Борисов: Какво е етнически конфликт ли? Всичко започва с леки сблъсъци

За 15 г. у нас са направени 1500 джамии. За сравнение в Гърция - нито една, обяви кметът
27 окт 2008 09:43,
196
Борисов: Какво е етнически конфликт ли? Всичко започва с леки сблъсъци
Снимка: БГНЕС

За пореден път кметът Бойко Борисов предупреди, че у нас са възможни етнически конфликти.

"Знам какво е етнически конфликт. Всичко тръгва от едни леки сблъсъци", заяви Борисов.

По думите му написаното в тефтерчето предупреждение на Ахмед Емин, че има хора, които искат да ни върнат в 1985 година, е достатъчно основание да се внимава много в този процес.

"Тъй като много лесно страната ни може да се дестабилизира, а и в ДПС има хора, които са готови на всичко, за да запазят властта. А етническата дестабилизация е единственият им шанс", каза Борисов пред Нова телевизия.

Кметът съобщи, че в периода 1985–1989 г. е участвал пряко в процесите на възродителния процес.

В това време Борисов бил в Дулово, изпратен от Висшия институт на МВР, за да пази реколтата като пожарникар, тъй като турците я унищожавали умишлено.

"Тогава имаше насилие от двете страни", заяви кметът.

Той изрази убеденост, че в България действат структури на ислямския фундаментализъм.

"Аз знам, че действат", заяви Борисов, без обаче да посочи доказателства.

По думите му в момента ДПС е структурирана на кланова основа.

"Аз не мога да седна с Доган и да направим правителство", категоричен бе неформалният лидер на ГЕРБ.

През последните 15 г. у нас са направени около 1500 джамии, обяви още кметът Бойко Борисов.

"Нашата толерантност е минала всякакви граници", каза той.

Борисов попита откъде ДПС има тези средства и даде за пример съседна Гърция, където за 15 г. не бил построен нито един мюсюлмански храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 15 години
126, ориенталски безроднико, ти си толкова турчин, колкото Бойко Борисов е викинг. Ти, и подобните на теб безродни ***, сте хора без род, без история, без гордост, без родова памет, без нищо. Ти нито знаеш какво има в твоето ДНК, нито някога ще разбереш, но е много вероятно в него да има не по-малко български гени, отколкото в който и да е от нас, българите. Т.нар. ти родина, в днешно време една нежелана от Европа руина от разпадналата се от примитивизъм Османска империя, е на няколкостотин километра и по всяко време можеш да се изселиш там. Но няма да го направиш.....Защото не си турчин, а един балкански безродник и това ще ти го кажат в очите на първата турска улица. Много от вас поне имат достойнство и мълчат, но такива като теб излагат и останалите.
134
0
 
0
 
! Отговори
turcin преди 15 години
Сега как да не гласувам за ДПС кажете ми - макар и да мразя тази партия как да не гласувам като някои мои българи съграждани ми говорят 4е не е редно да се говори на турски - аз си говоря на 5 езика , и желая в Моя край Кърджалийския със своите познати и приятели да си говоря *** родния а не на испански И си мислех 4е се надмогнали в това общество много неща но КАТО ГЛЕДАМ ПАК СЕ ВРЪщАМЕ 20 ГОДИНИ НАЗАД . РАЗБИРАМ ТОГАВА БЪЛГАРИНА НЕ БЕшЕ ПЪТУВАЛ ЗАД ГРАНИЦА ЗА ДА ВИДИ КАК В БЕЛГИЯ , ФИНЛАНДИЯ , щВЕЙЦАРИЯ - СЪВСЕМ РАЗЛИ4НИ НАРОДИ ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО пак ще гласувам за това идиотско ДПС защото за нас турците алтернатива не ни дават и ни подтикват да гласуваме за нея....................................
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo hubavo,ama da misle6e taka Boiko,a ne da si pravi reklama
132
0
 
0
 
! Отговори
Българка преди 15 години
Иванчо, ти защо не се пеняви когато агент Гоце и украинчето ни убеждаваха как без ДПС няма мир и спокйствие за България? Пътувал ли си с кола от Хасковски минерални бани до южната ни граница? Направи го! Ще минеш край десетки села с джамии и нито едно - с църква!Какви караници те гонят, какви мутри ти се привиждат! На 4 години се изсипват туристи, които не знаят български език, но гласуват тук, за твоето бъдеще, ***! Ония, от големите бели камбанарии на пъпа на София се давят в окрадените от нас пари и утре ще духнат накъдето си искат, а ти, ***, какво ще обясняваш на децата и внуците си, като в час по роден език Гюн айдън и Тешеккюр едерим ще е първото, което ще научат? И това ще стане не заради Назмие и Гюлфие, а заради ДПС и такива като теб!
131
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Това изказване е сепаратистко и нарушава Конституцията, ако ДАНС не се занимаваха да строят жилищни комплекси на синовете си да бяха те открили вече...Който се смята турчин, а не българин и европеец и си иска турска държава да отива в Турция. След 100-200 години на цивилизационни промени Турция ще бъде приета в ЕС и тогава отново ще сме си заедно, но вече благодарение на образование и култура ще живеем като нормални хора.
130
0
 
