След 5 обира за милиони, МВР съветва....

... за бдителност при съхраняване на пари в офиси и обекти
15 дек 2009 11:56,
75
След 5 обира за милиони, МВР съветва....
Снимка: БГНЕС

След пет крупни обира, при които апаши задигнаха милиони левове от каси, офиси и търговски центрове, Столичната дирекция на МВР излезе с препоръки към бизнесмените къде и как да съхраняват парите си.

Съветите им:

В навечерието на Коледните празници традиционно се увеличава паричният оборот на обектите за търговия и услуги. Много фирми се разплащат с доставчици, сътрудници и клиенти в собствените си офиси. В редица случаи това са просто апартаменти в жилищни сгради без надеждна защита срещу крадци и грабители.

В тази връзка СДВР напомня на търговците, управителите на фирми и други материално отговорни лица да предприемат необходимите мерки за опазване на паричните суми в офисите и търговските обекти.

Още по темата
Препоръчително е да не се съхраняват големи парични суми в работните помещения на офиси и магазини.

В случай че това е наложително, да се осигури надеждна защита посредством физически бариери, сигнално охранителна техника, видеонаблюдение, добре обучени и подготвени охранители.

При инкасиране (транспортиране) на големи суми също да се ползват услугите само на лицензирани охранителни фирми, разполагащи с необходимото оборудване, въоръжение и технически средства.

Касиери, които теглят пари от банките, също да не се оставят без придружители.

Добре е да се ограничи броят на служителите, които са запознати с размера на паричните суми, мястото и начина на съхранението им.

Практиката показва, че в повечето случаи при кражби и грабежи извършителите действат по предварително осигурена информация.

Превантивните мерки за безопасност и охрана на обектите биха спомогнали да се предотвратят по-големи загуби от престъпни посегателства, припомнят от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Сега и по телевизията някакви ушеви шефове дърдорят празни оправдания... ние сме единствената държава (освен Куба и Северна Корея), където явно да притежаваш 2 000 000 кинта като оборот на притежаваният от теб законен магазин е по-голямо престъпление от това да откраднеш същата сума.По отношение на данъците - питам - какво получаваме ние, нормалните хора от тая идиотска държава, та да плащаме данъци? Всеки крастав *** има по-големи права от нас в собствената ни страна !!!
66
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
55 - по това, че се обиждаш подразбирам, че си кука. В целият нормален свят първо ДАВАШ - изпълняваш си задълженията както трябва, стараеш се да си вършиш добре работата, а после ИСКАШ добра заплата, само тук е обратното. Никой нормален човек не би плащал с готовност данъци в държава, където парите му отиват за: 1. Издръжка на 1 000 000 отказващи да работят ***, 2. заплати на 160 000 нагли чиновници и 60 000 куки, които защитават бандитите, не данъкоплатците.
65
0
 
0
 
! Отговори
37507а51 преди 14 години
Баф маа му! Ти си бил голям спец по запознаването бе!Само дето не можеш да напише две три ключови думички в Google и да се позапознаеш малко как се търси работа!Батко ти работа си е намерил без да черпи никого. Даже напротив, някой ще трябва да ме почерпи, за да си помисля дали да почна при него!Ти ако си свикнал само с "необходимите връзки,ходатайства,роднини,рушвети и многократни срещи по ресторанти със човека от когото зависи" , си е твой проблем! Заради такива навсякъде е пълно с некадър
64
0
 
0
 
! Отговори
сашо преди 14 години
Който има повечко парици,да ги даде на мене аз да му ги пазя.
63
0
 
0
 
! Отговори
петър преди 14 години
Това,е точно така въпреки,че дори и да черпиш и да плащаш,пак не е сигурно.
62
0
 
0
 
! Отговори
НЛО преди 14 години
ЗАПИТАЛИ ЦВЕТАНОВ ОТ МВР НОЩЕС КОЯ БАНКА ЩЕ ОБЕРАТ---ОЩЕ НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ.
61
0
 
