Гьобеци пред парламента

Оркестър забавлява надошлите 500 души, от време на време "множеството" скандира "Писна ни!“
16 яну 2009 13:00,
322
Гьобеци пред парламента
Снимка: Булфото

Трети ден протестите пред парламента не секват.

Първия ден около 5000 огласиха пространството пред Народното събрание.

Вчера бройката намаля до 3000, за да се стигне до днес, когато едва 500 души скандират за оставката на правителството, подкрепени от оркестър за народна музика.

След като минаха през патриотичните песни, групата артисти типично по балкански го удариха на чалга песни и хорá.

Организаторите на протеста се заричат, че занапред ще митингуват от 15 часа, за да се насъбере множество.

И пак се забелязва засилено полицейско присъствие, но този път органите на реда изоставиха практиката си от вчера да проверяват и снимат документите за самоличност на протестиращите.

На паметника на "Цар Освободител" са поставени плакати "Писна ни!", "Стигат ви 20 години, дайте път на младите".

В средата на площада има огромно знаме на България, което протестиращите държат. Отново се раздават стикерите на ДСБ: "Серго, върви си вкъщи".

Една от майките, които са на протеста, се обърна към столичния кмет Бойко Борисов с призив: „Г-н Борисов, вижте каква кочина направихте“, а след това попита и президента: „Какво е усещането да убиеш животно - същото ли е както когато Масларова краде от пенсионерите“.

Протестиращите се обърнаха и към народните избраници, призовавайки ги да излязат навън, за да чуят техния поздрав: „Боклуци“.

По-рано днес стана ясно, че Столичната община е съгласувала уведомлението за продължаване на протестите и през следващите пет дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
280 ПИШЕ ДО 279 И ВСИЧКИ ЗДРАВО И НОРМАЛНО МИСЛЕЩИ
280
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
274. - 21:02 - БАТКООт: АнонименTE TОВА Е МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ - КЕЛ КЕЛ АААА , ОПААА ДАЙ ДАЙ ВРЪТИИИ ДУПЕТО ДАЙ ДАЙ .. ВИЕ СИ ПРОТЕСТИРАЙТЕ УЧЕНИЧКИ И СТУДЕНТКИ , АМА СЕГА ОТИВАМ НА ДИСКОТЕКА И УТРЕ ПАК НЯКОЯ ОТ ВАС ЩЕ ОСЪМНЕ С МОЯ В РЪКА, ТОЛКОВА СТЕ МИ ЕВТИНИ ТВА ДНЕС МЛАДИТЕ..С ТАКИВА ПЛИТКОУМНИЦИ И ХОРА С НЕДОРАЗВИТА ФАНТАЗИЯ КАТО ТОЗИ КАК ДА СЕ УПРАВИМ МИЛИ ХОРА ПОДКРЕПЯЩИ ПРОТЕСТА.АЗ ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ : ЕДНА КЛАДА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ЖИВИ ДА ГИ ИЗГОРИМ И НАКРАЯ ДА ОСТАНАЛИТЕ - ТЕЗИ КОИТО НИ ДОВЕДОХА ДО ТОВА МИЗЕРНО СЪЩЕСТВУВАНЕ.
279
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Народа ни си е много наред даже !!!! Въпреки измислиците на медиите(гьобеци пред парламента),въпреки заканите и оплюването из форумите на ченгета(не полицаи) и платени клакьори на ДС,въпреки омаловажаването от ТВ на случващото се...ВЪПРЕКИ това хората се сплотиха и показаха,че чипа ни е отдавна сменен !!!!!!!! Напред,братя българи !!! Колкото и да се мъчат да ни претопят и унищожат като народ,няма да успеят !!!!
278
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ВНИМАВАЙ ЧЕ Е МНОГО ОПАСНО ПО ДИСКОТЕКИТЕ. ХА-ХА-ХАВНИМАВАЙ, ЧЕ ВМЕСТО ОНОВА КОЕТО ИСКАШ ДА ТИ ХВАНАТ, ДА НЕ ТИ ГО ОТРЕЖАТ НЯКЪДЕ ПРЕД ДИСКОТЕКАТА. ЧЕ ТОГАВА КАК ЩЕ ИЗПОЛЗВАШ ДА ТИ ГО ХВАЩАТ
277
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
274. - 21:02 - БАТКООт: АнонименTE TОВА Е МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ - КЕЛ КЕЛ АААА , ОПААА ДАЙ ДАЙ ВРЪТИИИ ДУПЕТО ДАЙ ДАЙ .. ВИЕ СИ ПРОТЕСТИРАЙТЕ УЧЕНИЧКИ И СТУДЕНТКИ , АМА СЕГА ОТИВАМ НА ДИСКОТЕКА И УТРЕ ПАК НЯКОЯ ОТ ВАС ЩЕ ОСЪМНЕ С МОЯ В РЪКА, ТОЛКОВА СТЕ МИ ЕВТИНИ ТВА ДНЕС МЛАДИТЕ..ТИ СИ ЗА ПСИХИАТРИЯТА, НО ЗА ПОСТОЯННО ЛЕЧЕНИЕ *** ТАКАВА.УТРЕ ТАКА ЩЕ ГОВОРЯТ И НА ТВОЯТА ДЪЩЕРЯ, КОЯТО СЪЩО ЩЕ Е УЧЕНИЧКА ИЛИ СТУДЕНТКА. ОСВЕН АКО НЕ ПРИЛИЧА НА ТЕБ И НЕ СТАНЕ К...... И САМО ТОВА ДА И Е В ГЛАВАТА. НО ТОГАВА СЪМ СИГУРНА ЧЕ НЯМА ДЪЛГО ДА Е УЧЕНИЧКА, А СТУДЕНТКА НИКОГА.
276
0
 