0
 
! Отговори
sweda ot targovishte преди 15 години
Uvajaemi priateli ot foruma,vseki ima pravo na komentar no tova neti dava pravo da obijdash kogoto i da e bilo! Malko sa tezi,da ne kazvam nikoi niama smelost da obijda B.Borisov v ochite.Normalno e da ne e haresvan ot vseki no toi e edin ot malkoto hora v tazi darjava koito raboti za edna po-dobra balgaria. Mnogo ste otvoreni po forumite no nikoi v bg niama grajdanska pozicia. A za tez koito zastitavat tezi ot malcinstvata kakto e moderno sega da gi narichame elate v targoviste,omurtag ili razgrad i vijte dokade sme stignali-malcinstvata sme nie balgarite i ste stava po-zle ako niama hora kato Boiko Borisov!
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nali znaete balgarskata pogovorka.ISTINATA BOLI.vsiaka jaba da si znae gyola.
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
от коя психиатрия са те пуснали - бързо се прибирай там.
127
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin преди 15 години
Вие държава си имате и не е лошо като толкова ви харесва да отидете там. Ама нещо не ви стиска, щото в Стамбул живота е скъп, а в Анадола нема ток
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe hora nie turtsite imame 5 vekovna istoria v balgaria.blagodarete na todor jivkov che moja da goni nas ot balgaria,zastoto nie imahme i imame pravo na sobstvena darjava.dogan e vas chovek selunete krakata na dogan inache ste pogubeni.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Малоумния пожарникар-кмет подклажда етническо напрежение между турците и българлите, не го слушайте! Тоя Бойко Борисов е най-голямото зло за България!
124
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
В катуна също има племенна организация. Тогава да вземем да направим шеф на АЕЦ, някой *** от пункт за вторични метали, а вместо лесовъдката на БСП-ДПС да сложим, уличен специалист по "тука има - тука нема" да управлява еврофондовете. Шеф на здравеопазването да сложим *** врачка, намерена покрай софийските хали и т.н.
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя *** Бойко с неговите простотии ще вземе наистина да ни вкара в проблеми с турците!!! Що му трябва да се занимава с такива неща, акъл няма ли тоя човек че с подобни изказвания само всява смут и насажда омраза! Векове наред сме си живели с турците врата до врата и сме били добри съседи, за какво му е на тъпира Борисов да насъсква българи и турци едни срещу други??? Бойко, осъзнай се, беля правиш! Тоя конфликт и разправиите ти ги предизвикваш, затвори си устата, не е твоя работа етническия модел, Бойко Борисов!
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може и по тозиначин наистина Б.Борисов да трупа точки, но това е истина прекалено много власт за ДПС да не кажа всичката. И аз имам наблюдения за събитията от тогава-беше ни страх да излезем на улицата за не ни убие някой ТУРЧИН. Нашите ги беше страх да ни пуснат на училище.
121
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
И как ще извадиш турците от властта? На правителствено ниво хубаво, но основните проблеми идват от общинското ниво. А районите на ДПС са феодализирани. Техният електорат е от най-бедния и най-необразования. Какво ще им спреш и малкото пари или ще се опиташ да ги преквалифицираш или може би да ги образоваш. Че те и без това са на границата на оцеляването и е достатъчно просто местните феодали да блокират още от средствата за тези региони и да кажат ами то е виновно правителството, защото там няма наши и го правят за да ви изморят от глад или прогонят. Очакваш ли, че при такава ситуация няма да има реакция. Така се пораждат етническите конфликти
120
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Тебе може да са те омаскарили в Либия и да са те обидили на някое друго място не се опитвай използвайки чужд nick да ми приписваш *** мисли! Понеже светиш с отразена светлина не си даваш сметка, че е по-добре вместо да се занимаваш с прости и бедни, че е добре да търгуваш с умни и богати. Така, че ако трябва да се изкажа по това, което си написал, ще кажа че е по добре американци и японци да купуват от мен софтуер, от колкото някой въшлив селски търговец да продава аспирин в Африка направен по "генерична" технология, за тази цел си има Bayer.
119
0
 
0
 
! Отговори
иван грозни преди 15 години
Софианец от Сеславци .Бях в Джебел от 86 до 88.Ако свестни са били Чекиста,Гонзо,Кики и компания,добре.Аз съм от село,но системата не ми проми мозъка,за разлика от твоя.
118
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Лошото е, че като изберем Герб, освен че ще ходим на море през зимата, може да почнат да ни изнасят да наторяваме израелската пустиня... Мразя комунисти, но не обичам и мафиоти.
117
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
А кой киха парите за 1500 джамии! Ирански петродолари?А Бате Бойко - като го вади голям да си зададе въпроса - Какво се случи с Български външни отношения със арабския свят - един Суперпазар за българските лекарства, машини и лека индустрия?Пълна катастрофа - обърнаха ни гръб - а от там оказва се са идвали големите пари!След тоя т.н. ВЪЗРОДИТЕЛЕН процес БГ се нарежда някъде на опашката.Можем ли да продадем и един аспирин в Африка, след това...... още повече че ни оплескаха и в Либия - никой още не знае кой?Е някой който плаща за всички тези гяволии...
116
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо преди 15 години
Не си струва заради тази длно мутра-да се карат турци и българи.Този мафиот е най голамото зло за България.Той очист и организира смърта на много хора.Това е ДОЛЕН БЕЗЖАЛОСЕН БАНДИТ.Не се карайте заради него все ще се намери и на него накой да му свети маслото.Дано да бъде скоро.