По 500 дела дневно срещу длъжници на банки

Бързо расте броят на необслужваните кредити у нас
24 фев 2010 07:32,
218
По 500 дела дневно срещу длъжници на банки
Снимка: Булфото

На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.

По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си.

От банките съветват хората, които срещат трудности при погасяването на свои задължения към банки и фирми бързо да се обърнат към кредиторите си за предоговаряне на задълженията си, за да не се удвои и даже утрои сумата, която в крайна сметка ще трябва да плащат след таксите по едно съдебно изпълнение.

В условията на криза, когато голяма част от хората срещат трудности да покриват кредитите си, банките станаха далеч по-гъвкави и са готови освен да чакат повечко длъжника си и да преговарят с него - за разсрочване на вноските и възможни гратисни периоди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
6
 
! Отговори
кредитополучател преди 14 години
до 103тия ***:Викаш който е взел кретит да си носи отговорността? а тези които са отпускали несъбираеми кредити имат ли отговорност? И да си я понесат ли?
104
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 14 години
До идиотПровери в търговския регистър колко от регистрираните банки в България имат чист собствен капитал! Банките в ЕС имат КАПИТАЛ, не се учредяват с апшортни вноски н аимоти както е станало в БГ, затова имат нужда от свежи пари! За това лихвите по депозитите са толкова високи в БГ- защото за всеки отпуснат кредит в БГ банките трябва да могат да го провизират в БНБ ако стане лош! То и на Банките им се плаче, че има лоши кредити ама какво да правят!
103
0
 
8
 
! Отговори
до 102 преди 14 години
Прав си браточка, един такъв кратуняк ще се скъса да присвоява, да взема рушвети, да топи колеги...то не е работник, а зомби; като оня по новините, дето крал, щото не можел да си плаща вноските-*** егоистична ***!
102
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това, което казваш, че първо уволняват тези без кредити не е вярно.Как ще пазя работата на хора, които собствените си сметки не могат да оправят, пък аз да разчитам да оправят моите фирмени.
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Га ядоха кебапите не реваха, а? Какво е виновен някой, че е проявил разум и не е изтеглил кредит?! Нищичко. Всеки да си носи отговорността.
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз съм против работодателите да уволняват онези които нямат кредит -защо ? та това си е дискриманиция ? а мислите ли че угрижения и потиснат от голям кредит човек е по продуктивен и креативен в работата си - аз не мисля така тези които имат кредит - да вземат още по един , но този път за бизнес
99
6
 
5
 
! Отговори
кредитополучател преди 14 години
Иляне, нямаш грижи, избрал си какво да правиш, твоя воля. Но ти като работодател, кого би уволнил, ако се налага да съкращаваш персонал? Този с кредит или този без?Не мога да схвана защо има ***, които злобеят на чуждото нещастие? Все едно в тази държава не сме всички навързани като свински черва.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отивай да лижеш банкерски ***, ***.
97
2
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
до: 1Стига простотии бе бате...слагали 5% издръжка за офиси и работни заплати?!?!Те тия банки-майки сигурно в чужбина нямат разходи за заплати, офиси, консумативи и бла-бла?Даже там са по-високи тези разходи. Само, дето там хората имат много добра кредитна култура, много добри доходи и т.н. и по-трудно можеш да ги излъжеш...Айде стига с тия селски шлагери, моля.Казах ви, повечето от доводите са за маса и хората на около трябва да са много пияни!
96
3
 
3
 
! Отговори
кредитополучател преди 14 години
до 96тия малоумникИ теб това много те кефи нали? Ти навършил ли си 16?
95
0
 
