Съдът в Кюстендил реши: Чеку на свобода

Паси: Бившият косовски премиер е добре дошъл у нас
25 юни 2009 20:28,
122
Съдът в Кюстендил реши: Чеку на свобода
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кюстендил не уважи искането на прокуратурата за временно задържане на бившия косовски премиер Агим Чеку.

В 19.25 часа окръжният съдия Соня Кочова огласи решението, че съдът остава без уважение искането на окръжната прокуратура в Кюстендил за временно задържане на Чеку.

На основание на чл. 64 ал. 5 от НПК задържаният да се освободи незабавно от съдебната зала, гласи съдебното решение.

Решението може да бъде обжалвано в тридневен срок и да се протестира пред Софийския апелативен съд.

В случай на жалба е насрочено съдебно заседание на 2 юли 2009 г. от 10.00 часа.

След оповестяването на съдебното решение Агим Чеку каза пред журналисти, че го е очаквал.

Аз съм доволен от процедурата, която спазва българската държава. Това са международни задължения, които всяка държава спазва. На това съдебно заседание още веднъж се засвидетелства, че заповедта за арестуване е от страна на Сърбия, но тя няма никакво основание и искането за арест е нелегитимно и не съдържа никакви доказателства и факти, заяви Чеку.

Политикът каза, че няма претенции към българските гранични власти и че е доволен от техния професионализъм и коректно отношение.

Нямам претенции към българските гранични власти

Той съобщи, че най-напред ще се види със семейството и приятелите си, но ще бъде на разположение на българското правосъдие.

Окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев каза извън съдебната зала, че според него няма основание да се наложи каквато и да е мярка спрямо Агим Чеку.

Бившият премиер на Косово беше арестуван от българските власти във вторник по силата на стара заповед за арест, издадена от Сърбия.

Вярвам, че това е първата стъпка към окончателната реабилитация на г-н Агим Чеку. Така председателят на парламентарната комисия по външна политика Соломон Паси коментира решението на съда в Кюстендил.

Имам доверие в българския съд, особено когато става дума за видими международни казуси, добави той.

Вярвам, че това е първа стъпка към окончателното снемане на всички обвинения към моя гост в международните файлове, каза Паси.

Не допускам г-н Чеку да бъде екстрадиран и той е добре дошъл в България, добави Паси в отговор на въпрос за очакванията му дали българската страна ще удовлетвори искането на Белград за екстрадaцията на бившия косовски премиер.

Още по темата

Решението на българските съдебни власти да освободят бившия командир на т. нар. Армия за освобождение на Косово и бивш областен премиер Агим Чеку не допринася за добрите отношения между България и Сърбия.

Това заяви сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ивица Дачич, съобщава БНР.

Дачич направи изказването си по време на руско-сръбски бизнесфорум в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ne sam znael 4e tolkava SRBO-MANI ima v Belgariq!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
balgarin преди 14 години
Toq e prodaval babrecite i drobovete i sarcata na hristiqnite na bogatite zapadnqci a nie go pyskame,tova e ravnosilno navremeto ako sa hvanali pala4a na Levski da go osvobodqt.Ne gi li e sram na6te ypravnici MUSYLMANI do koga 6te gi tarpim????
39
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 14 години
"Вярвам, че това е първата стъпка към окончателната реабилитация на г-н Агим Чеку. Така председателят на парламентарната комисия по външна политика Соломон Паси коментира решението на съда в Кюстендил."I az kato Gusin Pusi viarvam che opityt na Kiustendilskiia syd v mezhdunarodni sydebni sporove okonchatelno shte izchisti petnoto ot organ-biznesmena kosovar. Vizh arogantnostta na evroatlantikyt matematik pishman generalen sekretar na NATO ne moga da priema za dopustima.
38
0
 
0
 
! Отговори
dino преди 14 години
Соломон сам си подписа справедливото наказание с тази покана.Той никога повече,няма да бъде в голямата политика/ако го оставят жив,естествено/.Остава все пак тайна,откъде идва поръчката-от Израел или от САЩ,което в повечето случаи е едно и също....и колко пари е взел Соломон за това "самоубийство"?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сретен може, този апапин - не !
36
0
 
0
 
! Отговори
Нестор Махно преди 14 години
Значи Сретен го задържахме и предадохме където го издирват, а този тук апапин не може. Да му *** света, да му *** и правните казуси.Загубена работа.Само граничните са си свършили работата, но правистите извъртяха зaдници. Защо тогава се плюе най - много по МВР, след като и най - сериозните критики от Брюксел са към правораздаването.
35
0
 