0
 
! Отговори
ot 244,do249 преди 15 години
otdale4e,249,ot koi narod si,a,ot koi,tozi ot buni6teto,mai si ti,edin istinski narod,ne se ..samopredava,tova ne e narod,mila,,sanarodni4ke,sram me e ot,takav narod
275
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
PISNA MI OT VUZDUHARI POD NALIAGANE!
274
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TE TОВА Е МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ - КЕЛ КЕЛ АААА , ОПААА ДАЙ ДАЙ ВРЪТИИИ ДУПЕТО ДАЙ ДАЙ .. ВИЕ СИ ПРОТЕСТИРАЙТЕ УЧЕНИЧКИ И СТУДЕНТКИ , АМА СЕГА ОТИВАМ НА ДИСКОТЕКА И УТРЕ ПАК НЯКОЯ ОТ ВАС ЩЕ ОСЪМНЕ С МОЯ В РЪКА, ТОЛКОВА СТЕ МИ ЕВТИНИ ТВА ДНЕС МЛАДИТЕ..
273
0
 
0
 
! Отговори
АЗЗЗЗЗЗЗ! преди 15 години
Ало КАРДИНАЛА не петни името на БОТЕВ, БОТЕВ като е минал през заспалия северозапад всички са се изпокрили! Прочети малко изтория! Колко човека са тръгнали след него! Четете не МУЧЕТЕ!
272
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Sled 4dni (kato za panahida) da vidim koi shte go pomni....
271
0
 
