По 500 дела дневно срещу длъжници на банки

Бързо расте броят на необслужваните кредити у нас
24 фев 2010 07:32,
218
По 500 дела дневно срещу длъжници на банки
Снимка: Булфото

На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.

По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си.

От банките съветват хората, които срещат трудности при погасяването на свои задължения към банки и фирми бързо да се обърнат към кредиторите си за предоговаряне на задълженията си, за да не се удвои и даже утрои сумата, която в крайна сметка ще трябва да плащат след таксите по едно съдебно изпълнение.

В условията на криза, когато голяма част от хората срещат трудности да покриват кредитите си, банките станаха далеч по-гъвкави и са готови освен да чакат повечко длъжника си и да преговарят с него - за разсрочване на вноските и възможни гратисни периоди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
за да могат безотговорни *** като тебе да теглят по още 10 кредита, а? какво ми ги даваш за пример американските и европейските банки, като се наложи държавата да ги спасява от фалит, айде бегай. ще плащате балъчори, като сте лапали, сега ще ви излиза през носа.
4
8
 
15
 
! Отговори
Хи-хи-хи .... ! преди 14 години
Затова пък банките в бедна България процъфтяват ! И най-вача банката на Цвенелина Бориславова ! ....
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо не се говори дори за Закон за банкрута на физическите лица?Такъв има в САЩ и ЕС и се явява единствената законова процедура която може да защити в някаква степен изпадналия кредитополучател в невъзможност да обслужва задулженията си.Без него банките и лихварите ще продължават да МАРОДЕРСТВАТ безнаказано.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mnogo sa gyvkavi da fakt ot 250 lv vnoska po kredit sega 380 i proqvqvat razbirane horata zvynqt,interesuvat se...tqhnata maika mrysna
1
1
 
37
 
! Отговори
BaiPe6o преди 14 години
А това безразборно отпускане на кредити, банките са си виновни. Сега ако не искат да фалират да свалят лихвите.

Спонсорирани публикации