Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава

Служители на МВР протестират в София в подкрепа на осъдените за смъртта на Чората
27 сеп 2009 13:05,
103
Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава
Снимка: БГНЕС

Над 500 цивилни граждани и полицаи са се събрали на площада пред църквата Св. Неделя на протест, организиран от полицейския синдикат заради неравното третиране на еднакви престъпления, извършени от престъпници и полицаи.

На знамената, които носят, протестиращите са изписали "Българските полицаи не са убийци!” и „Върховенството на закона за всички!”, както и обръщение към депутатите, че са оправдали мафията.

Този път полицаите не поставят финансови искания.

Dnes.bg припомня, че полицаите протестират заради тежките присъди над благоевградските антимафиоти заради случая "Чората".

Още по темата

Друга причина за протеста са и присъдите, издадени от Районния съд в Плевен за петима от участниците в масовия бой в дискотека "Бижу" в центъра на града от нощта срещу 1 август.

Масовият побой стана, след като около трийсетина клиенти не се подчинили на полицейско разпореждане в дискотека "Бижу" и били отведени в РПУ – Плевен.

При масовия бой беше счупен пръста на полицай, а един от посетителите бе настанен в болницата със средна телесна повреда.

"И сред нас има престъпници", заяви Иван Павлов, председател на синдикалната организация на служителите на МВР.

"Трябва да се намери решение за проблемите на полицаите. Към този момент подкрепата за нас е само декларативна. Необходими са промени в Наказателния кодекс и Наказателно процесуалния кодекс, за да се засили подкрепата за полицейските служители.

Реалния подход е борбата с корупцията", каза Павлов и допълни, че това не става с пожелателни мерки.

"Имаше една разумна мярка за видеонаблюдение на служителите, които правят проверка. Това ще даде спокойствие на полицейските служители", категоричен бе Павлов.

Полицаи от други градове на страната заявиха, че фактът, че служители на реда могат да бъдат бити посред бял ден означава, че няма държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
opqvat преди 14 години
koito ne mu haresva da zaminava.koi kazva 4e treba na gotovo da polu4ava,otdavna vsi4ko e qsno
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***, България се пише с главна буква! Държавата като територия с НИЩО не ти е виновна. Колкото до полицията, в цял свят е така. Не е престижна професия, но имат много повече социални придобивки.
81
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Добре, че има 2 3 ..4 *** християни..който все още ви търпят номерата!
80
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Как наказаха онези двама милиционерски апаши, излезлина гърмят в гората около пАзарджишко село?Човечеца затриха излязал за гъби!Как ги наказаха на съд ли ги дадоха?Еленора а пияни дебелаци миризвци недни забравихте я кучета проклети! И нагло грухтите за промяна.
79
0
 
0
 
! Отговори
U6ev e prase преди 14 години
Хах има една приказка- Насилието поражда насилие! щом биеш деца и жени си жалък г-Н Милиционер не се чуди после що те гледат на кръв хората!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Дали?
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пий си редовно хапчетата бе ненормалнико -на тоя толуп -ще му пръднеш на оная работа -мижитурко напикана !
76
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Те псетата са трима , четирима. И те ли са ви проблема *** такава?
75
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Тоя толуп ,където се е окичил с баджа Вярва ли си? Милицията може да бие и убива посред бял ден и сега, за каква промяна говорят. Лошо ли им и сега, че от време навреме гърмят по един двама голям прас. Те като убиват им се налага "под домашна охрана"Изпълняват мутренски поръчки а за ред били. Тези са нагли *** много нагли.
74
0
 
0
 
! Отговори
+-+- преди 14 години
НАИСТИНА ЛИ СМЯТАТЕ ,ЧЕ НА НОРМАЛНИТЕ МИСЛЕЩИ ХОРА -ИМ ПУКА ЗА ПРОФАНСКИТЕ ВИ КОМЕНТАРИ-ПИСАНИ ОТ 3-4 КРЕТЕНА ,МРАЗЕЩИ ПЕРМАНЕТНО ВСЕКИ И ВСИЧКО????ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА -"КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ -КЕРВАНА СИ ВЪРВИ" ,НО В РОДНИЯ СЛУЧАЙ-КЕРВАНА ОДАВНА Е ЗАТЪНАЛ В ПЯСЪЦИТЕ НА ПРЕХОДА И КОМАЙ САМО ВОЯ НА ПСЕТАТА СЕ ЧУВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
доста полицаи са там за да компенсират бедното си положение, и кой може да ги обвини, виждат възможност да се възползват, а да не се лъжем, те са част от ориенталския български народ, те нямат сили а и не искат да се опълчат срещу корумпираните си колеги, веднага задружно се опълчват срещу външния врага нямаше досега и политическа воля за вътрешен контролвместо да излязат и да кажат че ще са безкомпромисни срещу колегите-бандити те търсят врага отвън
72
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
За МВР лустрационни мерки не важат.За тях човека не важи.. до закона определи.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
маймунска държава с маймунски закони ,с просташки порядки и вътрешен ред присъщ на стадо павиани-това е България -с коментарите си много от пишещите по-долу го доказват!!!
70
0
 
0
 
! Отговори
на снимката: преди 14 години
Който слуша - прави гуша !
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе в полицията не важи ли закона за конфликт на интереси, че е пълно с цели семейства да работят там, да не говорим за образованието, само среднисти !?!
68
0
 
0
 
! Отговори
El преди 14 години
ооо.. горките, не били убийци. мизерници! като биете хората по районни и като умират там, кой е виновен, бе лентяи такива, на които трябва да ви изкарвам и заплатата! кого пазите вие? обществото, което ви е работодател или държавата? случая Чората е заради препарцелиране на пазара в Югозападна България и това го знаят вече и старците по махалите в Рила. всички сте за уволнение! нормалните хора се чудят вече от кого повече да се страхуват - от криминалния контингент или от вас или май сте едно!
67
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Убийци са и те лъжат , че не били такива!Води се активно мероприятие. Милиционерщина в пълна сила.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Силата на полицията, трябва да се изразява в едно разумно и отговорно ръководство, в един модерен и авторитетен мениджмънт, в едни честни и саможертвени полицаи, СТИГА НА ДЕСЕТИЛЕТНИТЕ НАЧАЛНИЦИ, СТИГА НА ПОСТАВЕНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ НАЧАЛНИЦИ, СТИГА НА РОДНИНСКИТЕ ВРЪЗКИ В МВР !!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
43 е много прав.Да е забравяме как на 14 пред парламента много професионално реагираха при разгонването на невъоръжени граждани.Пнякога си мисля ,че за да си полицай трябва вътрешно да си *** и малко садист.Нормален човек едва ли би издържал на тази работа, особенно сега.
64
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 14 години
Дано се пооправят законите,така щото да станат като в цивилизованите държави,т.е.посегналия на полицай да си чете молитвата,ако му остане време за това!А нашите полицаи дано на тези двамата биячи да уредят нещо-я опит за бягство,я нещо подобно,техните колеги по света не биха ги оставили!Пък ако стигнат до затвора,да се погрижат подходяща компания да им се уреди,че да се молят за смъртна присъда!