0
 
! Отговори
БКП преди 15 години
Не мога да разбера! Дайте шанс на младите! Младите искат само дискотеки, а работа! 45 години стигат! Защо не направихте нищо само си напълнихте гушите (университети в САЩ, Италия Франция)Времето бе ваше, защо го изпуснахте и отидохте за ГЪБИ! 800 дни и Ви оправиха! Защо бяхте на ПЛАЖ! А сега на ЦИРК!
270
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
зарибиха и платиха на няколко десетки наркодилари ..безделници и мутри да провалят студентските протести!Червеният заговор успя!Драги управляващи, казвате, че сме малко, и да, прави сте, малко сме, но преди много години Ботев е пресякъл Дунава с 200 човека с ясната идея, че с тях не може да събори империята. Неговата цел е била друга - да събуди народа...". Днес тези студенти ще събудят дълбоката провинция и утре ще започнат да убеждават родителите си приятелите си и познати те си да гласуват масово срещу местните червени велможи!всички знаем и виждаме кой управлява селата днес..ми това са все бившите партийни секратари, полицаи и червени директори на предприятия..БСП+ДС=ГЕРБ...АТАКА...НДСВ...ЛИДЕ Р..ВМРОченгеджийската плява изплува на повърхността!Къде са ви боновите книжки..ми с тях червените олигарси извършиха приватизацията след като ви ги прибраха чрез разни червени фондове и днес са почтени бизнесмени..като гущеров..манджуков...черепа...дражков младши и брат...
269
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Кой ги назначи тези ла.....нца - предатели за представители на митинга,бе !!! Кой ги пробута,че да кепазят и посрамват белите коси на възрастните хора,дошли(бедни,болни и с надежда в душите) да изкажат мъката си от гнусния живот,който водят !!!! Трябваше да ги заплюете,когато излизаха и ви агитираха,че всичко е наред !!!! Забравиха за народа и само едното им подмазачество остана от великите им "преговори" !! Че на всичко отгоре и щели да подкрепят,видите ли,и репресивния апарат на БСП и ДПС в лицето на полицията,която МНОГО стриктно си изпълни задълженията в потушаване на народния протест,а по форумите ясно и категорично(дори преди протеста) ни се заканваха да ни пребиват !!!!!!!
268
0
 
0
 
! Отговори
НДСВ преди 15 години
Долу простотията! Долу неграмотните!
267
0
 
0
 
! Отговори
СДС преди 15 години
ЦЯЛ български НАРОД = 500 човека, а половин? А две партии ДСБ+СДС=? (БАЛКАН+КРЕМИКОВЦИ) Който не скача е СЛОН
266
0
 
0
 
! Отговори
Умини сме преди 15 години
Ало 264 не разбрали, че зада искаш някой да спазва законите трябва и ти да ги спазваш! В ЕВРОПА едвали ще може да се прави това което в БЪЛГАРИЯ! Тук пълно с тотални неграмотници само скачат и не знаят какво искат и какво следва след това! Рано или късно ще има ред в БЪЛГАРИЯ! Писнами в тази държава от простотия! В Швейцария няма да ходя, там нямам авоари! Други имат! Те да ходят, но не смеят защото ще ги арестуват или гръмнат! За сега гледам 20 години ЦИРК! И как простотията взима винаги връх! Колко си по неграмотен и *** толко по напред утиваш, ще видиш лятото! Едни за ГЪБИ други на ПЛАЖ и на края ЦИРК!
265
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
260. - 20:15 - От: Ivo-DEПисна ми и на мен... от чалга!ТОЛКОВА СИ И БЪЛГАРИН, ЩОМ НА ДУНАВСКОТО ХОРО КАЗВАШ ЧАЛГА, ЩОМ НА ПЕСЕНТА " ЗАКЛЕХ СЕ " КАЗВАШ ЧАЛГА.ЩОМ КАЗВАШ ЧЕ Е ЧАЛГА, ЗНАЧИ ТИ НЕ СИ БИЛ С НАС
264
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
АМИ ВЪРНИ СЕ В ШВЕЙЦАРИЯ, В БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ.ЗАЩОТО ТИ СИ МЪЖ И СЕ КРИЕШ ЗАД ГЪРБА НА ДРУГИТЕ. ЕДНА МАМА С ДЕТЕ, КАКТО ТИ ГО КАЗВАШ Е ПОВЕЧЕ БЪЛГАРКА ОТ ТЕБ И ТИ НЯМАШ МЯСТО МЕЖДУ НАС
263
0
 
0
 
! Отговори
БКП преди 15 години
Здравейте скачащи братя - циркаджии! Как успяхте хем да сте на митинга, хем във форума и на работа! В работно време е пълно с коментари, на село нямате ли си или като отидете на работа и яхвате компютъра и право в някой форум! А работата! А това, че искате от другите това което не можете да си помислите да го дадете!? Стига простотии! Стига на китайски!
262
0
 
0
 
! Отговори
Умини сме преди 15 години
В Швейцария полицията не бие, тя млати! Но ако види дете по улиците с мама то мама ще е в затвора да сънува краставици! Долу простотията и невежеството! Писна ми!