10
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
За съжаление повечето хора мислят като теб. Имам малка фирма. Основах я за да бъда НЕЗАВИСИМ. Щото ми писна от "работодатели". Взимал съм заеми и то малки и съм ги връщал бързо. Идеята беше да завъртя нещата. Взимал съм пари САМО за да си развия бизнеса. Това беше преди години. Криза има, но си правя така баланса и разходите, че ЗАЕМ няма да взема. В момента на МЕН ми дължат. Ипотеки нямам. Живея под наем и каквото спечеля го инвестирам в имот и къща. Сега съм на ниво груб стреж И НЯМАМ ИПОТЕКА.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бачкат, ама за кого? За мазния бездънен търбух на банкера, а? Зомбирани *** смотани, заслужавате си съдбата...
93
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 14 години
3.ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ДА СЕ РЕГУЛИРАТ ЛИХВИТЕ ОТ БНБ БЕ ОТХВЪРЛЕНО ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЯ И СЕ ГЛАСУВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛОБИСКИ ЗАКОН В ПОЛЗА НА БАНКИТЕ КАТО ИМ ОСТАВЯ СВОБОДАТА ДА СИ ПОЛЗВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ ЗА ЛИХВА! 4. ВСИЧКИ СТРАНИ В ЕВРОПА ИМАТ РЕГУЛАТИВНИ ЗАКОНИ ЗА БАНАКИТЕ!5.ЗАЩОТО БГ БАНКИТЕ НЯМАТ СОБСТВЕН КАПИТАЛ ЗАТОВ АИ ПРЕДЛАГАТ ПО 10% ЛИХВИ ПО ДЕПОЗИТИ, ЗА РЯАЗЛИКА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ БАНКИ КЪДЕТО НИВАТА ПО ДЕПОЗИТИ СА ПО НИСКИ!
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Госпожо Попова, съгласявам се, че сития на гладния не вярва, но... знаете ли колко студенти работят и учат за да се издържат и да си поемат обучението? А знаете ли, че все още има държавни поръчки и с минимално количество акъл и труд се учи почти безплатно? Ако вие сте възпитали мамино синче/щерка, то вярвайте ми, още кредити ще се налага да теглите
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Елентарно-Б.Б. и Ц.Б. направили сделка. Единият имал грижата да дава на народа ниски заплати, така, че се наложи да тегли кредити, другият пък, който бил банкер, имал грижата да зариби балъците с ниски лихви, които после станали високи и хората загубили и мизерните си спестявания; тогава Б.Б. казал, че не може да се меси в работата на банки и електората пил една студена вода, щото е турбо-***.
90
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 14 години
До Идиот1.Банките в България са дъщерни на чужди, вземат от бнаката майка пари на лихва 4-5% слагат 5% издръжка на офиси и работни заплати в БГ слагат и 5% лихви, слагат такса разглеждане на документи, обслужване на кредит, такса отпускане на кредит и го ПРЕДЛАГАТ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР!2. ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БАНКИТЕ НЯМАТ ФИНАСОВ РЕСУРС- В УЧРЕДИТЕЛНИТЕ ИМ АКТОВЕ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ЧЕ СА СЪЗДАДЕНИ С АПОРТНИ ВНОСКИ НА СГРАДИ!- ПЪЛЕН АБСУРД В БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!
89
5
 
7
 
! Отговори
кретитополучател преди 14 години
Много ***, много нещо в този сайт. Нямали кредити и им било гот, тези с кредити да го духат и т.н. И какво точно ви е гот? Да не би до вас кризата да не е стигнала, да не би вас да не ви съкращават от работа? Аз лично познавам доста работодатели, които като съкращават персонал, първо гонят тези без кредити. Понеже им е гот и могат да се оправят по-лесно. А другите просто са по-мотивирани да бачкат.
88
0
 
11
 
! Отговори
Щастлив човек преди 14 години
А знаете ли как се живее без да имаш една стотинка заем?:):):):)
87
1
 
3
 
! Отговори
tomsan преди 14 години
Sigurno si prav,ami pitai Azis kak si go napravi po-dalag,ta dano da ti stigne.Ako ne izvikai Mitio Pishtova,toi sas sigurnost shte zadovoli nujdite ti :))))))))
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
100% съгласен с 83Всичко тръгна от имотите !