искам да хабя нерви в излишен яд. Ако живееш в чужбина никога няма да ти стане ясно какво всъщност се случва в милата ни Родина България.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
убийство е, некой пак се поставя над държавата, тайна служба убивачи, при кой ли резидент работят
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По скоро смърта му е свързана с работата му по делото Чората, който беше убит по правителствена поръчка, за да се прекрият връзките между управляващи и хора от престъпният свят.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мвр да извика МОНК
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
малко странно звучи цялата работа ... и *** да си си личи че са го притискали човека и ако искаше да се самоубие нямаше да го направи на детска площадка ... явно е че са го обесили и то едва ли случайно е избрано мястото има някакъв подтекст... пак някой дон корлеоне е замесен и прави всичко възможно да не се разбере кой е
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Повече от ясно е това "самоубийство"! Ако в България има правосъдие сега е момента да се издирят организаторите на "самоубийството". Явно някои засегнали хора ог властта са се притеснили от разкритията и тезата на професора. Защото човек и учен като професора никога няма да се обеси на детска катерушка в парка -"смърта е занимание интимно..." както е казал поетът!
10
0
 
1
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Twin Peaks... СОВИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО СА!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 15 години
Какъв е този парламентарен контрол в празна зала? Депутатите подиграват ли се с избирателите си? Нали заплатите им са от нашите данъци? Ние бъхтим здраво за да им изкараме заплатите, а те какво правят?
8
0
 
1
 
! Отговори
Bau преди 15 години
Еи голяма мафия, човека отркил нещо покраи смърта на момичетата дет ще разобличи някои и веднага го отстранили, каква е таз държава какво е туи нещо ще кажеш по някакъв сценарий за филм се развива сичко.Сега полицията трябва да започне разследване не да си мислят че е самоубийство.Отдалеч си личи че убиеца на сестрите е някои голяма риба дето много хора го познават, и всичко се прикрива сега.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Самообесиха го...Така е, когато кажеш неудобната истина и то за силните на деня, обикновено след това те намират "самоубит". Трябваше да си мълчи, защото Румен Петков не прощава...А всички в цяла България вече знаят, че негов приятел ги е сгазил с джип...
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гоце, Гоцее, докъде я докарахте държавата, а?