0
 
! Отговори
да ама не преди 14 години
Запознатият със свободните места в МВР дали е пробвал да постъпи на работа там ???Може да е вярно всичко това за бр.на свободните места и т.н. НО, без необходимите връзки,ходатайства,роднини,рушвети и многократни срещи по ресторанти със човека от когото зависи .......няма работа в МВР!
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Навремето Бат Бойко ни съветваше като видим ,че в ресторанта влизат добре облечени господа да се изнасяме от заведението за да не ни пречукат по погрешка.Сега също ни съветват вместо да си вършат работата.
59
0
 
0
 
! Отговори
бай Димитър преди 14 години
Кой държи 2 милиона в сейфа на работното място ? По света, обирджиите на трезори успяват да откраднат толкова, а тук само от 1 супермаркет с касата....Усещам, че на някой просто не му се плащат данъци
58
0
 
0
 
! Отговори
37507а51 преди 14 години
Ами повече капацитети като тебе, ще подобрят състава!Поне освен мильовци ще има и един Интернет-форумен лъв! Ще громиш бандюгите с мощно тракане по клавиатурата в
57
0
 
0
 
! Отговори
мълчащт преди 14 години
Тук става въпрос за теди ,които вдигат пушилка. Какво да кажат многото на които им изчезват дневните.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българин-о???
55
0
 
0
 
! Отговори
Миро преди 14 години
Българин-о, замисли се как си плащат данъците частните фирми и след това се оплаквай от полицията! *** ***!
54
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И щом като трябва да наемаме частно "добре подготвени и обучени охранители", защо с данъците ви да ви плащаме заплати на вас, *** мръсни ?!?!?
53
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
А аз искам да попитам, защо издържаме с данъците си 60 000 *** ушева ***, щом трябва сами да се защитаваме? И с цялата си наглост тия *** протестират и искат по-високи заплати !!!!В нещастна България има огромна битова престъпност, а в същото време има най-много куки на глава от населението в цяла Европа, как от паразитната структура наричана МВР ще обяснят този факт?
52
0
 
0
 
! Отговори
до 51 преди 14 години
Искаш да кажеш, че когато от 60 000 мильовците станали 59 600 души и системата се сринала?Под 1% от персонала решава всичко? Че ква е тази система тогава?И защо са останалите 50 600 мильовци?
51
0
 
0
 
! Отговори
37507а51 преди 14 години
Драги форумни всезнайковци, Всичко щеше да е наред, ако не беше една малка подробност. При тази безработица, само през последния месец в цялото МВР има обявени конкурси за повече от 400 свободни работни места! Почти всички позиции са за изпълнителски полицейски длъжности - от романтичния граничар до наперено столично ченге! Тук е пълно с високоподготвени кадри, а на всичко отгоре е ясно, че приемате полицейските заплати за твърде високи!Какво ви пречи да "се жертвате" в името на родина? Кандидaствайте! Оправете прогнилото МВР! На всичко отгоре, ще получавате и високи заплати!Ще патрулирате със съвременни опели, разбира се с летни гуми и малко бензин, а и течност за чистачките ще се бръкнете с по някой лев ...
50
0
 
0
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
И още нещо искам да кажа.Прокурорите и съдийте като не са каил един престъпник да вкарат във затвора и толкова си можат да ги накарат да ИЗЯДЪТ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС.Щом едно вчерашно адвокатче с 2-а месеца стаж може да ги разиграва като маймуни.
49
0
 
0
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
Нема какво да ни съветва а да си стегнат *** и да заловят банситите което ии им е работата.Тоагава те за какво са?Да си пушат символично а ние едвам се разминаваме с бандитите по улиците.Като имот разни претенций първо да ги заслужат!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МВР може само да съветва :) След като го разбиваха дълги години, сега не можем да искаме от тях да ловят престъпници - погледнете ги - карат недъгави Астри, сипват бензин със собствени пари, с тях купуват компютри, взимат по 500-800 лв - вие няма ли да станете престъпник ? И като знаете, че няма да ви хванат или осъдят ? Може да стане и по-лошо в скоро време, ако държавата не се намеси с твърда ръка.