След 5 обира за милиони, МВР съветва....

... за бдителност при съхраняване на пари в офиси и обекти
15 дек 2009 11:56,
75
След 5 обира за милиони, МВР съветва....
Снимка: БГНЕС

След пет крупни обира, при които апаши задигнаха милиони левове от каси, офиси и търговски центрове, Столичната дирекция на МВР излезе с препоръки към бизнесмените къде и как да съхраняват парите си.

Съветите им:

В навечерието на Коледните празници традиционно се увеличава паричният оборот на обектите за търговия и услуги. Много фирми се разплащат с доставчици, сътрудници и клиенти в собствените си офиси. В редица случаи това са просто апартаменти в жилищни сгради без надеждна защита срещу крадци и грабители.

В тази връзка СДВР напомня на търговците, управителите на фирми и други материално отговорни лица да предприемат необходимите мерки за опазване на паричните суми в офисите и търговските обекти.

Още по темата
Препоръчително е да не се съхраняват големи парични суми в работните помещения на офиси и магазини.

В случай че това е наложително, да се осигури надеждна защита посредством физически бариери, сигнално охранителна техника, видеонаблюдение, добре обучени и подготвени охранители.

При инкасиране (транспортиране) на големи суми също да се ползват услугите само на лицензирани охранителни фирми, разполагащи с необходимото оборудване, въоръжение и технически средства.

Касиери, които теглят пари от банките, също да не се оставят без придружители.

Добре е да се ограничи броят на служителите, които са запознати с размера на паричните суми, мястото и начина на съхранението им.

Практиката показва, че в повечето случаи при кражби и грабежи извършителите действат по предварително осигурена информация.

Превантивните мерки за безопасност и охрана на обектите биха спомогнали да се предотвратят по-големи загуби от престъпни посегателства, припомнят от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 14 години
Цецо, абсолютно съм съгласен с тебе.МВР - около 65000 чиновника ( пардон "служители"), разните охранителни фирми - бог ги знае колко са, ама служителте им са на всяка крачка; специални служби - и те нямат чет.... И всичко това на куп ни дава "СИГУРНОСТ"... Празнувайте спокойно граждани на България....
46
0
 
0
 
! Отговори
desperado преди 14 години
ZASHTO BOKO TIKVATA I CECI USHAVIQ NE SE POKAJAT PO TV ZA DA NI GI RAZQSNQT TEZI MERKI
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Парадокса е че точно мафиотите и разбойниците, които натрупаха милиони през мътните води на прехода, сега най-много ще искат да има закони и ред.
44
0
 
0
 
! Отговори
въпрос преди 14 години
А кто има такъв бум на грабежи и обири... що вътр. министър не си подаде молбата за напускане.... реално погледнато - не се справя с положението....
43
0
 
0
 
! Отговори
ceco преди 14 години
МВР съветва: не разчитайте на нас а на Неволята. Викайте я и ако не дойде значи не сте си платили рекета и сами сте си виновни. Даже може и да ви глобим.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма нищо странно, откъде някои ще кътат милиони, а други ще броят жълти стотинки. Ще стават още много обири и дори е справедливо.
41
0
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 14 години
Не по-малко от петима
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Интересно колко ли полицая са участвали в гореописаните обири ?
39
0
 
0
 
! Отговори
31 преди 14 години
до: МаршалаПо-лесно е.Лошото е, че не само за теб... :)
38
0
 
0
 
! Отговори
Лаик преди 14 години
Няма да е по-лесно, понеже осигуряват на минимална заплата! Мафията краде мафиотите- хахаха
37
0
 
0
 
! Отговори
Маршала преди 14 години
До 25 и 31:А няма ли да е по-лесно с една Дебитна карта да кажем? Слагаш си там парите, не заемат място, нямаш лихви като теглиш, всичко е на 6 :)
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Благодаря за ценния съвет, но нито имам верига магазини, нито фирма, нито офис. А и без това заплатата ми свършва още на пето число.
35
0
 
