Няма УВО за магистратите, говорили с Красьо

Уличените само ще бъдат понижени в ранг за известно време
12 фев 2010 12:28,
91
Няма УВО за магистратите, говорили с Красьо
Снимка: Булфото

Висшият съдебен съвет реши да не уволнява, а само да понижи в ранг още четирима от магистратите, засечени в контакти с лобиста от Плевен Красимир Георгиев, станал известен като черничкия Красьо с ланците.

Това води само до леко намаление на заплатите им за определен период, а след това те автоматично ще си върнат привилегиите на стария ранг.

Един от наказаните е и бившият окръжен прокурор на Бургас Ангел Ангелов. Той получи като наказание две години понижаване в ранг.

Ангелов е говорил три пъти с Красьо, като във всички случаи прокурорът се е обаждал на лобиста. Обяснението му за контактите е, че сам звънил на Красьо, за да може лобистът да му честити назначаването за окръжен прокурор.

Сред нказаните е и докладчикът по делото за убийството на българския студент в Париж Мартин Борилски – Милчо Ванев, зам.-председател на апелативния съд във Велико Търново.

Той е говорил 66 пъти с "Черничкия" лобист с ланците, като обяснението му за това е, че е търсил връзки болният му баща да бъде настанен в столично лечебно заведение.

Според ВСС е доказано само, че тези магистрати са нарушили правилото от етичния кодекс да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да компрометират честта и професията им пред обществото. По този начин съветът мотивира факта, че не ги уволнява, а само ги понижава в ранг.

Още по темата

Аналогично е положението с бившия шеф на Районния съд в Несебър Пламен Найденов. Той беше понижен в ранг за три години.

Найденов е говорил с Красьо 21 пъти от 9 до 18 юни 2009 г., двамата са си разменили и 9 съобщения. Съдията е разказал, че общ приятел, който живее в чужбина, го е запознал с Красимир Георгиев.

Затова двамата с лобиста си говорели за общия си познат. Въпросният приятел също е дал показания пред съвета в тази връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
ха-ха преди 14 години
Простолюдието за 3 закъснения по КТ го уволняват ДИСЦИПЛИНАРНО, а величията за крупни далавери ги понижават в длъжност.....*** ти държавата!
88
0
 
2
 
! Отговори
люляк преди 14 години
Боико по4ваш да се отпускаш пи4 - Уличените само ще бъдат понижени в ранг за известно време
87
0
 
4
 
! Отговори
Бо преди 14 години
Я, ново развитие на мача Държава - Организирана престъпност! Резултатът от началото на мача - 0:1 за организираната престъпност! Следват продължения!
86
0
 
3
 
! Отговори
цц преди 14 години
този Ангелов от Бургас да не би да не е наред.Значи звъвял на Красю , за да може Красю да му честити.Ами защо не му е звъннал четвърти път, като не се сеща.Не е за вярване.Ега ти смисленото обяснение.
85
0
 
3
 
! Отговори
шш преди 14 години
Абе вие нормални ли сте?Защо обиждате съдиите?Толкова много работят.Малко остана Дянков да не им даде пари за премии.Какъв рев беше.Този Дянков да му се чуди човек, в Америка така ли правят?Който много работи, много получава.Не е спаведливо да не получат коледни.Обикновения човек каква тлъста заплата получава,пък вие на съдиите не искате да дадете.Недейте така.
84
0
 
2
 
! Отговори
BALGARIN преди 14 години
AX KAK ISKAM DA SAM MNOGO BOGAT, DA VI SPRETNA EDIN XUBAV PREVRAT, DA NATAP4A AL4NI USTI, SAS MNOGO OLOVO IPARI....
83
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 14 години
Магистратите и съдиите са корумпирани, с действията си , или с бездействието си допринасят, престъпниците да остават ненаказани. Защо е така? Защото така са гласувани законите в Б-я, няма закон, съгласно който магистратите да бъдат осъдени на ефективна присъда за бездействие, сещате се защо, нали?
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нещо много се умълчаха с двамата убийци на студента в Париж. Какво стана, търсят ли къде се укриват? И с какво е толкова силен татко Желязков, че цял град трепери пред него?. Това може да го бъде само у нас. Наказани ли са и как съдиите, оставили 10 години на свобода тези престъпници? Ако се беше случило нещо такова с тяхно синче, каква щеше да е присъдата? Въпроси, въпроси, госпожо министър на правосъдието....
81
0
 
1
 
! Отговори
андрей преди 14 години
жалко наистина приятелю...но ще продължава да е така за съжаление..."гарван гарвану око не вади"...това е гранитна истина...сигурно отново е чул отнякъде на ЛЮБИМИЯ МУ АНГЛИЙСКИ ЧЕ ГО ПОЗДРАВЯВАТ.......И ПОВЕЧЕ НЕ СЛУШАМЕ
80
0
 
7
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Всичките в списъка на "Черния",требе да се изтонят моментално от съдебната система..........просто ,нема как да плащаш 100 000 еврана за лобизъм ,без да си си продал ***!!!!!!!!!!!Всички съдии и прокурори ,трябва да минават на полиграф всяка годинка.......и който не издържи аут......и над съдебната система трябва да има ОБЩЕСТВЕН контрол............
79
0
 
9
 
! Отговори
кларита преди 14 години
Браво1 Те са светъл пример за цялата нация! Авансово да им се изплатят още сега по две заплати, че да се мотивират за цялата гогина!!!
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой да не би да е учуден ?
77
0
 
5
 
! Отговори
корупцийка преди 14 години
ама вие тук сте част от корупционните схеми ,като ви трябва нещо,тръгвате да търсите връзки и да предлагате пари.Защо не опитате да постигнете нещо без да предлагате пари и без да търсите връзки,а?Пълзите като ***,за да се уредите за нещо.А пък иначе тук плюете ,нали сте част от схемата до един без изключение.
76
4
 
2
 
! Отговори
бат бойко преди 14 години
то и бат бойковата ще се чуе,ама все полека.жалко,че народа е много изпростял и слуша бат бойковите простотии от рода на ние ги хващаме ,а те ги пускат.Ами то като хванеш някой-дай доказателства ,че е виновен,а не на юруш -ловим всичко живо ,пък ги пускали после.Същото и като с магистратите,били говорили с Красъо и кво от това-вече говоренето се криминализира.И ще осъждаме на смърт за това.
75
0
 
12
 
! Отговори
данъчнозадължен преди 14 години
Да живее Калашников! Изобретението му е в основата на решаването на проблема сега, само някой трябда да го използва!!!
74
1
 
0
 
! Отговори
ivo преди 14 години
това е истината http://vbox7.com/play:37760346 жалко много жалко
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кой е всесилния в момента ? Кой може да изрине корумпираните съдии? бате бойко разбира се! Защо обаче не го прави? Почва да ме дразни вече с това негово мълчание и бездействие.
72
0
 
0
 
! Отговори
Трон преди 14 години
Аз като не съм женен какво да правя.
71
0
 
3
 
! Отговори
льолю преди 14 години
Е, няма по долни *** от тези... Огромен процент от тях са за разстрел...
70
0
 
0
 
! Отговори
до 68 преди 14 години
Пък ти си много индивидуализиран, всеизвестният Б