Още един труп в случая "Белнейски"

Проф. Стойчо Раданов, който обяви, че сестрите са убити при катастрофа, а не изнасилени, е открит обесен на катерушка в столицата
17 окт 2008 13:04,
144
Още един труп в случая "Белнейски"
Снимка: БГНЕС

Проф. Стойчо Раданов е намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал "Иван Вазов". Според първоначалната информация става дума за самоубийство.

76-годишният професор беше ръководител на екипа от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски.

Според заключенията на неговата експертиза сестрите са били прегазени от автомобил, а не са били изнасилвани.

Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити.

Близо три години след ужасната смърт на сестрите, нито разследването, нито ДНК пробите, нито ексхумацията посочи убиеца им.

Работата продължава и по ДНК анализа.

Водят се преговори за пращане на материал в Австрия.

До момента експертите от Института по криминалистика са изолирали два мъжки ДНК профила в пробите на едно от момичетата.

Според запознати обаче не е изключено именно по линия на ДНК пробите скоро да се стигне до конкретно лице и мистерията най-накрая да бъде разбулена.

И днес, близо три години след ужасната смърт на двете момичета, все още няма заподозрени за престъплението.

На 31 януари 2006 г. случайно преминаващ овчар откри телата им – полуголи, със следи от насилие – в местността Грамадите, на 3 км от Брацигово.

Очаква се разследването по делото Белнейски да бъде продължено, обяви днес пред БНР окръжният прокурор Иван Даскалов.

Проф. Стойчо Раданов беше и съдебен експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. 

По време на едно от съдебните заседания по случая, Раданов каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили.

Защитата на полицаите веднага поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално.

Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
за да се прикрие един изверг ,колко хора трябва да умрат свързни с случая,предлагам от ес д изпратят криминалисти и лекари да разнищят случая,министъра трябва да си подаде оставката нали така се прави когато системата явно не работи
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Показно убийство за назидание, въпросът е само с кой случай е свързано.
43
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Как бе 24, не сме били знаели : Няма Българин който да не знае Убиеца на сестрите Белнейски освен разбира се Служителите на Темида. Що се отнася до случая с ,,Катерушката" той от 450 километра мирише на Осъдените на не знам колко години зад решетките полицаи по Смъртта на ,,НЕВИННИЯ" Ангел Димитров.Тъй е тя в България: Посмей само да си изпълняваш служебните задължения без Политически Чадър и веднага се Намесва Българският Чадър ,,А La Георги Марков"Това е Властта : История за Чадър. Само че преди да се стигне до Филма ,,Той се казваше ОМБРЕ' / Има двумисъл : OMBRE означава Сянка от Френски ,а UMBRELA -ЧАДЪР от Сицилиански /, ще гледаме Филма ,, Камъните падат,падат от небето - камък ми падна от сърцето" а срещу падащите от небето камъни не спасява даже покрив на автомобил какво остана за Чадър пък бил той и Политически .Справка: Гледайте началото на филма ,, Върхът на Данте" - Не става дума за ,,АД" от Данте Алигиери но много му прилича. Айде стига Акъл, да пия и аз една Ракия за Катерушката която носи професорски труп. Друго си е да им лъсне оная работа на едни ,,Другари".
42
0
 
1
 
! Отговори
deskina преди 15 години
ako e ostanalo pone malko doblest u nashite durjavnici e kraino vreme da raznishtqt tozi sluchai jalko za momichetata v kakva pomiina qma jiveem
41
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 15 години
Каква държава? - Просто територия...
40
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Незнам как човек мдже да се обеси на кошетката без чужда помощ че той е професор по тези неща и знае по лесни начини да си сложи край на живота
39
0
 
