Холандска организация закрива торент сайтовете в България

Организацията работи съвместно с българската полиция
10 дек 2008 08:03,
183
Холандска организация закрива торент сайтовете в България
Getty Images/Gulliver Photos

Холандската организация за защита на авторските права BREIN е предприела действия срещу торент сайтовете в България, включително един от най-големите в страната - RARBG.com, с над 100 000 потребители, пише електронното издание „ТорентФрийк”.

Закрити са няколко от големите торент сайтове.

Организацията работи съвместно с българската полиция по установяването на администраторите на сайтовете, съобщи агенция "Фокус".

След като те бъдат открити, им се съобщава, че сайтовете трябва да бъдат закрити или полицията ще изземе сървърите.

Сайтовете ArenaBG, P2PBG, MastersTB и AvatarBG ще бъдат закрити или ще сменят своя хост.

Пред закриване са Torrent-BG, WordBG и Zarta.org, според информацията на изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
187 преди 15 години
imate li predstawa kolko polu4awa edin pewec za wseki prodaden negow disc?ot sredna cena 15 dolara za nego ostawa 1, ne powe4e ot 2 dolara.zakonite za piratstwo sluvat samo na golemite kompanii koito prawqt pari na gyrba na izpylnitelite i na krainite potrebiteli.taka 4e da go d.u.h.a.t.e. - 6te piratstwam do poluda
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като направят минималната заплата в БГ 600 Лв тогава да махат торентите шото ся средно статистическия българин нито диск с музика може да си позволи (всяка седмица) или пък да ходи на кино да не говорим за игри за ПЦ-та и конзоли ... ( да храни политиците в БГ)
81
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
егати иакълиите ..щом са викнали и холандци..некой има мноо мозък..за да цицат още пари от народа
80
0
 
0
 
! Отговори
opa преди 15 години
No78 - няма щото българина е егоист и не споделя знания :D :)))))))
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
те просто ще се попреместят на други сървъри ;)
78
0
 
0
 
! Отговори
Y преди 15 години
Х, ти си болен, *** се прегледай ...да си шовинист не е лошо, но твоето е патологично!!! "Българска програма" АЛООО СЕЛО, хората в другите държави да не би да не могат да програмират ве царвул???? Що няма един ГОЛЯМ учбник по програмиране от българин??? Що няма един свестен програмен език измислен/написан от българин??? Толкова ли си ненормален, че не виждаш връзата???
77
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 15 години
Ей сега, тичам по кината да хвърлям по 8 лв.
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много хора обичаме да ходим на кино ама за гоялма част от холивудските бози не бих дал и стотинка, даже ме е било яд и че съм ги теглил от нета. Трейлърите ги праят едни такива засукани, завъртяни, а като отидеш да гледаш филма на кино и разбираш че си си дал парите на вятъра.
75
0
 
0
 
! Отговори
Opa преди 15 години
Вие дори не знаете за кой сайт става въпрос - та и за продан го обявихте :D RARBG.COM
74
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 15 години
Не ги знам тия сайтове. Да правят каквото си искат.Аз обичам да ходя на кино :-)
73
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tolkova li nqma s kakvo drugo da se zahvanat, ta se zahva6tat s torrent sites???
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Продукцията качена на торент тракерите служи за реклама.Много добре знаем, че нещата се теглят и ползват главно за гледане на филми, обучение и играене на игри.Магазините за "pc" и конзолни игри са пълни от подрастващи фенове на една или друга игра. А когато има повод не върви да подариш "пиратска" версия на даден продукт на приятелчето си или на детето си, нали? Точно тук се намесват тракерите - те рекламират ! Когато човек има нужда от нещо и има възможност той си го купува.Така е и с филмите и със софтуеъра. Гледат се масово филми - маниаците се увеличават и когато излезе нов филм с любима тематика, жанр или актьор и хоп хайде на кино. Вкусове колкото щеш..... Или не е зле да си наясно че софтчето не ти е пиратско и ще си функционира нормално нали ;)? Музикалната индустрия страда поради факта, че продуктите на пазара последните години са некачествени, откакто изпълнителите започнаха да бълват албуми на всеки 6 месеца.Но и там важи правилото, че ако човек цени достатъчно дадено музикално произведение... или ще му го подарят в оригинален вид или ще го закупи.В противен случай, ако ги нямаше тракерите, хората с по-ограничени финансови възможности щяха да ползват само фрий софтуеър, да ходят много рядко на кино и да слушат стари музикални хитове.Точка.
71
1
 
0
 
! Отговори
Dara преди 15 години
Господ здраве да ти дава! :)
70
1
 
0
 
! Отговори
tccc преди 15 години
Дори да се опитат да спрат някой тракер,лицата ще си метнат сърварите в чужбина и пак ще си бачкат,чудя се ДЦ ++ как може да го спрат като в него има още повече информация за сваляне......
69
1
 
0
 
! Отговори
Лъчо преди 15 години
Е, сега вече ни спряха порното!
68
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
, ...Ако не бяха българските торент сайтове, досега да съм умрял от скука в тъпата холандска държавица. Вместо да работим за закриването им, трябва да работим за запазването им!!! P2P FOR EVER!!!
67
0
 
0
 
! Отговори
Pirate Entertanment преди 15 години
Ти като си толкова отворен не си ли забелязал, че всичко пиратско и начините за придобиването му идват от чужбина. Точно от там, където според теб всеки вади по $75 за игра. Обаче точно те ни научиха на тия шашми.
66
0
 
0
 
! Отговори
Чоко и Боко преди 15 години
Има 3 серии на Чоко и Боко в zamunda , една е качена и във vbox
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За пореден път Днес.бг пишат без да са проверили нещата.РАР.бг не е обявен за продан.Когато се влезе в сайте се изписва следното:"The site is currently in maintenance. We are moving to a new server location. We will be back in 1 day.Сайтът е в профилактика. Местим се на ново място. Ще се върнем след 1 ден."Отнема точно 15сек. за да проверят информацията журналетата преди да пишат глупости.
64
0
 
0
 
! Отговори
nakatao преди 15 години
Не разбирам, тая държава вместо да инвестира в наука и технологии дава премии на някои скучни чиченца да Затваряли нещо си. А бе отваряйте бе . Ако се наложи квото трябва само ще се затвори - Търсене и предлагане.В заклучение на Станишката и другите Компютърни специалисти около него: Колкото премахнахте проституцията,наркотиците и простотията в главите ВИ, толкова и ще закриете Тракерите. За нефтени платформи Г-дин министър да си чувал? :)