След 5 обира за милиони, МВР съветва....

... за бдителност при съхраняване на пари в офиси и обекти
15 дек 2009 11:56,
75
След 5 обира за милиони, МВР съветва....
Снимка: БГНЕС

След пет крупни обира, при които апаши задигнаха милиони левове от каси, офиси и търговски центрове, Столичната дирекция на МВР излезе с препоръки към бизнесмените къде и как да съхраняват парите си.

Съветите им:

В навечерието на Коледните празници традиционно се увеличава паричният оборот на обектите за търговия и услуги. Много фирми се разплащат с доставчици, сътрудници и клиенти в собствените си офиси. В редица случаи това са просто апартаменти в жилищни сгради без надеждна защита срещу крадци и грабители.

В тази връзка СДВР напомня на търговците, управителите на фирми и други материално отговорни лица да предприемат необходимите мерки за опазване на паричните суми в офисите и търговските обекти.

Още по темата
Препоръчително е да не се съхраняват големи парични суми в работните помещения на офиси и магазини.

В случай че това е наложително, да се осигури надеждна защита посредством физически бариери, сигнално охранителна техника, видеонаблюдение, добре обучени и подготвени охранители.

При инкасиране (транспортиране) на големи суми също да се ползват услугите само на лицензирани охранителни фирми, разполагащи с необходимото оборудване, въоръжение и технически средства.

Касиери, които теглят пари от банките, също да не се оставят без придружители.

Добре е да се ограничи броят на служителите, които са запознати с размера на паричните суми, мястото и начина на съхранението им.

Практиката показва, че в повечето случаи при кражби и грабежи извършителите действат по предварително осигурена информация.

Превантивните мерки за безопасност и охрана на обектите биха спомогнали да се предотвратят по-големи загуби от престъпни посегателства, припомнят от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
wow, chervenite khmeri skochiha kato hieni varhu BB, Tcetco i MVR, koeto me kara da mislia che rabotata varvi dobre. A MVR samo savet moje da dade na glupacite, akal ne moje da im vkara ;)
26
0
 
0
 
! Отговори
селянин преди 14 години
С това плащат заплатите на полицаите!
25
0
 
0
 
! Отговори
Съветващ преди 14 години
Вземате малко по големи бурканчета.Сипвате пачките вътре.Запечатвате добре да не се вмиришат и хоп в някоя дупчица.Второ може и под дюшека.И чакаме да дойде кукуво лято че да стане по безопасно.На успелите да се опазят от наглите къртици честито.На другите кураж братя :)Бат Бойко бди.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я виж колко свободни места за ченгета има обявени! Кат си толкоз кадърен, подавай си документите и идвай да оправяш бакиите на некадърните!Ама да знайш, докато си стажант /около 1 година/ ще получаваш 80% от минималната заплата за улично ченге в размер на чудовищните ... 480 лв! После, след няколко години, може да стигнеш до 600-700, а като станеш инспектор около 800-900 ....
23
0
 
0
 
! Отговори
Vik преди 14 години
... и виждам, че освен нас МВР предварително е посъветвало престъпниците- кога, къде и как ще има хайки, кога се сменят патрули, как се скриват следи. И тези съвети са били приети радушно. И също е очевадно, че от МВР са изпратили "щатни сътрудници" към организираната престъпност, та да могат те да ги съветват оперативно.... Та те си съветват.......
22
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Само не мога да разбера защо сте сложили снимка на фалшифи банкноти?
21
0
 
0
 
! Отговори
v преди 14 години
Избягалите от обира на магистралата са Станишев и Овчаров- те и без тва са виновни за всичко в държавата.... нали Бойко.....
20
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 14 години
Личи си че ти си едно от мързеливите ченгета, като не ти се работи, напускай МВР то поне да не ме е яд като ти плащам с данаците си.Аз от съветите на ченгетата нямам нужда, съвет от човек който сам неможе да си свърши неговата работа не искам.Само да говорите можите ама на действия сте гола вода.Спирате обикновенния гражданин и се правите на голямата работа спирате мутрата с джипа и почвате да му се кланяте все едно е бог.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хохохооооо Мери Цецкооооо
18
0
 
0
 
! Отговори
Vik преди 14 години
А аз съветвам МВР да се събуди и да започне да работи. Нали за това плащам данъци- за да има полиция която да осигурява ред и спазване на закона. За съвети се наевмат консултанти. ББ да не се оправдава, сега и хляба и ножа е в неговите ръце, та да видим каква ще я свърши- до сега все другите му бяха виновни.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе крадат ''хората'' За празниците им трябвят повечко...
16
0
 
0
 
! Отговори
do 14 преди 14 години
Alooo ***, MVR ne moje da kaje da ne si kriesh parite pod yurgana ili da ne si iztarvash sapuna v turskata bania, moje samo da te predupredi kvo moje da ti se sluchi, a ti si izbirash kvo da pravish, glupak
15
0
 
0
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
За 2 месеца, Милицията съветва 5 пъти.*** държавата!!!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Алоооо МВРето ли е , искам си данаците който давам за заплатите ви, аз от ваще съвети нужда нямам, имам нужда от действие като вдигнала тела до 2 мин да сте при мене а не 20 мин и ако изобщо дойдете да почнете да ме разпитвате така все едно аз съм престъпника докато истинските престъпници се покриват.Като неви харесват заплатите ипридобивките що сте станали полицаи аааа, щото нищо друго неможете да работите каде другаде има таква аванта и цял ден да дремеш.
13
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
za tva po sveta horata darjat parite v Banki, ne v lichen seif i prochee prostotii. Ne che Banki ne se obirat, ama e malko po-trudno i sa zastrahovani. Ama ako razplashtaniata minavat po bankov pat, ne mogat da kriat oborot, danaci i t.n. , ta ...ne moga da im bera kahara, deto se vika
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Виц на деня - след 5 обира за милиони, МВР съветва...
11
0
 
0
 
! Отговори
смех преди 14 години
МВР съветва???Е не е ли тва един *** бе.ТЕ тия не могат накарат служителите си да работят бе.Ония само за мангизи мислят.И кво сигурен съм,че в тия банди обрали офисите има ченгета гаранция.Кво тръгнали да ме съветват тия прошлеци.За смях станаха.Кой вярва вече на МВР???Никой.
10
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
Правилно! Както в стария съветски виц: "Мы страна советов, а не страна услуг!". Та и МВР така. К'во е МВР? Министерство на вътрешните работи. А вие/ние какви се явяваме за МВР? А? Субекти или обекти? Обекти, естествено! Външни, с една дума, нъл тъй! Е, като сме външни, тогава - спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се! Естествено след като са си платили данъците на вътрешните.И тия мильовци седнали да най-нагло да натискат отново за пълен и безконтролен достъп до комуникациите на гражданите, т.е. на външните. Щото вътрешните трябва да папкат. А като данъците на външните все не са им достатъчни ще препродават информацията на "добре облечени бизнесмени" за допълнителни събирания на приходи. За вътрешните....
9
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Цецко - физкултурникът е най-големият Министър! Справя се с работата си по-добре от Главътъ, Мишката Миков та и онова дето му викаха Мими, взети заедо! ХВАЛА НА ТАКЪВИ МИНИСТЪРИ!
8
0
 
0
 
! Отговори
baba Pena преди 14 години
Ami , te ,gertvite , moge da sa obrali sebe si !!!

Спонсорирани публикации