Студенти към своите колеги: Ама защо протестирате?!?

Националното представителство на Студентските съвети смята, че на този етап студентите нямат основания за протести
24 яну 2009 14:37,
191
Студенти към своите колеги: Ама защо протестирате?!?
Снимка: Dnes.bg

Ръководството на Националното представителство на Студентските съвети (НПСС) обяви на пресконференция, че на този етап студентите нямат основания за протести.

Няма институция, която да не е обърнала внимание на студентските искания, поставени през декември и част от тях са удовлетворени, а за други скоро предстои решение, каза председателят на НПСС Георги Илиев.

Той изрази готовността на организацията да обсъди предложенията на всички неправителствени организации, обвързани със студентските проблеми.

До края деня се очаква делегатите на националната среща на НПСС да обсъдят нови искания на студентската организация и сроковете, които ще бъдат поставени пред институциите за изпълнението им.

Студентската организация обединява 51 студентски съвета в българските висши училища в страната.

В проектодекларация, която се очаква да бъде одобрена в събота от делегатите, се дава подкрепа на водената от организацията политика на мирни преговори с българските институции.

НПСС категорично се разграничава от Сдружението за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове, и смята, че организираните от тях протести в центъра на София създават пред обществото погрешна представа за българската студентска общност.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
LachKo преди 15 години
Кое не е зле в Ст.Град? Сигурност ли има? Инфраструктура ли има? Като изляза от блока и затъвам в кал. Преди няколко вечери ми откраднаха лаптопа и телефона от стаята докато спя. Кое му е наред на Ст.Град? Или не си бил там, ама бръмчиш, колкото да се каже нещо.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
3-ти, ти като си "студентин" барем трябва да имаш една мозъчна гънка в главата си! Ще ти е необходима като се прибереш на село " при мамини" да кажеш ква да купят ат Хоремага за софрата с родата и съселянята за поливането ти на "ВИШУТУ"
8
0
 
0
 
! Отговори
LachKo преди 15 години
Тия *** със заплати от партийни централи и внуци на *** да мълчат, защото скоро ще им се случи случка. Правят си събранията през уикенда, за да не им се явим там и да ги изгоним. Те не са никакви представители на студентската общност!
7
0
 
0
 
! Отговори
asdf преди 15 години
Прави са.95% процента от хората протестират защото е модерно.Няма конкретни искания. И в Студентски далеч не е толкова зле, колкото се изкара напоследък.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво сте мазни гъзици вие от Студентски съвет !
5
0
 
0
 
! Отговори
Ж.Желев преди 15 години
Говедата са свикнали да лежат на топло в лай...та.Стойте си там.
4
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Наджиев преди 15 години
Точно па тези да не ми говорят по медиите, защото първи се продадоха на власта.Още , когато се направи първия протест след нелепата смърт на Балтов, те се разграничиха, защото им беше платено. Мизерници. Заради такива нещастници сме на този хал!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Lestat преди 15 години
Някой ще ми обясни ли против какво протестират ? Нямат основания да протестират. И аз съм студент и ми се вижда безмислено
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НПСС=стадо от внучета на червените сатрапи
1
0
 
0
 
! Отговори
atanas_1941 преди 15 години
Тия мекерета от какво толкова са доволни?