0
 
! Отговори
12-45 преди 14 години
Стара Загора. Трима мъже са задържани за 72 часа и им е повдигнато обвинение за кражба на голяма сума пари от каса в търговски обект. Това съобщи днес на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР Стара Загора Алекси Алексиев, съобщиха от дирекцията. Той поясни, че сигналът за извършената кражба е получен в Районното управление на МВР Стара Загора на 8 декември 2009 г. Извършен е оглед, при който е установено, че неизвестни лица са проникнали през прозорец в складово помещение към обекта, взломили намиращата се в него метална каса и по данни на собственика - откраднали от нея около 165 000 евро, 20 000 лв. и други суми във валута. По случая е образувано досъдебно производство и в резултат на проведените от старозагорските криминалисти комплексни оперативно-издирвателни мероприятия, са установени членовете на престъпната група, които след предварителен сговор са планирали и осъществили престъплението. При полицейска акция, проведена през двата почивни дни с участието на служители от РПУ Стара Загора, сектор Борба с организираната престъпност и сектор Криминална полиция при ОД МВР-Стара Загора, в гр. Лом е издирен и задържан единият от извършителите - Г.Е. (45) от Стара Загора. В дома му в Казанлък е задържан 41-годишният И.М., а третото лице - В.И. (58) е заловено в питейно заведение в Стара Загора.С постановление на Районна прокуратура Стара Загора, тримата мъже са задържани за 72 часа и е внесено искане за взимане на постоянна мярка за неотклонение Задържане под стража. Всички са осъждани за различни престъпления от общ характер, в т.ч. и извън страната. В домовете им и в жилищата на техни близки са намерени и иззети множество вещи и предмети, свързани с извършената кражба. В хода на разследването е установена съпричастността им и към други престъпления и предстои образуване на досъдебни производства по чл. 339 и чл. 278а от НК. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава. Използвам случая, да се обърна към собствениците на фирми, финансови търговски и стопански обекти да отчетат рисковете и да вземат незабавни мерки за обезпечаване сигурността на съхраняваните в обектите пари и ценности особено в предстоящия предпразничен период. Небрежното отношение към сигурността на обектите, обикновено се заплаща скъпо и след това коства много усилия на полицейските служители, заяви гл. инспектор Алексиев. Той подчерта, че полицията също взима съответните превантивни мерки. Разпоредил съм на служителите на териториална полиция да извършат проверки и охранителни обследвания на всички големи търговски обекти; фирми, извършващи инкасова дейност, звена за самоохрана и други с оглед обезпечаване на сигурността им", каза още Алексиев.
34
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Пичове от МеВеРе и ти лично, ЦвъЦвъ!Да му #### майката, ние ви плащаме заплатите, за да работите и да ни пазите, а не да съветвате!
33
0
 
0
 
! Отговори
добре де преди 14 години
ДОБРЕ ДЕ - В ТРЕЗОР ЛИ Е ПО-ДОБРЕ,ЧЕ МЕ ДОСМЕШАВА???)))))))))))))))))
32
0
 
0
 
! Отговори
да бе да преди 14 години
Специално за обира на Фантастико в Студентски град според мен е инсценировка за укриване на данаци мутра от мутра краде ли
31
0
 
0
 
! Отговори
Бурканбанк преди 14 години
до 25Технологията е по-тънка.1.) Вземате бурканче от бебешка храна. Измивате, избърсвате и почиствате със спирт. Да не остава никаква влага.2.) Пачката се навива много стегнато и се стяга с ластик3.) Поставяте пачката в бурканчето и затваряте до откат4.) Малкото бурканче се поставя в буркан о.5 литра и наоколо се залива с гипс така, че бурканчето да остане в средата на големия буркан изолирано от стени и дъно. Буркана се затваря с капачка.5.) Големия буркан се заравя в земата така, че да не е на влага и да е достатъчно дълбоко за да осигурите горе-долу постоянна температура6.) Свиркате си и гледате да не научат за бурканите. Особено МВР.
30
0
 
0
 
! Отговори
v преди 14 години
Уважаеми Престъпници от всички страни, заповядайте в България, макар и бедна страна при нас с не особенно висок риск от залавяне може да откраднете каквото си божелает. Т.к. основната час от МВР е по протести или по медиини изяви, ще ви е лесно да избягате. Ако сте замислили по- крупен удар срещу 10% си наемате "съветник" от структурите на МВР и успухави е гарантиран.... WELCOME!!!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я МВР да вземе предпразнично да прибере на топло всички с висящи дела и т.нар. "добре познати на полицията", ако не друго, поне да си изкараме спокойно празниците... А пък за по-нататък не ми се мисли, то се е видяло, че няма оправия! Всъщност има, но демокрацията не позволява крумови закони...
28
0
 
0
 
! Отговори
У преди 14 години
И Доган, и Доган!

Спонсорирани публикации