Вторият ден на протест

Сборното място и този път е площадът пред парламента, а часът - 11,00
15 яну 2009 07:00,
201
Вторият ден на протест
Снимка: Dnes.bg

За 11 ч. днес е насрочен вторият ден на протест, обявиха част от организаторите на протеста - Сдружение за развитие и обществен контрол СРОКСОС.

Сборното място и този път е площадът пред Народното събрание.

Исканията на студенти, учители, родители, природозащитници, полицаи, млекопроизводители, животновъди, спортни организации са: ред, законност и цялостна промяна на системата в страната.

На мястото на планирания протест вече има много автобуси с полицаи. Служителите на реда този път са вързали загражденията с тел.

Движението в района все още не е спряно.

Засега МВР не съобщава за безредици през изминалата нощ, след като една малка част от протестиращите в сряда се заканиха, че ще палят и чупят из София.

В сряда гражданският протест пред сградата на Народното събрание преля в тотален хаос.

Полицаите бяха замервани със снежни топки, бирени бутилки, метални пръчки, бомбички и пиратки.

Протестиращи счупиха стъкло на парламента, потрошиха полицейски коли.

Сред ранените 30 души имаше и протестиращи, и полицаи. Само 19 от тях обаче са потърсили помощ в болница.

Шестима полицаи и жандармеристи също са пострадали по време на сблъсъците.

154-ма души са задържанитe в полицейските управления в столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
kismit преди 15 години
Имали право да протестират, не се срамували да го направят. Ами защо тогава сте с маски? Държавата нямала пари, ами няма да има, след като трябва да се възстанови това, което бе унищожено вчера. И после - боляло ги за България. Боли ги, ама друг път.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отговорността за станалото вчера е на Бойко Борисов и на Иван Костов - те са вдъхновителите, поръчителите и разпоредителите на протеста, дето стана после бойно поле! На тяхната съвест да тежат пребитите и потрошеното!
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не протести ,ами и революция да се направи в България НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.СЛЕД ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ДОИДЕ ДРУГО, ПАК ТАКОВА.ГОЛЯМА ЗАБЛУДА Е ,ЧЕ ЩЕ ДОИДАТ НА ВЛАСТ ПО-РАЗЛИЧНИ.ЛЪЖА И ЗАБЛУДА.
117
0
 
0
 
! Отговори
чест преди 15 години
Мразим Държавата и цялото и гнусно устройство. Не мразим родината си, не мразим човека до себе си, не мразим и полицаите които ще ни бият, а утре ще пушат. През 97'*** много хора нямаха какво да работят и отидоха на протестите с ясното намерение да достигнат физически до депутатските глави. Никаква политика, беше лично. Днес е същото, каквото и да ви говорят, да знаете че искаме да се докопаме до главите на тези от правителството и другарите им в парламента. Никаква политика, това е лично.
116
0
 
0
 
! Отговори
kismit преди 15 години
Просестът вчера беше безсмислен по отношение на причините, които доведоха до него. Видя се, че хората са като стадо - поведат ги десетина ***, на които им е платено да правят провокации и после, за да не изглеждат всички глупави, че са ги последвали, твърдят, че не били с тях. Българите не умеят да организират протест. Напълно съм съгласна с 95 - не полицията, а организаторите трябва да се погрижат за провокаторите. Но като не могат, а и не искат - нали трябва да има после виновни, по-добре, че някой друг може да поеме вината за щети и безредици. И престанете да обвинявате полицията. Навсякъде пишете и говорите, че не пазела хората и не си вършела работата. Е, сега като си я върши, пак сте недоволни. Колкото до 91, съжалявам, но полицаите не си носят кристална топка да гадаят кой нарушава мирния протест, щом си бил до тези, които са вандалствали, ще си понесеш отговорността. като отидеш на дискотека, например, и забележиш, че ще има сбиване, бягаш настрани, нали? Да го беше направил и вчера. Отишъл си на протест, който не е бил мирен, въпреки идеята, ще очакваш тогава, заедно с другите интелигентни мъже, че може да пострадаш.
115
0
 
