Полицаи се жалват на премиера

Искат по-високи заплати, плашат с нови протести и съд
8 фев 2010 13:42,
228
Полицаи се жалват на премиера
Полицаи символично погребаха МВР преди година. Снимка: Булфото

Да получат обещаното увеличение на заплатите и да бъде премахнат двойният стандарт в МВР.

За това настояват от Синдикалната федерация на служителите на МВР в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вътрешния министър Цветан Цветанов.

"За съжаление година след първите в нашата история протести на служители на МВР положението на служителите в министерството продължава да се влошава", се посочва в писмото.

Според синдиката новото ръководство на МВР не е изпълнило декларираното преди месеци желание за активен диалог със служителите.

Неизпълнени са и исканията за увеличаване на заплатите и за подобряване на материално-техническите условия на работните им места.

Основен проблем според синдиката е "двойният стандарт към служители и дори към цели структури в зависимост от близостта им до определен ръководен служител".

Практика било и да се оказва натиск върху синдикални членове – чрез необосновани проверки, наказания, премествания и прекратяване на служебните правоотношения. Според синдиката на полицейските служители особено силно това се проявява в ГДБОП.

Още по темата
"Огромните ресурсни проблеми пред МВР се превърнаха в ежедневно, почти непреодолимо препятствие за осъществяване на елементарни дейности, свързани с непосредственото разследване и разкриване на престъпления", се посочва в отвореното писмо на синдиката на полицейските служители.

Същевременно те са категорични, че не се забелязва тенденция към подобряване на положението, а напротив.

От синдиката настояват за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов.

Полицаите са категорични, че ако не получат гаранции, че проблемите им ще бъдат решени, ще преминат към всички законни форми на протест.

Освен това ще потърсят правата си в съда, ще поставят исканията си пред органите на Европейския съюз и ще търсят съдействие от сродните полицейски синдикални организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 1 ПРАВ СИ !АЗ НЕ ПОДКРЕПЯМ ПОЛИЦАЙТЕ ЗАЩОТО ТЕ БЯХА НЕНУЖНО БРУТАЛНИ КОГАТО ЗЕМЕДЕЛЦИ СТУДЕНТИ МИНЬОРИ И ДР. ПРОТЕСТИРАХАПРЕБИВАХА МИНЬОРИТЕ -НЕБЯХА ВЗЕМАЛИ ЗАПЛАТИ С МЕСЕЦИ.ПОМНИТЕ ЛИ КАК БИХА СТУДЕНТИТЕ МИНАЛАТА ГОДИНА И ГИ ГОНИХА ИЗ ПАРКОВЕТЕ !ТОЗИ НАРОД НЕЗАСТАВА ЗАД ПОЛИЦАЙТЕ !
19
0
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 14 години
Ооо, а стига !!! Как така ревете, че нямате пари за хляб, а карате коли за по 50 000 ?! Толкова сте писнали на хората, че не можем да ви дишаме ! Няма, просто няма по мързеливо и просто нещо от български полицай. Но пък сте арогантни !
18
0
 
17
 
! Отговори
патиланчо преди 14 години
този за когото пишеш - къртицата на наглите - той ще се пенсионира 15-20 години преди тебе и мене и ще започне "официално" да си работи за тях
17
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 14 години
От всички държави в Европа, включително Албания и бившите съветски републики в Кавказ, България има най-високо ниво на битова престъпност и най-много ушеви *** на 1000 граждани - нета тия *** обяснят с какво се занимават по цял ден, за да искат заплати.
16
0
 
17
 
! Отговори
нахални преди 14 години
и бременните ги бутате и се държите арогатно с тях никакво уважение знаем ние гражданите за вас колко сте невъзпитани и дебели.
15
0
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 14 години
За съжаление година след първите в нашата история протести на служители на МВР положението на служителите в министерството продължава да се влошава", на кого живота се е променил към по добро!
14
0
 
17
 
! Отговори
Koko преди 14 години
евала снимкааааа, евала драскачииии !
13
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Искам да знам с какво ушевите *** са заслужили и един лев заплата дори? С това че неколцина от тях послред бял ден отвлякоха две Български деца от ръцете на баща им, за да ги предадат на майката им алкохоличка в Полша? С това че пребиваха деца и пенсионери пред парламента? С това, че като ги нападнат ***, се самообезоръжават и безропотно се оставят да ги гърбят?Който не става за нищо, става бакшиш, който не става и за бакшиш, става ушев - тия *** нищо не заслужават !!!
12
0
 
17
 
! Отговори
Проститутка преди 14 години
До Български Полицай,Само кате се сетя как ви ритах по 3-*** ... елате пак за полицейски ***, лоени торби такива !!!
11
0
 
17
 
! Отговори
спрямо невините преди 14 години
ние гражданите знаем за вас колко борбени можете да бъдете дори срещу нежните половинки и в районите.....
10
0
 
17
 
! Отговори
Просветителя преди 14 години
Прави са хората да искат ! С такива заплати не се живее, а и деца хранят ... Те сега при това правителство и при тази тяхна си власт, ако не успеят да си оправят заплатите, значи никога няма да ги оправят !
9
0
 
17
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Този дето го разкриха,че е работил за наглите, какво ли мисли по въпроса с повишението на заплатите?
8
0
 
17
 
! Отговори
Луд с тесла преди 14 години
Айде пак !!! Хем мързеливи, хем некадърни, а и нагли !!!Ще има пари, торби такива, като започнете да се пенсионирате като останалите - на 65 !!! Нищо не му пречи на полицая след 45 години, да пази паркинг ! И МВР ще получава пари за това !!! Какво му пречи на полицая да мята крачоли по улицата, пък бил той на 55 ?! Най малкото е здравословно.
7
0
 
17
 
! Отговори
патиланчо преди 14 години
А кой охранява провеждането на полицейските протести? Може би Св. Синод? Ами ако настъпят "размирици" като на някой еко-протест, кой ще усмирява протестиращите полицаи
6
0
 
17
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Искат по-големи заплати, ама я да обяснят на базата на какво - че 20 ченгета тръгнаха "на лов" за две ***! И за подобен героизъм - награда!
5
0
 
17
 
! Отговори
PETKO преди 14 години
ZA RABOTATA KOIATO VARSHAT VZIMAT DOSTATACHNO~NE GI E SRAM
4
0
 
17
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 14 години
Такива смешници като нашите полицаи света не познава...Като искат заплати - да напуснат и да се хванат някъде на работа...Един селян от тея ми викаше: "Ще ме съкращават сега и после ще ми се наложи да работя"
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мизерията в МВР е невъобразима !!!
2
0
 
17
 
! Отговори
xaxaxa преди 14 години
АБЕ УШЕВ ТИ КАТО ХОДИШ ДА ВИКАШ ЗА НАСЪщНИЯ НЯКОЙ ДЕ ЛИ ДА ТЕ БИЕ? НЯКОЙ ДОЙДЕ ЛИ ДА ТИ ЗИМА ЛИЧНАТА КАРТА ДА ПРАВИ СПИСЪЦИ КАТО ПРЕЗ 1945?
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
65 години парламентарен феодализам и олигархи4еско престапен режим от 20 години ... братя и сестри ... те изпиха живота на нашите маики и бащи а сега се подготвят да пият и нашия .. ще се примирим ли с това да бъдем роби на тия сатанисти или ще премахнем статуквото ... заляха ни с простотия българофобия и крути мерки срешу на4ините ни за оцеляване но ние сме 6 милиона и още сме тук ! а тия 1 милион са4ове мн лесно можем да опраим ... както и феодалите в парламента