Британският посланик си го отнесе заради гей парада

Уилямс подкрепил събитието, Расате му казал "да си гледа работата"
22 юни 2009 12:34,
278
Британският посланик си го отнесе заради гей парада
Стив Уилямс. Снимка: Булфото

Стив Уилямс, посланик на Великобритания в България, отнесе критики заради изразената си подкрепа към предстоящия гей парад в София, писа британският вестник The Telegraph.

На парада миналата година, който се проведе по същото време, българската столица стана арена на кървави сблъсъци между участниците в парада и националисти, се казва в статията.

„Отбелязването на различието няма за цел да подчертае някакъв определен начин на живот. Смисълът му е да толерира уважение за фундаментални човешки права.

Става въпрос за най-съществените европейски демократични ценности“, гласи съобщението на Уилямс към организаторите на парада.

Един от дясноцентристките лидери обаче осъди намесата на посолството в неща, които засягат само държавата, и атакува лично посланик Уилямс, който е женен и има три деца.

Да си гледа работата и работата на неговата страна“, е заявил Боян Расате, лидер на Български национален съюз (БНС).

Още по темата
29 юни 2008 08:50
71
„Той няма право да казва на българите как да живеят в България.

Европа се управлява от хомосексуалисти отдавна. Не ни интересува как живеят те, но не искаме да ни налагат извратените си ценности“, е заявил още Расате, цитиран от The Telegraph.

Рик Тод, британският посланик в Полша, предизвика подобни критики миналата седмица, след като публично подкрепи подобед парад там.

Полският омбудсман по въпросите за гражданските права предупреди посланика, че е „надвишил правомощията си“. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
0
 
! Отговори
Editor преди 14 години
Bobi, ne boj se mojto momche. Shto taka plaho, shto 'humanni' v kavichki... I da ravnopravieto na hora ot vsichki polove, rasi i sexualni orientatsii e osnovna cennost v povecheto Evropejski i zapadni demokratichni obshtestva. Sorry, che vi razmytvat prazinite glavichki tiq idei.
258
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 14 години
*** винаги са съществували.И обществото винаги ги е държало настрана.Но днес проблема е сериозен,защото запада ни пробутва "хуманни" идеи за равенство и толерантност и *** се използват като инструмент, чрез който се покваряват млади хора,подменят се ценности и всичко това води до разпад на обществото.Подайте им пръст и те ще ви отхапят ръката!Има достатъчно инфо до къде стига наглостта им по света.Те няма да спрат до тук!В БГ няма дискриминация с/у ***.Но скоро ще има такава над нас
257
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
"Става въпрос за най-съществените европейски демократични ценностиЛеле-мале, ако правото да си обратен е една от най-съществените ценности на Европа.....
256
0
 
0
 
! Отговори
до: номер 242 преди 14 години
Извинявай, знам за тия оръжия които е разработил Пентагона, ама малко си се объркал. Оръжията не предизвикват "гейско поведение", а кара войниците да им става смешно и да се заливат от смях и да не могат да се бият, след като се превиват на земята от смях. Нали като ти стане много смешно чак дъх не можеш да си поемеш и ти рукват сълзи? Е, това какво общо има с гейовте?
255
0
 
0
 
! Отговори
до 157 преди 14 години
Ами аз ще ти кажа пък, че още по-отдавна не е имало гей паради, защото Александър Македонски е завладял целия свят!А както е известно, Александър е бил гей. Или по-точно - бисексуален.И не е било интересно да организират паради, защото никой не ги е закачал, а не както сега!
254
0
 
0
 
! Отговори
разбираш те преди 14 години
Стив признай си за колежа,ще ти олекне!Ама ние може да вденем евроатлантическите ценности.Като начало ще ти ги подадем заднешком.Ти си демократ по рождение и ги приемаш тези неща!Е,че как кралицата майка ще те запокити при тези тъмни балкански субекти?Само внимавай със сапуна да не го изпуснеш,че е лошо за бъдещата ти кариера.Нашите са много надарени!Ох баня,ох кеф!Да бивее кралицата!
253
0
 
0
 
! Отговори
зъркаште преди 14 години
Стив и от далече е видно че си си една англосаксонска ***!Това,че по партийните централи те чешат по халката не означава че народът български ще ти уйдиса на педерасткият акъл.Точка!
252
0
 
0
 
! Отговори
консул преди 14 години
Сбъркано анонимниче,ако беше повече чел,че чак и виенската дипломатическа конвеция от 1961 щеше да знаеш за ролята и правомощията на посланика в чужда държава!А ,Уйламсчето се държи като в колониялна държава по време на тийтайм!Аналносбъркан,един посланик няма право да обяснява в държавата в която е акредитиран идеята на вътрешни събития!Дали разбираш за какво иде реч?
251
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А вие защо мислите, че сте по-умни от посланика? Той никъде не е нарушил добрия тон, не е каал "разрешете го". Просто е обяснил идеята на събитието. Понеже комплексара расате е казал, е се меси във вътрешните работи и всики повтарят като папагали. Човека нямаше да е посланик ако не можеше да се изразява дипломатично.
250
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 14 години
още от древни времена е имало пеераси, колко жалко, проблемът им е от главата
249
0
 
0
 
! Отговори
Съветник преди 14 години
Леле, този човек на снимката като го гледам яко е нагазил в помията!!!
248
0
 
0
 
! Отговори
до 244 преди 14 години
Къв купон бе? Това си е обществено мероприятие със спиране на движението и охрана от полицията. Не се опитвай да омаловажаваш нещата! Все едно някой, ако иска да си кърка на кръстовището пред Ректората и поиска разрешение, ще му го дадат.
247
0
 
0
 
! Отговори
Иво - Bob преди 14 години
Аз пък искам - и ще има, а даже ще дойда и на вашия... :)))
246
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Проблема е, че улиците се ползват за транспорт и се блокират от подобни изцепки при сериозни случаи и културни прояви, а не при купон на група самозабравили се курвички. Тоз парад си го правете в гората.
245
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ние ще си направим ама не изкам да има за ваш.
244
0
 
0
 
! Отговори
Иво - Bob преди 14 години
Бе, кво се праите бе? Парадът е просто един купон, всеки може да си направи такъв... Събирате се по интереси - дали че си падате по якото пиене, или по курвички със щръкнали цици, все тая, и си спретвате едно парти... Къв е проблема??? Нито сте поканени, нито накой ви кара да ходите насила... Направете си и вие, пък ако щете ме канете, ако не щете - недейте... :)))
243
0
 
0
 
! Отговори
Nigel преди 14 години
Интересно каква ще е реакцията на Българския омбудсман? Расате ми изглежда доста ку-ку, но у нас май точно такъв човек трябва за да каже на един посРаник да си гледа работата. Тези, които по силата на служебните си задължения трябва да го кажат са прекалено нормални, или просто *** на западни ***.
242
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За тези, които си мислят, че да си гей е много вървежно, напомням само един факт, който предполагам много от вас знаят: За сломяване волята и съпротивителното поведение на противниковите войници, Пентагонът на САЩ, разполага с халюцигенни газове и други средства, които временно предизвикват гей-поведение. Това е тествано и доказано съществува. Замислете се, ***! Вие също ставате нечии марионетки!
241
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
За съжаление не хомосексуализма е ненормален, а начина по който го въприемат ***. Това, че са ти отворили хралупата не е като да носиш бижута с диаманти, че да парадираш. Стой си овас и си бъркай в ***, къде сте тръгнали да се мятате на парад.
240
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 14 години
Това тук заприлича на чат!