0
 
! Отговори
Vilas преди 15 години
Именно за това оде реч - БРАВО !!! Най накрая някой мислещ тук!за реда отговарят протестиращите.като правят митинг, трябва да направят охрана на митинга.полицаите са там, за да пазят реда, а не за да оценяват кой според организаторие е провокатор и кой не е.простичко е - откъде накъде полицая трябва да решава `студента` със сопа или `студента` без сопа е истинския протестиращ.това се решава само от организаторите на протеста.но организаторите на протеста са едни наивни дечица, които нямат никаква идея какво правят, какво искат, и като им извъртяха два шамара отидоха да се жалват на тоя, който ги подкукуросва, а именно другаря бойко борисов. и същия тоя другар им даде микрофона си за да призовават наново по всички телевизии да се повтори това, което се е случило вчера....е ние да не ядем доматите с колците?
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ндй е виновен България да изглежда като тоалетна ???
113
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Шайка организирани *** продали и съвест, и морал и народ - ограбват безжалостно всички ни - може ли някой да ни обвини, че искаме справедливостта да възтържествува?Кое е против стремежа на народа към щастие и благополучие!Червеното гестапо на *** отнеха всички шансове на младите за истински живот тук - в Родината ни - а ни лъжеха с "равенстарт"!ИМАШЕ ЛИ РАВЕН СТАРТ ПРЕЗ 1989 ГОД ! КОЙ УПРАВЛЯВА ТАЗИ ЧЕНГЕСАРСКА *** ИЗЗАД ДЕКОРА!ХОРА - НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИИ - СЕГА Е МОМЕНТАДА ГИ ПОРИНЕМ - БАРАБАР С КЕЛЯВАТА УЖ ОПОЗИЦИЯ.ЗАКОНА МОЖЕ ДА НИ ОСЪДИ - ИСТОРИЯТА ЩЕ НИ ОПРАВДАЕ!ОГРАБИХА НАРОДА, КАКТО КЪРДЖАЛИИТЕ НЕ СА ГО ГРАБИЛИ!СВОБОДАТА, ХЛЯБА И ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ -ЗА ТЯХ СЕ ЛЕЕ КРЪВ, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НАРОДА!ДОРИ ТАНКОВЕТЕ ДА ДАЙДАТ!ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БОТЕВ И ЛЕВСКИ - НЕ СА ЖИВЯЛИ НАПРАЗНО!Всяко човешко същество има право да се бори за щастието си свсякаккви средства - щом му отнемат правото да живее нормално!Така се получи, че един свестен водач няма за да поведе хорото!
112
0
 
0
 
! Отговори
Йорданов преди 15 години
Абе умник Гюро кажи ти как иначе да сменим конституцията с такива *** в парламента???
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Правилно си забелязал, Йорданов! Мене вчера не са ме били, щото си бях на работа, за да изкарам палички да си нахраня детето и жената, да си платя данъците и с тези пари да се ремонтира потрошеното вчера от вандалите протестиращи, както и да се плати заплата на полицията, дето ще пребие още такива олигофренчета и дрогирани идиотчета като "мирно протестиралите" мамини синчета" с маските! С побоища нищо намя да стане, нито с рушене и простотии по улиците! Отидете да работите, да спечелите някой лев, че да ви се услади хляба като ядете после, а не да мрънкате че нещо не ви е по вкуса! От все сърце се надявам ако днес има протести да има и жестоко пребити протестиращи безделници, надявам се полицията да си заслужи заплатите които идват от моите данъци и да си свърши работата професионално, като смачка протестиращите и с това да съхрани реда и спокойствието в София! Браво на полицията, действаха професионално вчера!
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
103 може и да си прав. Полицаите е задължително да не разграничават провокаторите от обикновените хорица. Задължително условие, за да си полицай. Иначе как властта ще се задържи. Има логика в думите ти.
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички са свидетели,че те предупредих!
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
91. - 09:57 - ще си отмъстяОт: БЕСЕН НА ПОЛИЦИЯТАаз бях един от задаржаните вчера! не бях предизвикал с нищо комплексираните полицейски буклуци! бях бит и ритан. бях и няколко часа в килия с много други невероятно свестни и интелигентни маже.полицаите в 4-то районно,се опитваха всячески да ни накарат да се признаем за виновни! и накрая ни направиха актове за хулиганство,без да имаме право да го обжалваме!искам да ви кажа господа полицаи(***),че днес ще отида отново пред парламента. но този път ще чупя полицеиски черепи! ЗАКЛЕВАМ СЕ!СМЪРТ ЗА МВР!
107
0
 
