Б. Велчев: Трима министри на Станишев на съд до дни

Все още се изяснява загубил ли е Станишев класифицирана информация
19 фев 2010 15:02,
87
Б. Велчев: Трима министри на Станишев на съд до дни
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Николай Цонев, на земеделието Валери Цветанов и екссоциалната министърка Емилия Масларова ще бъдат изправени пред съда до дни.

Това потвърди главният прокурор Борис Велчев пред Дарик радио.

Обвинителните актове срещу тях вече се пишат и до няколко седмици ще бъдат внесени в съда, учочни Велчев.

Все още се очакват назначените експертизи за действията на бившия премиер Сергей Станишев във връзка с изчезналия от кабинета му доклад на ДАНС.

"Вие знаете, фактът, че на един документ пише поверително, не означава, че на него има класифицирана информация. Трябва експертите да ни кажат дали тези документи са били правилно графирани. Ако се окаже, че те съдържат класифицирана информация и са били загубени от Станишев, законът е достатъчно ясен", заяви главният прокурор.

На въпрос дали класифицираните документи, намерени при в офиса на Алексей Петров, са част от докладите, заради които Станишев ще трябва да се изправи пред съда, Борис Велчев заяви, че не изключва такава връзка.

Още по темата
Той уточни, че не знае точно какви са намерените документи, а в ДАНС се извършва анализ на материалите – дали са автентични и как са стигнали до място, където не би трябвало да се намират.

"Когато този анализ приключи, ще можем да кажем повече, но не изключвам да има такава връзка", заяви Велчев.

Още в сряда градският прокурор на София Николай Кокинов обяви, че тримата министри от кабинета "Станишев" ще бъдат дадени на съд.

Обвинението срещу бившия военен министър Николай Цонев е за неизгодни договори с различни български и чуждестранни фирми за доставки и съхранение на хранителни продукти, на техническо имущество и резервни части за нуждите на Българската армия.

Досъдебното производство срещу ексземеделския министър Валери Цветанов е за длъжностно престъпление в особено големи размери заради 15 неизгодни заменки на земи.

Обвинението срещу бившата министърка на труда и социалната политика Емилия Масларова е за престъпление по служба и нарушение на закона за обществените поръчки. Тя ще отговаря за ремонта на бившата Работническа поликлиника в Стара Загора, която стана център за социално обслужване към министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Пеливан Бойку преди 14 години
Яс ке дам угощение на си те ора, когай министър на Станиша улезе у зандана! То ке е сеир маани, маани! Пеливани намазани с зейтин ке се борат! Що *** кючек ке игра не ти е работа! Шекерен памук ке се продава, сусамки на корем ке се ядят, 8 вола на шиш ке се пекат! Ке е сеир не ти е работа! *** ке струва бая мастрав! *** нале си знам ората они до никаде нема да стигнат! Та и аз нема да се изложим!
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много ли си наивен или се шегуваш;)
38
0
 
7
 
! Отговори
ПРИДВОРЕН преди 14 години
НЕКА ИЗЧАКАМЕ ДА СЕ ВДИГНЕ ПОРЕДНАТА ПУШИЛКА И ТОГАВА ЩЕ ВИДИМЕ НОНЕ МИ СЕ ВЕРВА ДА СТАНЕ НЕЩО.ПО ГОЛЯМИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ МИНИСТРИТЕ НА ДПС НЯМА В ПРОРОДАТА.ЗАЩО ГИ ПРОПУСКАТЕ Г-ДА ГЕРБОВЦИ???А КАКВОЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ИДЕЙНИЯ ТАТКО НА ТРИГЛАВАТА??? ГОЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ИЗБРАН С ГЛАСОВЕТЕ НА ТУРЦИ И РОМИ. УВАЖАВАМ ИНСТИТУЦИЯТА НО НЕИ ЛИЧНОСТТА,КОЯТО ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО БЕШЕ ПРИЯТЕЛ НА САДДАМ.ТАКИВАСА ВСИЧКИ ДЕЦА НА ПАРТИЯТА ПРЕСТЪПНИЦА. ЕДИНСТВЕНАТА ОПОРА И БЯХАДС И МИЛИЦИЯТА.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
валери цветанов беше назначен за бушон(за да изгърми) истиския виновник се казва нихат кабил .....на които едва ли някои кякога ще потърси отговорност за деиствията или бездеиствията му
36
0
 
