Б. Велчев: Трима министри на Станишев на съд до дни

Все още се изяснява загубил ли е Станишев класифицирана информация
19 фев 2010 15:02,
87
Б. Велчев: Трима министри на Станишев на съд до дни
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Николай Цонев, на земеделието Валери Цветанов и екссоциалната министърка Емилия Масларова ще бъдат изправени пред съда до дни.

Това потвърди главният прокурор Борис Велчев пред Дарик радио.

Обвинителните актове срещу тях вече се пишат и до няколко седмици ще бъдат внесени в съда, учочни Велчев.

Все още се очакват назначените експертизи за действията на бившия премиер Сергей Станишев във връзка с изчезналия от кабинета му доклад на ДАНС.

"Вие знаете, фактът, че на един документ пише поверително, не означава, че на него има класифицирана информация. Трябва експертите да ни кажат дали тези документи са били правилно графирани. Ако се окаже, че те съдържат класифицирана информация и са били загубени от Станишев, законът е достатъчно ясен", заяви главният прокурор.

На въпрос дали класифицираните документи, намерени при в офиса на Алексей Петров, са част от докладите, заради които Станишев ще трябва да се изправи пред съда, Борис Велчев заяви, че не изключва такава връзка.

Още по темата
Той уточни, че не знае точно какви са намерените документи, а в ДАНС се извършва анализ на материалите – дали са автентични и как са стигнали до място, където не би трябвало да се намират.

"Когато този анализ приключи, ще можем да кажем повече, но не изключвам да има такава връзка", заяви Велчев.

Още в сряда градският прокурор на София Николай Кокинов обяви, че тримата министри от кабинета "Станишев" ще бъдат дадени на съд.

Обвинението срещу бившия военен министър Николай Цонев е за неизгодни договори с различни български и чуждестранни фирми за доставки и съхранение на хранителни продукти, на техническо имущество и резервни части за нуждите на Българската армия.

Досъдебното производство срещу ексземеделския министър Валери Цветанов е за длъжностно престъпление в особено големи размери заради 15 неизгодни заменки на земи.

Обвинението срещу бившата министърка на труда и социалната политика Емилия Масларова е за престъпление по служба и нарушение на закона за обществените поръчки. Тя ще отговаря за ремонта на бившата Работническа поликлиника в Стара Загора, която стана център за социално обслужване към министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Не бива да се дава подкрепа на глупци Байо, да ти кажа една като сто! Всичките неразбории, зависти, укори, които произлизат повечето от глупостта, са причина за разделянето на един народ на части и [тогава от него] не остава нищо. Това Вие твърде добре познавате. Следователно у нас, за да не може да добие сила тая поразия, а да вземе силен вървеж работата ни, без да попадне в неприятелски ръце нищичко, не трябва да давате подпора на глупци, а да ме поддържате, като кажете всекиму. "Ако вие с Левски не се разберете, за вас няма работа!" Това така трябва да направите, ако сте убедени в мене, и няма да [последва] нищо лошаво. Левски до Л. Каравелов, 25.08.1872 г.
19
1
 
4
 
! Отговори
Бо преди 14 години
Мдааа тоя филм съм го гледал, но не знаех, че е сериен!
18
0
 
7
 
! Отговори
85 преди 14 години
Супер, ама не ви верваме. Кво стана с Доган? Нали от него щяхте да почнете. Апропо тоя колко пъти се е весвал в парламента, освен на клетвата?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СЕЛЯНИ СТЕ ВСИЧКИ
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нещем министри на Станишев, искаме самия Станишев.
15
2
 
7
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 14 години
МАЛКО СА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
Дефакто преди 14 години
1. Как пък реши , че ползват първокурсници да пишат обвинителните актове. ?2. Развитието на наказателния процес съвсем не зависи само от кадърното написване на обвинителния акт. Принципно си смучат доказателствата от пръстите и така те стават лесно оборими. Ако в процеса на досъдебното производство не са събрани достатъчно на брои и то стабилни доказателства какъвто и брилиантно изпипан обвинителен акт да се напише е все тая.
13
0
 
1
 
! Отговори
shop sas sopa преди 14 години
velchev,vnimavai.
12
0
 
1
 
! Отговори
. преди 14 години
Skepti4no nastroen sum,dano dano nai-nakraq da zapo4ne efektivna borba sre6tu korupciqta.Oko da vidi ,ruka da pipne,naslu6ahme se na aresti i obvineniq,osven uslovni prisudi drugo ne sme vijdali dosega.A i dokato ne vidq Stani6ev i Dogan zad re6etkite,nqma da povqrvam 4e na Borisov 100% mu e 4ista rabotata
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те сега ще им повдигнат обвинения и тогава ще започнат да събират доказателствата....
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A знаеш ли бившия министър на земеделието Валери Цветанов е от ДПС а ?
9
2
 
17
 
! Отговори
къртица преди 14 години
има и други бъркайте на вътре...
8
0
 
14
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Нема лошо, даже е радващо. Ама нали можем да разчитаме, че тоя път няма да ползвате студенти-първокурсници, а ще напишете обвинителните актове така, че да могат да издържат?
7
0
 
26
 
! Отговори
morskiq56 преди 14 години
И Доган,и Доган.......................
6
0
 
23
 
! Отговори
Да преди 14 години
Началото е отлично.......Да видим финала.....Защото ме съмнява,че ще се измъкнат пак като мокра връв. Това ще е прекрасен прецедент -осъден министър.Дай БОЖЕ от нашите уста в твоите уши!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искам да видя осъдени министри , а ако може и със ефективна присъда ще съм щастлив! Не може хора които нехаят эа България ,эа хората и природата да са в парламента и да си гледат само личните интереси !
4
0
 
29
 
! Отговори
Hans Rus преди 14 години
Станишев на съд!Това ако го направите ще повярвам че имате желание България да тръгне по пътя на цивилизацията.
3
3
 
9
 
! Отговори
рр преди 14 години
много ме съмнява, че ще има осъдени, още повече пък вкарани в затввора
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А такаааааа......
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ДПС министрите къде са?или тях няма да ги пипаме, а? еййй гъзодавци