ВСС си раздаде "коледните" 28 млн. лв.

ДМС-то гони 5 бона на магистратски калпак
14 яну 2010 15:50,
180
ВСС си раздаде "коледните" 28 млн. лв.
Снимка: Булфото

Магистратите трябва да получат коледните си премии още днес, реши на заседанието си Висшият съдебен съвет.

Само прокурорите, съдиите, следователите и съдебните служители, които имат наложени дисциплинарни наказания, няма да се облажат от премиите.

Сред тях са и тези, контактували с "кадровика на съдебната система" Красьо Черния.

ВСС беше задължен отново да гласува премиите с постановление на МС от миналата седмица.

Очаква се съветът да раздаде като бонуси 28 млн. лв., които са икономисани от бюджета на съдебната власт за 2009 година.

Още по темата
Средната заплата на член на ВСС е малко над две хиляди лева.

Така всеки от висшите магистрати ще получи ДМС (допълнително материално стимулиране) в размер на над 5000 лева.

Проблемът с коледните бонуси във ВСС виси от края на миналата година, след като финансист №1 на държавата не преведе парите им.

В предпоследния работен ден на старата 2009 близо 500 съдии и следователи внесоха искане във Върховния административен съд (ВАС) срещу Симеон Дянков.

На 29 декември финансовият министър им преведе парите. Те обаче така и не стигнаха до магистратите, защото системата за бюджетно разплащане СЕБРА вече не работеше.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как няма да ги плюем, когато престъпниците владеят държавата и си правят каквото поискат. Ти как очакваш обикновения човек да реагира спрямо безхаберието или корумпираността на тези, които би трябвало да го защитават и да пазят държавността? Не само ще ги плюем, ами ще ги удавим!!
173
1
 
0
 
! Отговори
наско преди 14 години
стига сте плюли съдиите бе, офце !по добре плюйте тези които не ви дават на вас.завистливци мръсни!
172
0
 
1
 
! Отговори
sofia преди 14 години
Съдебната система е с най-слабия контрол от страна на гражданите и затова цинично се отнасят с хората. Дори не могат да си помислят, че гражданите имат право трябва да контролират сосбствените си пари. Ако съдиите бяха заработили тези пари сами, с интелекта си,можеха да си раздават каквито си искат бонуси. Но при условие, че това са парите на хората не могат свободно да се разпореждат с тях, без граждански контрол. Още повече, че и качеството им на работа е под всяка критика.
171
0
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
Мисла си ,че тия ако бъдат прочистени до крак държавата ни най-сетне ще започне да просперира!
170
0
 
0
 
! Отговори
Бухал Славеев преди 14 години
За несвършената и лошо свършената работа трябва да бъдат глобени, а не награждавани! Цял свят знае, че у нас съдебната система много лошо и неефективно работи, а те се награждават! Българио, Българио! На къде вървиш?! Къде ще те заведем?! У нас принципа е "колкото по-молко роботиш, толкова повече получаваш". Така е със зъболекарите, лекарите, академиците и т.н. и т.н.!
169
0
 
0
 
! Отговори
stefan преди 14 години
Тези коромпирани хора не трябва да получат и една стотинка. Какво са направили срещу престъпниците , полицията ги хваща те не са осъдили и един престъпник или убиеец. Те са развъдници на престъпноста. България трябва да назначи съдий от европа, а нашите да отиват да работят при своите криминални приятели
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
samo taka, te sa siromasi hora, ta te nemogat da si kupiat hliab, na raba na bednosta sa TA te sa nai nujdaestete se hora v BG!!!!!!! SLADURI.
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Все някога и на тях и на техните роднини им се налага да пресекат улица. Онзи ден и една депутатка се опита да пресече.
166
0
 
0
 
! Отговори
ОТ АЛЧО преди 14 години
НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ЙЕБИГА! ЙЕБИГА И СЪДО, ЙЕБИГА И ТОЯ ДЕТО ИМ ГИ ДАДЕ! ДА СИ КУПЯТ ЛУКСОЗНИ КОФЧЕЗИ ЗА ТЕЗИ 5 БОНА!
165
0
 
