Гьобеци пред парламента

Оркестър забавлява надошлите 500 души, от време на време "множеството" скандира "Писна ни!“
16 яну 2009 13:00,
322
Гьобеци пред парламента
Снимка: Булфото

Трети ден протестите пред парламента не секват.

Първия ден около 5000 огласиха пространството пред Народното събрание.

Вчера бройката намаля до 3000, за да се стигне до днес, когато едва 500 души скандират за оставката на правителството, подкрепени от оркестър за народна музика.

След като минаха през патриотичните песни, групата артисти типично по балкански го удариха на чалга песни и хорá.

Организаторите на протеста се заричат, че занапред ще митингуват от 15 часа, за да се насъбере множество.

И пак се забелязва засилено полицейско присъствие, но този път органите на реда изоставиха практиката си от вчера да проверяват и снимат документите за самоличност на протестиращите.

На паметника на "Цар Освободител" са поставени плакати "Писна ни!", "Стигат ви 20 години, дайте път на младите".

В средата на площада има огромно знаме на България, което протестиращите държат. Отново се раздават стикерите на ДСБ: "Серго, върви си вкъщи".

Една от майките, които са на протеста, се обърна към столичния кмет Бойко Борисов с призив: „Г-н Борисов, вижте каква кочина направихте“, а след това попита и президента: „Какво е усещането да убиеш животно - същото ли е както когато Масларова краде от пенсионерите“.

Протестиращите се обърнаха и към народните избраници, призовавайки ги да излязат навън, за да чуят техния поздрав: „Боклуци“.

По-рано днес стана ясно, че Столичната община е съгласувала уведомлението за продължаване на протестите и през следващите пет дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако утре видите някъде хората,които влязоха в парламента да предадат исканията,ЗАПЛЮЙТЕ ГИ !!! ЗАПЛЮЙТЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ !!!
240
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
E,KAK DA SE NADIAVA6,4E NE6TO 6TE SE PROMENI,NAROD PRODAJEN,ZASPAL,BE,NIAMA DUMI POVE4E,VSI4KO SAZNATELNO SE OBESMISLIA,I MAI SAMO PO NE MIREN NA4IN,DA SE SVALIAT,OBA4E,NIAMA TAKIVA SMEL4AZI,VSI4KO E FAL6 I ZIRK
239
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
МИЛИ ХОРА - ПРОТЕСТИРАЩИ -ТЕЗИ КОИТО ВЛЕЗНАХА В ПАРЛАМЕНТА НИ П Р Е Д А Д О Х А П Р Е Д А Д О Х А Н ИП Р Е Д А Д О Х А Н И
238
0
 
0
 
! Отговори
BOROMIR преди 15 години
YES, WE CANyoutube.com/watch?v=Jll5baCAaQUИ НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ, МИЛИ ХОРАЗНАЙТЕ, ЧЕ СТЕ ГРАЖДАНИ НА ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ И ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ В СВЕТАБОГ ДА Е С НАС
237
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ГЛЕДАЙТЕ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ В МОМЕНТА.
236
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
АЗ БЯХ ДО КРАЯ С ДЪЩЕРЯ МИ И ВИДЯХ КАКВО СТАНА НА КРАЯ. ЕДНА ШЕПА ХОРА НИ ПРЕДОХА. ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, МЛЕКАРИТЕ И ЧАСТ ОТ СТУДЕНТИТЕ НИ ПРЕДАДОХА. ИЗЛЕЗНАХА ОТ ПАРЛАМЕНТА В КОИТО СА ПРЕДАЛРИ НАШИТЕ ИСКАНИЯ - ИСКАНИЯТА НА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК. ТЕ СА СИ РЕШИЛИ ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕМИ ДНЕС ВЪТРЕ И НЕ СА ПОЖЕЛАЛИ ОСТАВКАТА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО, А САМО НА МИКОВ. ТОВА НЕ Е ЛИ ПРЕДАДЕЛСТВО. И ПОНЕЖЕ ТЕХНИТЕ ИСКАНИЯ ЩЕ ГИ ПРИЕМАТ - ГЛЕДАЙТЕ КЪСНИТЕ НОВИНИ ПО БТВ, ПАК ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СПЕЧЕЛИ. " ЗАЩОТО ЕТО ВИЖТЕ БЕ ХОРА, ТЕ НИ ПРИЕХА ИСКАНИЯТА, ЗНАЧИ СА ЧИТАВИ ХОРА." - ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПИХМЕ ТОЗИ ПРОТЕСТ, НАДЯВАЙКИ СЕ ЧЕ ИСКАНИЯТА СА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.
235
0
 
0
 
! Отговори
citizen2647265 преди 15 години
198. - 17:16 - Политическа технологична рево...Pishi mi na teh.revo***yahoo.com
234
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
233 преди всичко хората трябва да са с нас а после бог ще ни помага. А хората ги няма защото много ги лъгаха то не бяха червени сини жълти какви ли не и всички крадоха и лъгаха много единно
233
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
231 разбирам те достоина позиция но софиянци нигога протест митинг или стачка не са правили ще видиш утре колко по-рехаво ще е присъствието ни ако не са людето от провинцията нищо няма да се получи.УТРЕ ПАТРИОТИТЕ СОФИЯНЦИ ЩЕ СА ПО СЕЛАТА И НА ВИТОША А ПОНЕДЕЛНИ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ РАБОТНОТО СИ ВРЕМЕ ЗА ДА СА УЖ НА ПРОТЕСТА
232
0
 