12
 
! Отговори
krumov преди 14 години
100 000 Силни думи неструват дори и половината от едно реално свършено нещо което да бъде в интерес на държавата.Уважавам и се отнасям с респек към действията на управляващите, но като данъкоплатец и гражданин на тази страна искам да видя че наистина законите на страната се прилагат не само на думи. Действията казват повече от думите !!!
35
0
 
3
 
! Отговори
не разбрах! преди 14 години
до дни или до седмици?!???
34
0
 
8
 
! Отговори
Сълза и смях преди 14 години
Слушахме та ни се продъниха ушите колко са крали Станишев,Доган и Царя.Станишев бе виновен дори за глобалното затопляне!А какво се получи:Единственото обвинение към Станишев е благодарение на "съвестният гражданин Петров" който предаде един документ на едно място.Не след дълго се оказа,че този "съвестен гражданин" е най-големият бандит в държавата.Искаме съд за кражбите,а не за бандитски "шменти-капели" .
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Wait and see :) бай *** ... Ама ще си останеш с Wait само и горчивия привкус на преебан
32
0
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Сегашната деспотско-тиранска система да заменим с демократска република П о д б у д а. Тиранството, безчовещината и самата държавна система на турското правителство на Балканския полуостров. Ц е л. С една обща революция да се направи коренно преобразуване на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление). На същото това място, което нашите прадеди със силата на оръжието и със своята кръв [са] откупили, в което днес безчовечно беснеят турските кеседжии и еничери и в което владее правото на силата, да се издигне храм на истината и правата свобода. И турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи. За извършването на такава революция са нужни: 1) уреждане [организация], 2) пари, 3) хора, 4) оръжие и други бойни потреби. За да се приготви всичко това и се извърши самата революция, наредиха се хора, избрани със съгласието на по-голямата част от българския народ, [които] съставиха Централен български революционен комитет. Из "Нареда [проектоустава] на работниците за освобождение на българския народ" - подбуда и цел.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Първо да влязат, после ще видим. До тук нищо ново под слънцето: пишем обвинения, разследваме бивши министри ,... Все още няма нито едно дело срещу бивш министър. Само приказки на тоз или онзи...
30
3
 
2
 
! Отговори
д–р Ред преди 14 години
Радвам се, Бошкей, радвам се! Найпосле, найпосле некой да стигне до съд! Че то беха напъни, беше зор да хванем некой, че да го изтъпаним пред който и да е съдия, че да ревнем гороломно като горила с възпален *** зада покажем на другите кой команди в джунглата! *** дано само и тая работа да не излезе афиф, като оная! И като пооная! И като другата! *** да спра, че нещо пак ме бодна под лъжичката! Некой цръв на съмнението...
29
0
 
3
 
! Отговори
dasdas преди 14 години
аз от 20 години го чета това, какви дни, как да вярвам
28
5
 
1
 
! Отговори
рязан преди 14 години
Доган немогат да го пипат защото ще се наруши етническото равновесие.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
a станишев ????
26
0
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 14 години
Ако успеят и един да осъдят това ще е прецедент в новата Българска история, дано независимата ни съдебна система остане така независима когато я натиснат със тежки рушвети - защото такива ще има и то големи!
25
0
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Абе, вие партийните писачи и написаното от Левски не уважавате-тюфлеци и хайвани сте вие ,затова няма да я бъде България.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ХОРАТА НА ДОГАН, КОИТО КРАДИХА НАЙ МНОГО?!А ЦАРИСТИТЕ? А КОСТОВ?
23
0
 
10
 
! Отговори
сиси преди 14 години
Дебелогъзата Масларова - в Сливенския затвор - там и е мястото на тая крадлива дебелана,накичена с брошки - в затвора за поне 10 години.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПУШИЛКА! МЪГЛА! И ОЩЕ НЕЩО...........
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВНИМАНИЕ !!!!! ВНИМАНИЕ !!!!! ВНИМАНИЕ !!!!!пазете си очите Поредната шашка