Фолкгърлите на прицел. Пеят, но не снасят в НАП

6500 лв. за едно участие, а в декларацията – 86 бона годишно
30 ное 2009 14:48,
158
Фолкгърлите на прицел. Пеят, но не снасят в НАП
Снимка: Булфото

В ход са масови проверки на естрадните, поп, рок и фолк изпълнители.

Акцията е "заради десетки сигнали, че изпълнителите укриват голяма част от хонорарите си", съобщиха от НАП.

Вече се проверяват 16 от най-популярните имена в естрадната и фолк музика, предстои да се инспектират и други изпълнители.

Инспекторите вече са взели информация за доходите, които 16-те изпълнители са обявили пред агенцията в последните 5 години.

Според информация на агенция БГНЕС Азис, Глория и Анелия са сред 16-те проверявани родни изпълнители за укриване на хонорари.

Установено е също така, че едно от най-популярните имена в българската естрада изобщо не е подавало данъчна декларация в последните 5 години.

Фолкпевица пък декларирала доход от 86 000 лв. за 2008 г., при положение че хонорарът й за едно участие е минимум 6500 лв.

В момента тече проверка за броя и стойността на недвижимите имоти, собственост на певците и техните семейства.

НАП е получила и информация за превозните средства, които изпълнителите притежават или ползват.

Следващата стъпка, която ще направят проверяващите в НАП, е да сравнят официално декларираните от звездите доходи със стойността на имуществото, което притежават.

При невъзможност певецът да докаже скъпите си покупки с официално декларираните доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци.

Очаква се проверките на естрадните и фолк изпълнителите да приключат до месец.

Наказанието за укриване на данъци в особено големи размери може да стигне до 8 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
klavirist преди 14 години
az svirq po zavedeniq na klavir i vzemam okolo 60-80 leva na ve4er i az li trqbva da pla6tam danuk :D
32
0
 
0
 
! Отговори
f преди 14 години
до 25: що така си се назлобил не мога да разбера? Как така се слагаш при кадърните, пък вземаш 6к годишно?! ако беше кадърен, кадърността ти би трябвало да стигне до там, че да не работиш за 6к годишно. Фолкдивите ги вземат за 1 участие, ти за цяла година - ха сега кажи кой е по-кадърен.... аа и ако си мислиш, че е много лесно да излезеш пред няколкостотин души полугол и да правиш шоу за което хората да са навити да плащат по 6к, значи наистина си заслужаваш заплатата от 500лв
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искаме да видим всички чалгарски псевдозвезди и всички мутри в затвор където момчета с бръснати глави получават по 6000 лева хонорар за да ги млатят 10 часа на ден с бухалки.
30
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
Ся да вземем да ги съжаляваме, че евентуално Пайнер им прибира по 2/3 от хонорарчетата. Милите направо гладнички си умират. А Скъпите подаръци от рани чичко паричковци, а "таксите" им за по няколко часа след официалните участия ... или те не се броят. Прекалено много станаха проститутките в България!
29
0
 
0
 
! Отговори
S преди 14 години
И по тази логика кой ще е този с най-многото укрити доходи... ха познайте де!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Bels преди 14 години
Veche nqma da e racete gore ! , a GORE RACETE! :D Useshtam che ako gi tiknat povecheto v zatvora (da ne kaja, komai, vsichkite) moje i chalga muzika poveche da nqma :D
27
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Пак да кажа, за всички заблудени, дето се кефят, че ги проверяват:Няма да има нито една осъдена, нито една глобена!!! ФАКТ!! Няма за какво да се радваме! Всичко е само писаници!!! КАкто няма съден и осъден от футболистите, както няма съден и осъден от тея с Бентлитата!!! Тук само се правят проверки и се регистрират!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я бръже да си плтят данъците !Която не плати - да и се вземе силикона :)))
25
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
Ха сега стана ясно що всички се натискат "фолкдиви" да стават :). Тя си опъва хонорарче за по 6500 за няколко часа пеене на плейбек и показване на силикончета, изкарва над 86 000 на година, че и данъци не плаща. Супер!!! Моите 6000 за година пред нейните 86 000 са си пълна смехория. НАП не само да ги проверява, ами и по една солидна глобичка да им тупне. Няма да се оправи тая скапана държава - кадърните хорица ще си кретат за по 7000 хиляди на година, а фръцлите за по една *** ще ги вземат.
24
0
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 14 години
Предлагам да се проведе референдум за смяна на името България, тъй като мисля че вече не е подходящо. Вариантите за ново име са два. Вариант-1 - ЧАЛГАРИЯ и Вариант-2 - ЧАЛГИСТАН. Моля тези, които подкрепят Вариант едно да гласувт с ПЛЮСЧЕ, а тези за Вариант-2 с МИНУСЧЕ. Благодаря предварително.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те от тея 6500 Пайнер им взема 6000 сигурно, че и повече ...
22
0
 
0
 
! Отговори
kkkk преди 14 години
По-скоро кудкудякат, но не снасят :)))
21
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Най-обичам да гледам поп-фолк клипове ........без звук.
20
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
тия ГЕРБерите надминаха и Яне Димката
19
0
 
0
 
! Отговори
ГМ преди 14 години
Ами така ще е - те "певиците" не са виновни ,че има будали ,които им плащат по 5-6 бона за 1 час - дали е пеене ,дали свирене е друг въпрос...Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!
18
0
 
0
 
! Отговори
НАП преди 14 години
Браво на НАП,мяма само ние да пълним хазната с мизерните си заплати.Нека да докажат как са си купили скъпите коли
17
0
 
0
 
! Отговори
Простотия до Шия преди 14 години
България винаги ще си остане една дива чалгаджийска старана. *** народ!
16
0
 
0
 
! Отговори
Двоен ужас преди 14 години
Тия.....хем не могат,да пеят,взимат мноого мангизи и не плащат данъци!А,бе всичко е псевдо у тая псевдодържава,виреят само ***!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко *** трее да си че да не декларираш никви доходи 5 години ... И после ще излезе някоя от силиконовите проституки и ще каже : "Тази акция срещу нас не я разбирам, сигурно от конкуренцията са я поръчали, или - това е ПР на днешната власт" Е, ти не се ли сети, че си подозрителна 5 години без доходи ? Не се ли сети, че има и професия "счетоводител" ?
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Spukaite im tratkite selski na tiy parcali ot proverki.