Полицаи се жалват на премиера

Искат по-високи заплати, плашат с нови протести и съд
8 фев 2010 13:42,
228
Полицаи се жалват на премиера
Полицаи символично погребаха МВР преди година. Снимка: Булфото

Да получат обещаното увеличение на заплатите и да бъде премахнат двойният стандарт в МВР.

За това настояват от Синдикалната федерация на служителите на МВР в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вътрешния министър Цветан Цветанов.

"За съжаление година след първите в нашата история протести на служители на МВР положението на служителите в министерството продължава да се влошава", се посочва в писмото.

Според синдиката новото ръководство на МВР не е изпълнило декларираното преди месеци желание за активен диалог със служителите.

Неизпълнени са и исканията за увеличаване на заплатите и за подобряване на материално-техническите условия на работните им места.

Основен проблем според синдиката е "двойният стандарт към служители и дори към цели структури в зависимост от близостта им до определен ръководен служител".

Практика било и да се оказва натиск върху синдикални членове – чрез необосновани проверки, наказания, премествания и прекратяване на служебните правоотношения. Според синдиката на полицейските служители особено силно това се проявява в ГДБОП.

Още по темата
"Огромните ресурсни проблеми пред МВР се превърнаха в ежедневно, почти непреодолимо препятствие за осъществяване на елементарни дейности, свързани с непосредственото разследване и разкриване на престъпления", се посочва в отвореното писмо на синдиката на полицейските служители.

Същевременно те са категорични, че не се забелязва тенденция към подобряване на положението, а напротив.

От синдиката настояват за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов.

Полицаите са категорични, че ако не получат гаранции, че проблемите им ще бъдат решени, ще преминат към всички законни форми на протест.

Освен това ще потърсят правата си в съда, ще поставят исканията си пред органите на Европейския съюз и ще търсят съдействие от сродните полицейски синдикални организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
17
 
! Отговори
Nevermore преди 14 години
(продължение от долният пост) И да не се срамуват от това, че го работят и да имат желание да го правят. В България парите са това, което стимулира хората за да си вършат работата.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На село откак апашите станаха полицаи намаля престъпността.
38
0
 
17
 
! Отговори
Nevermore преди 14 години
Хора вие замисляли ли сте се защо се стигна до този момент. Да аз не вярвам на ченгетата, защото са подкупни. Но да не стигаме само до тък. Защо ченгетата са подкупни ? Защото имат малки заплати. Вие ако взимате 200 лв заплата, не бихте ли се поддали на предложение за примерно 20 лв, за да си затворите очите? Хората, който работят в администрацията,полицията,болниците ( там е много болна тема ), училищата и т.н. трябва да плучават достатъчно добри пари за да са доволни от това което работят.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Определено са много *** защото след като намарлява работната ръка съобщиха го по новините във връзка с пенсионата реформа няма откъде да вземат за да дадът на тях ! Страх ги е да ги уволняват защото веднага стават престъпници затова правят реформа в здравеопазването не в МВР защото ако закриеш болници няма страшно най много да умрът някои хора ама ако съкратиш полицай !
36
0
 
17
 
! Отговори
стар виц преди 14 години
Един милиционерски началник забелязал че подчинените му са "излезли от форма" и разпоредил - на следващия ден всички да са по спортен екип и да обявят с какъв спорт ще се занимават. Подчинените изпълнили заповедта и започнали: болба, бокс, бягане и т.н само един стоял по ***, с две дъски от каца и рекъл: ВОДНИ СКИ! Шефът се ужасил: КЪДЕ ЩЕ ТИ ТЪРСЯ НАКЛОНЕНО ЕЗЕРО, БЕ БУНАК :))))))))))))))
35
0
 