0
 
! Отговори
отвратен преди 14 години
По скоро бих се учудил ,ако го задържат и екстрадират-явно нашия съд е решил за пореден път да се покаже като некомпетентен,корумпиран и некадърен.Хайде утре идете и гласувайте за НДСВ БСП и за мафията ДПС -накрая се видя ,кои са им приятелите и с какви бандити подържат "международни " -отношения -остава само и бизнеса с човешки органи да се легалезира ,та да затвърдим и укрепим двустранните отношения с "държавата" Косово!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
следите остават преди 14 години
стов се е възпротивил и изпъдил въпросния американец от български произход.По всяка вероятност е обиколил около бя.2003 година симеон дава и удовлетворява искането на вамира,като прокарва официално отвратителния закон за трансплантирането ,с което официално развързва ръцете на такива античовеци.защо никой нехае за безбройните ужким катасрофи убийства и отвличания.Много станаха случайностите самоубийствата,ужас....без край
33
0
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 14 години
Само за просветени,Серго... Съжалявам,преводите се заплащат. Аз,малко,капиталист си падам. Обичам да ми плащат за свършената работа. Може да ти се струва извратено,ама така прави половината свят...
32
0
 
0
 
! Отговори
мангуста преди 14 години
лелеееее, тоя само като му гледам мутрата и му давам поне 20 години затвор !!!! *** убиеца !!!
31
0
 
0
 
! Отговори
следите остават преди 14 години
прочетете в началото от книгата на кънчо кожухаров "кой какаъв е в българската корупция",част 2/там е описано точно това търговиата счовешки кости органи и др.човешки материал.Главния ръководител епърванов,станишев, симеон,доган орешарски ,активни радетели за търговията с бългрите като трупове.проджба на мъртавци от това са направили милиони...като са позволили и направили закони по поръчка на друг един вампир с български произход.вижте копия на законите подписани от стаишев,закрива си следите
30
0
 
0
 
! Отговори
**** преди 14 години
*** и правосъдието което имаме,това да незачиташ международна заповед, която е издадена за задържането на престъпник който е убвинен в масово избиване на невинни хора,и да бъде освободен,направо нямам думи как да го нарека нашето правосъдие.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Dear murderers, rapists, thieves, all over the world come here in Bulgaria . Here all the criminals are found not guilty even when they are guilty. Уважаеми убийци,изнасилвачи, крадци елате в България.Тук всички престъпници са невинни дори когато са виновни.
28
0
 
0
 
! Отговори
Сергей преди 14 години
Ей Гнус, вземи го преведи, щом знаеш какво е!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Dear murderers, rapists, thieves, all over the world come here in Bulgaria . Here all the criminals are found not guilty even when they are guilty. Уважаеми убийци,изнасилвачи, крадци елате в България.Тук всички престъпници са невинни дори когато са виновни.
26
0
 
0
 
! Отговори
На дядо ти хурката преди 14 години
Ей дърт съсел, не ми се прави на отворен , до оня ден лижеше руски *** , сега по рижави!
25
0
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 14 години
Синко,това е ЦИТАТ от чужда медия! Почти всеки може да си го преведе! Човека ти е дал цитата,изводите са очеизваждащи! Няма нужда от коментар!Що не оплюеш някой,който пише на латиница?
24
0
 
0
 
! Отговори
ЗАЩО ??? преди 14 години
И ПОСЛЕ - ЗАЩО НИ МРАЗЕЛИ СЪРБИТЕ !!! ПЪРВО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ-ДУПЕДАВЦИ ДАВАТ ВЪЗДУШЕН КОРИДОР НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ИЗБИВАТ ЕДИН СЪСЕДЕН НАМ НАРОД, А СЕГА ПУСКАМЕ ЖИВ ГЛАВОРЕЗ НА СЛАВЯНСКИ ГЛАВИ НА СВОБОДА, ВМЕСТО ДА ИМ ГО ПРЕДАДЕМ !Е КАК ДА НИ ОБИЧАТ ???ЗАЩО ГО ЗАДЪРЖАХМЕ ИЗОБЩО ? ААА ... ДА - ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕМ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРЕД ВАШИНГТОН КОЛКО ВЕРЕН СЪЮЗНИК СМЕ ....
23
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 14 години
Механиката на това зло е такава: Идва един недочовек, за да си говори с друг недочовек по Атлантическата Общтност. За досадното му задържане разтръбяват недочовешките медии по начин спуснат от недочовешкото световно правителство. Това единствено правителтво в света, освобождава недочовека (той има особени канибалски заслуги), а местния недочовек Соломон остава с впечетлението че той свършва работата, - С.Паси страда от еврейската генетична болест Гоше - агресивен идиотизъм.
22
0
 
0
 
! Отговори
ЧИЧО ПЕЙ преди 14 години
Аз предлагам съда в Хага да се закрие.От утре Окръжният съд в Кюстендил да съди престъпниците.Всички затворници от Хагския трибунал в българските затвори/може и от Гуантанамо/.Всички червени бюлетини на Интерпол да се одобряват в София.

Спонсорирани публикации