0
 
! Отговори
Див Петел преди 14 години
Дано ги похарчат за здравеопазване, та да се поуправят малко болничните заведения....то като гледам и гробищните паркове са позанемарени....
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Жена бере душа, след като 18-годишен с BMW отнесе четирима в Русе"След няколко месеца ще бъде оправдан ученика от съдиите за да си заслужат и премиите и следващата коледа...л.а.й.н.я.н.а държава сме си и това е....
163
0
 
0
 
! Отговори
Xa-xa-xaaaaa! преди 14 години
от 158: ***....че им вярваВярвах и още вярвам на Б.Борисов ,но явно хората около него са самовлюбени ...:)))))
162
0
 
0
 
! Отговори
Компетентен преди 14 години
Мамка им долна, алчна, лъжлива...да пукнат всичките до един! Ще ми вземат 5000лв за нищо; с какво повече са допринесли за благото на родината от средно-статистическия българин? Там цари най-голямата корупция! Ще взема да организирам някоя терористична групировка за изчистването им от държавата. Долни ***. Да се задавите дано и никой да не ви помогне....
161
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 14 години
Пълно безочие най-мързеливите и корумпирани с не една, а две допълнителни заплати,защото благодарение на техния "труд" бандитите си живеят живота на свобода необезкоявани.А честните хора им плащат сметките,защото пияни прокурори и съдийки ги хващат да правят оргии, и да мачкат хората по улиците.
160
0
 
0
 
! Отговори
nona преди 14 години
155 не забравяйте и забравените от всички вещи лица /изключвайки някои лекари/, за които все не стигат бюджетни пари и вече не искаме да работим за тези хитреци, дано се задавят!!!
159
0
 
0
 
! Отговори
Юда преди 14 години
Ша са задавите бе.Аз за 30 сребърника кво ли не направих . Вие за 5000 не ни се мисли какви ша ги надробите.Маиками взима тези пари за 2 години като пенсия.
158
0
 
0
 
! Отговори
Идиот....че им вярва преди 14 години
Незнам защо все още се опредлям за БЪЛГАРИН!! Вярвах и още вярвам на Б.Борисов ,но явно хората около него са самовлюбени за своето благоденствие и благополучие, неги интересува нищо друго! МЕРЗАВЦИ ! За маика ми на 70 години само 25 кинта,за продажните и крумпирани магистрати 5000 ! Това не е чесно ! Излиза ,че сменихме РОЗАТА с ГЕРБЕР,всичките от една градина ! ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ КАКТО ЖЕЛЕВА И ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН ''ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ'' - казал норода !!!!
157
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
НА ПЕНСИОНЕРИТЕ 25 А НА "НЕЗАВИСИМИТЕ" СЪДИИ 5000- Е ТОВА НАПРАВО СИ Е СПРАВЕДЛИВОСТ СВЕТОВНА...КАТО РАЗДЕЛИШ 5ХИЛКИ НА 25 ИЗЛИЗА ЧЕ ТИЯ СА С 200 Г--А
156
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
НАПРАВО СЕ КЕФИМ, НЕКА СИ ГИ ХАРЧАТ ,ЩОМ "ЧЕРНИЧКИЯТ"НЕ ИМ ДАВА ДОСТАТЪЧНО...
155
0
 
0
 
! Отговори
Троян преди 14 години
В МП има много незает щат,ама останалите служители ще пият по една вода.Надзирателите,съдебните охранители са наврени в ъгала и никой не ги бройка.Онзи ден избяга затворник,надзирателя пак виновен.Информацията по случая пак е класифицирана .Но системите са в окаяно състояние защото от 20 г. се повтаря,че няма пари и там е истината не един човек да е изкупителна жертва.А парите иждаме как се разходват.