0
 
! Отговори
BOROMIR преди 15 години
YES WE CAN!НАДЕЖДА, МИЛИ ХОРА, НИЕ МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ!БЪДЕТЕ СИЛНИ!БОГ ДА Е С НАС!
231
0
 
0
 
! Отговори
cirk преди 15 години
peite si, tancuvaite si, a oneq vatre si 4e6at topkite i si klatqt krakata i ne im za vas, koito ne e 4el statiqta v "24 chasa" da q pro4ete, v4era6niqt vestnik. S MIREN PROTEST NI6TO NQMA DA STANE
230
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
БАЛГОДАРЯ ТИ 228 ЗА ПОДКРЕПАТААЗ СЪМ ЖЕНА И МАЙКА И ВЧЕРА И ДНЕС БЯХ С 10 ГОДИШНАТА СИ ДЪЩЕРЯ, БЕЗ ДА СЕ СТРАХУВАМ, БЕЗ ТЯ ДА ИЗПИТВА СТРАХ. ТАКА ТРЯБВА УТРЕ - 17.01 И ДРУГИ ДЕН -18.01. ДА ИЗЛЯЗАТ ВСИЧКИ МАЙКИ С ДЕЦАТА СИ, ДА ИЗЛЕЗЕ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД. ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕ Е САМО НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ, ФЕРМЕРИТЕ И СТУДЕНТИТЕ. В НЕЯ ЖИВЕЕ И НИЕ МИЛИ ХОРА. АКО НЕ СТЕ РОДИТЕЛИ, ТО ПОНЕ ЩЕ БЪДЕТЕ - ЕЛАТЕ ДА СЕ ПРЕБОРИМ ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА. ДЪРЖАВАТА НА НАШИТЕ ДЕЦА. СТИГА СМЕ СИ ГОНИЛИ ДЕЦАТА ОТ БЪЛГАРИЯ.
229
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо някой бе герой *** ти с гранатомета до кога друг ще ти вързва гащичките бе приятел Така пред сксапания компютър е лесно *** там и се покажи като мъжкарЖертвай се за каузата си бе човек
228
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не трябва с гюбеци а някои с ГРАНАТОМЕТ да отиде.
227
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
podkrepqm te brat4e,nikakvo otkazvane i ot4aivane ,na4aloto go slojihme
226
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
"След като минаха през патриотичните песни, групата артисти типично по балкански го удариха на чалга песни и хорá."ТОВА Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА. ЧАЛГАТА Е ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ЗАЩОТО НЯМА ПО КАКЪВ ДРУГ НАЧИН ДА СЪБЕРАТ НАРОДА НА ПЛОЩАДА. ДНЕС МИНАХМЕ ПРЕЗ БИТЪЛС, КУИН И ДРУГИ БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ - КАТО " ЗАКЛЕ СЕ" И НЯКОЛКО БЪЛГАРСКИ ХОРА. ПИТАМ ДУНАВСКОТО ХОРО, ПРАВОТО ХОРО ТОВА ЧАЛГА ЛИ Е ? МОЖЕ ЛИ ДА СТЕ ТОЛКОВА НЕГРАМОТНИ БЕ ХОРА.АЗ БЯХ ТАМ И СЪЩО ИЗИГРАХ ДУНАВСКОТО ХОРО, КАКТО ВИЕ ГО НАРИЧАТЕ - ЧАЛГА
225
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Току що прочетох,че Станишев разпоредил отварянето на единия блок на АЕЦ-а ! Отдавна ми беше "светнало",че той дърпа към Русия,а не към ЕС,но по този начин,като пренебрегнем ЕК,направо си отиваме в лапите на Турция и Русия !! Ей,какво ли не прави човек заради властта !...А решението му,колкото и да изглежда на ПРЪВ поглед,че е взето за благото на народа,на ВТОРИ показва изпълнение на Путин-овите директиви !!!
224
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имайте надежда, мили хора.Да подкрепим всички с присъствието си заслужения протест на честните хора срещу статуквото.Бъдете сигурни, че ако вярвате в силите си и сме достатъчно много и силни в постоянството си, доброто ще победи.Началото е сложено. Движението към промяна ще изглежда в началото твърде вяло, но бъдете сигурни, че всички ние сме мотор, който ще работи все по-мощно и по-сигурно, и който ще откъсне безброй крадливи ръце.Не хабете енергията си в ругатни. Знам, че те са справедливи.Просто подкрепете с физическото си присъствие /дори само това/ революцията, която вече е започнала. Бог да ви благослови.
223
0
 
0
 
! Отговори
Вили преди 15 години
Vasilev,не хитрувай! 1) Не е вярно, че десните прокараха закона за заменките на горите.А защо депутатите гласуваха поправки в закона за заменките на горите сега? Защото народът се разбунтува. Но си оставиха вратичка за техни хора. Ако протестите утихнат, вратичката бързо ще се отвори.2) Не е вярно, че звучат чалги на площада. 3) Не е вярно, че са 500 души на протеста.А на колко души бяха снимани личните карти. Колко души бяха връщани и заплашвани от полицията? Това го няма в никоя европейска държава. Съветвам Ви да не лъжете господин Vasilev.На лъжата краката са къси.
222
0
 
0
 
! Отговори
Овчаря преди 15 години
да изметем *** от парламента и управлениерто на държавата, както и да намалим броя им в парламента максимум на 120 човека. Така ще има по-малко крадци, ако не друго.