17
 
! Отговори
debela Kuka преди 14 години
До 30 ... или там който номер беше, че мога да броя само до 20 (за това и не взимам по-големи рушвети, че се обърквам)Ние куките освен заплата от 2000 лева минимум искаме и много служебвен бензин, да се пенсионираме на по 45 ... не на 38. ... и това е, айде че стана късно, аз ще дремна малко в патрулката, а после ще си ударя една помпа.Стачка, братя куки !!! ... и пазете *** !
34
0
 
17
 
! Отговори
гражданите са добре преди 14 години
Данъкоплатеца, си плаща за да бъде защитен плаща си спокойствието не да бъде ограбен, омърсен и унижен за нищо пред обществото не може да си добър и да стенеш от нищото лош не може да си първи да станеш пети и да станеш трети и след това пак 1 това малумно и не реално освен, ако възгледите на хората са дотолкова да се изкривили, че, дори да не се осъзнава истинността на това, което е.
33
0
 
17
 
! Отговори
Данъкоплатец до 22 преди 14 години
Кой се грижи за моята безопастност бе ушев ?! Ти ли ?! За какво според теб са ми тогава блиндираните врати, решетки по прозорците, СОТ, застраховки ?! Които си плащам !! А плащам и на теб, торба такава !!! Само дето не знам за какво !!!
32
0
 
17
 
! Отговори
xaxa преди 14 години
xaxaxaxxaxaxaxaxaxaxxaxaxaaaaaaaaaaaaa
31
0
 
17
 
! Отговори
police officer преди 14 години
А защоооо не се жалват за малкото рушвети, които взимат...
30
0
 
17
 
! Отговори
до 24 преди 14 години
Става и с поне 45 минути ходене на ден.Не само *** от стола в капанчето до седалката на патрулката и обратно.Тия ушевите още малко и редовно да ги водят на СПА, масажи и солариуми ще поискат.
29
0
 
17
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Анонимния.Тука не става въпрос за отношение като психическа проява а като отношение към работа.Полицаят е работник ние от производството работодател!!!Тази заплата щом я приел не трябва да роптае а да я върши а полицаят дори и това не прави.Следователно не само това отношение но и трябва уволнения и то с голямата метла.Така се гради държава.Не намесвай чувствата в професията.Така е при нас производителите.Тези които крепим държавата!!!
28
0
 
17
 
! Отговори
Do 22 преди 14 години
Абе бунак, Полицията съществува заради гражданите, а не гражданите съществуват заради полицията.
27
0
 
17
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
*** е, че вече границата е премината. Т.е. вече сме `ние` и `те`. Българските полицаи не са от страната на обществото. От другата страна на барикадата са. Причините са безчет, но по важното е, че е непоправимо. Обществото, поне в близко бъдеще няма да подкрепи българската полиция. А такава битка драги ми полицаи е обречена. За вас. Няма как да се смени обществото, но полицията може. И това е единствения изход.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
http://meto76.blog.bg/politika/2010/02/08/azpb-podkrepia-promenite-v-zakona-za-genno-modificiranite-or.488934
25
0
 
17
 
! Отговори
антикомунист преди 14 години
Всеки трябва да иска по-добро заплащане,но момента ми се струва (меко казано) неподходящ! В криза ,това е последното нещо ,което някой ще ти даде...Не знам,дали някоя от многобройните бюджетни професии е с адекватно заплащане ?Ще се чакат по-добри времена ,след този потоп ,сътворен от "Светата Троица".
24
0
 
17
 
! Отговори
дебела Кука преди 14 години
Скъпи Граждани,Моля ви се не говорете така .... аз искам да ходя на фитнес, ама 10 лева вход с тая ниска заплата, как да стане ?
23
0
 
17
 
! Отговори
люляк преди 14 години
ама те са милиционеро-ени4ерски корпус ... защо ги нари4ате полицаи ?
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не знам с такова отношение към хората които се грижат за безопасността ви как очаквате подобаващо отношение в обратна посока?
21
0
 
17
 
! Отговори
SOD преди 14 години
da ne sa samo te s niski zaplati,ama pone reketirat horata i si dokarvat,deeba i obirjiite *** THE PO PO