1
 
! Отговори
емигрант преди 15 години
Неудобният го "самоубиват", така е в България.
38
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 15 години
ЧОВЕК НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ И ВСЕ ПАК СЪС СТАБИЛНА ПСИХИКА, ИНАЧИ ЩЕШЕ ЛИ ДА РАБОТИ ТОЛКОВА ГОДИНИ В СЪДЕБНА МЕДИЦИНА. НЕ РАЗПРАВЯЙТЕ, ЧЕ Е САМОУБИЙСТВО. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЗА КАКВА КОЛОСАЛНА МАФИЯ СТАВА ДУМА В РОДНАТА НИ БЪЛГАРИЯ!
37
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
...едва ли е възможно до получи правоохранителната и правосъдната ни система,създадена от БКП/БСП и подопечните ДС и управлявана от тях.Вижте колко са безцеремонни,нагли и цинични.Така утре някой от тях ще сгази ВАШИТЕ ДЕЦА и щом някой понечи да ви помогне или каже истината,ще получи това,което получи професора.ТЪЖНА РАБОТА.ЖИВЕЙТЕ ПЛАХО И СТРАХЛИВО,СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ. ЧЕРВЕНИТЕ ЕНИЧАРИ ЩЕ ОТВЛИЧАТ И УБИВАТ ДЕЦАТА ВИ.ЩЕ ВИ ГРАБЯТ И ТОРМОЗЯТ,А ВИЕ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ С ЕДНИЧКАТА НАДЕЖДА - И ВАШИТЕ ДЕЦЕ ДА СТАНАТ ЕНИЧАРИ,ЗА ДА СЕ СПАСЯТ.ТЪЖНО И БОЛНО.ЖИВЕЙТЕ СИ ТЪРПЕЛИВО "ТОР ЗА ЕНИЧАРИ".На благодатната почва,наторена от вашето овчедушие ще израстват все нови и нови ЕНИЧАРИ и ВИЕ НЯМА ДА ВИДИТЕ БЯЛ ДЕН.
36
0
 
1
 
! Отговори
нормална преди 15 години
ИМА ЛИ НЯКОЙ ВЪОБЩЕ ДА ВЯРВА ,ЧЕ СЕ Е САМОУБИЛ ?????? ТОПЕКСПЕРТ, ПРОФЕСОР НА ВЪЗРАСТ, УВАЖАВАН И ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК ЗАЩО ЩЕ СЕ САМОУБИВА ??? ПОДМАМИЛИ СА ГО И СА МУ ПОМОГНОЛИ ДА УВИСНЕ !!! БЪЛГАРИЙО ЩО ЗА ДЪРЖАВА СИ ????
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
О, от ясновидци питаха едната, но тя каза че никога няма да говори понеже и на нея ще й се случи същото като на Белнейските.
34
0
 
0
 
! Отговори
petsi преди 15 години
то че не се е само-убил е ясно. Но след толкова време що не взеха да попитат някой участник в "Ясновидци" да им разкаже историята, пък после събирането на доказателства ще е песен. Естествено след като отстранят виновника, за да не пречи :-Р
33
0
 
1
 
! Отговори
същата 16 преди 15 години
и знаеш ли, от ден на ден започвам идеално да разбирам младо и старо, което замина за чужбина. Аз имах възможност да живея в Милано, но предпочетох дълбоката бг провинция от любов най- вече към мама и тате, ама след случващото се всеки ден и отношението спрямо бедни и пенсионери, спрямо всички нас, а като виждам и кои са силните на деня, се убеждавам, че май не направих най - правилния избор. Може би в Италия щях да бъда човек, макар и чужденец, а тук съм и аз не знам какво, пък и не съм сигурна, ако един ден бъда убита дали някой изобщо ще се потруди да разбере кой ме е убил...
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Другарю Станишев четеш ли, четеш ли? Погледни по-долу и ще ти стане ясно на къде върви работата!Ама си направи copy/paste и го закачи в рамка на стената на кабинета си, за да се чете и от следващите Министър председатели на държавата ни!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много интересно сега кой ще му прави аутопсията пък на него и до какви изводи ще стигне. Сигурно, че не е оказвал съпротива, значи ще да е самоубийство. Как не можаха и Белнейски или Чората да ги самоубият така - нещата щяха да бъдат забравени за няколко седмици.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще назидават в цървулово, данс да разпита гоце, и министъра на полицаите, не може убийци с пагони
29
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Всички важни случай заваършват с констатацията на тъпите милционерчета САМО-СЕ УБИЛ !!???И кой го реши след 5 мин оглед???някой пиян мухморлия от милицията??? тоя случай е същия като с делото "АКРАМ' дето главъта пияна Р *** източиха няколко банки и техните шефове се разболяха кой от рак кой се самоуби и този който беше "виновен" палестинчето студент се САМО-УБИ В Испански затвор!!!!ЕГАТИ МАСОНСКИТЕ ***
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
все ми се струва, че един професор ако реши да се самоубива, би избрал по - достоен начин. Дори да е чрез обесване, няма да е така - като за назидание - на мегдана.Той е бил наказан за назидание на всички, които много плямпат против не когото трябва.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Слушал съм лекция от професор Раданов за самоубийство чрез обесване. И други са я слушали ....
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Самоубил се друг път! Убили са го, защото е бил твърде близо до разкриването на нещо, което не трябва да бъде разкрито! Незнам кой стой зад цялата история, но трябва да е доста влиятелен. Дано някой ден се разбере истината. Горкия човек! Да почива в мир!