0
 
! Отговори
GGG преди 15 години
ПАК НЯКОЙ ВИ Е ВИНОВЕН-ПОЛИЦАИТЕ..НЕ СА ТЕ ВИНОВНИ ...ТРЯБВА ДА СТЕ *** ,ЗА ДА ГИ ОБВИНЯВАТЕ...ТОЛКОВА РЕПОРТАЖИ ИМАШЕ И СЕ ВИДЯ ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ГИ ПРОВОКИРАТ....СЛЕД ТОЛКОВА ЧАСОВЕ НЕРВИ,ВИЕ НЯМАШЕ ЛИ ДА ИЗБУХНЕТЕ...И ТЕЗИ *** ,*** ФУТБОЛНИ ЗАПАЛЯНКОВЦИ....ЯД МЕ Е ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИЗБУХНАХА СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ,ДА БЯХА РАЗБИЛИ ПАРЛАМЕНТА,ПОНЕЖЕ ТАМ СА ВСИЧКИ ВИНОВНИ,АМА ПУСТИ СТРАХ И ХАЙДЕ ДА НАПАДАМЕ ПОЛИЦАИТЕ......ИМАШЕ И КАДРИ В КОИТО СЕ ВИЖДА ЧЕ ГРАЖДАНИН СЕ ОПЪЛЧВА СРЕЩУ ГРАЖДАНИН И ТО ПЕНСИОНЕР....ДНЕС СИ ИЗКАРАЙТЕ НЕРВИТЕ ВЪТРЕ В ПАРЛАМЕНТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
106
0
 
0
 
! Отговори
anonimus преди 15 години
сега като ви дойдат сметките ще видим дали няма всички да излезнетеееееееееее може ли такова нещо хора..........400 лв!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!как се плаща такъв ток?!?!?!!!хора вижте си сметките!!!!!!!
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
101 даваш умен съвет. Дано повечето българи да са като теб. Но май малко останаха. Та виж сега какви манипулират България.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KATO 4UPISH 4EREPI STHE SMENISH LI KONSTITUZIATA???
103
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
.за реда отговарят протестиращите.като правят митинг, трябва да направят охрана на митинга.полицаите са там, за да пазят реда, а не за да оценяват кой според организаторите е провокатор и кой не е.простичко е - откъде накъде полицая трябва да решава `студента` със сопа или `студента` без сопа е истинския протестиращ.това се решава само от организаторите на протеста.но организаторите на протеста са едни наивни дечица, които нямат никаква идея какво правят, какво искат, и като им извъртяха два шамара отидоха да се жалват на тоя, който ги подкукуросва, а именно другаря бойко борисов. и същия тоя другар им даде микрофона си за да призовават наново по всички телевизии да се повтори това, което се е случило вчера....е ние да не ядем доматите с колците?толкоз.
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Но да же не се учудвам, че ни смятат за толкова глупави. Като знам кой има докторска степен в България. И как е получил, нищо чудно да ни смятат за толкова глупави, ако този тип е критерия за интелигентност.
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Провокаторите са толкова ***, че не се смесиха с останалите протестиращи, а бяха в група. Толкова лесно можеха организаторите да ги изолират, ако им беше дошло наум да отдръпнат хората си настрани от тях. Така вандалите щяха да лъснат като пъпка на чело и нямаше да успеят да провалят всичко. Опитайте се да го направите днес! Успех!