По 500 дела дневно срещу длъжници на банки

Бързо расте броят на необслужваните кредити у нас
24 фев 2010 07:32,
218
По 500 дела дневно срещу длъжници на банки
Снимка: Булфото

На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.

По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си.

От банките съветват хората, които срещат трудности при погасяването на свои задължения към банки и фирми бързо да се обърнат към кредиторите си за предоговаряне на задълженията си, за да не се удвои и даже утрои сумата, която в крайна сметка ще трябва да плащат след таксите по едно съдебно изпълнение.

В условията на криза, когато голяма част от хората срещат трудности да покриват кредитите си, банките станаха далеч по-гъвкави и са готови освен да чакат повечко длъжника си и да преговарят с него - за разсрочване на вноските и възможни гратисни периоди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Какво банкерче, бре Кънчо (Добре, че не си Гънчо)?Какви премии? На мен пиячка и кебабчета ми дай!Другото е бож-лаф...
204
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Никакво банкерче не съм. Просто, за разлика от мрънкалата тук, имам достатъчно мозък в главата, за да видя от самото начало накъде отиват нещата. A propos, същите тези, които сега реват как банките ги ограбвали, допреди година и половина бяха първи на опашките за ипотечни кредити и уверено обясняваха как имотите щели да поскъпват с поне 15% годишно в обозримо бъдеще, затова било голяма далавера да теглиш ипотека.
203
1
 
6
 
! Отговори
кънчо преди 14 години
Следя коментарите и стигам до извода че " Аз" и "***" са един и същи човек пишещ под различни никове, още повече че темата не е в топ новините! От там съдя че явно е някакво банкерче притеснено че няма да вземе бонус за раздаден кредит! УСПЕХ с манипулациите! накрая банките ще имат много имущество за продаване без да има реални купувачи, така ще сринат още повече пазара на имоти - за справка райфайзен имоти, публична продан и други!
202
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Много ме радва какви *** има тук. Един нямало да си плаща кредитите, друг не знае какво е подписал, трети иска банките да фалират, за да не фалира той... Никой примерно не стопля, че ако дадена банка фалира, нейните активи и пасиви се изкупуват от друга банка и така хем хората с депозити си запазват парите, хем тези с кредити си запазват дълговете. Тъй че не се бойте - сега не е 1996-а и каквото и да става, ще си плащате до стотинка!
201
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 14 години
"разбирачо" ***, с голям или малък шрифт, написаното си е написано и ти си се подписал отдолу. С подписа си ти удостоверяваш, че си съгласен с всички условия по договора. Много ми е чудно що за човек е тоя, дето подписва кредит за десетки хиляди Евро за десетки години и даже не си дава труд да прочете под какво се подписва! А сега ревете... Много прав е ***, ако някой си мисли, че ще спре да плаща и ще се измъкне, жестоко се лъже. Ще си плаща като поп, и то с лихвите
200
2
 
4
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Ама вие наистина си вярвате май?Умиране има, оттърване няма!Ще връщате, докато не върнете и последната стотинка. В това е смисълът на облигационното отношение, това което е излязло от имуществото на кредитора и се е вляло в това на кредитора, трябва да се прелее обраттно и то с някаква печалба на кредитора, защото това именно е неговата цел - накаква изгода, в случая лихва!
199
1
 
6
 
! Отговори
длъжник преди 14 години
Някога по повод високите свободни пазарни цени Димитър Попов каза "За бга братя,не копувайте"Аз викам така."За бога братя - НЕ ВРЪЩАЙТЕ"Да ударят тогава банкерите на коленца и да се молят като *** в участък.
198
1
 
5
 
! Отговори
ТЪРГОВЕЦ преди 14 години
АЗ ИСКАМ БАНКИТЕ ДА ФАЛИРАТ И ДА СЕ РАЗДВИЖИ МАЛКО ТЪРГОВИЯТА,ЗАЩОТО ИНАЧЕ АЗ ЩЕ ФАЛИРАМ
197
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 14 години
НЕ РЕВА ! КАКТО КАЗАХ ПО ДОЛУ! НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ ЧЕ БАНКАТА МОЖЕ ДА ДИГА ЕДНОСТРАННО - ГЛУПАКООО! ПРОЧЕТИ МАЛКО ПО НАДОЛУ ПОСТОВЕТЕ ! АМАН ОТ ***, *** И УМНИЦИ ТУК!
196
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 14 години
*** 1, всичко е върпос на договаряне! Щом не ти изнасят условията на банката, не подписваш! Но да подпишеш ДОБРОВОЛНО договор за кредит, в който е указано, че лихвата е БЛП + надбавка и че банката може едностранно да променя лихвата по договора, и после да ревеш, че банката те прецаква - е това си е чисто малоумие.А тоят кредит щом е с лихва EURIBOR + надбавка, не виждам защо изобщо ревеш.
195
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 14 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ББ СЪЩО Е ВИНОВНО ЗАЩОТО ПРИ ГЛАСУВАНЕТО ЗА ЗАКОНА ЗА ПОТРЕБИТЕЛСКИЯ КРЕДИТ НЕ БЯХА ПРИЕТИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ БНБ ДА РЕГУЛИРА ЛИХВЕНИЯ ПРОЦЕНТ НА БАНКИТЕ КАКТО Е В ЦЯЛА ЕВРОПА!
194
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
"Годишният лихвен процент при превод на работна заплата по сметка на Банката е минимум БЛП* + надбавка 5 пункта;Годишният лихвен процент без превод на работна заплата по сметка на Банката е минимум БЛП* + надбавка 7 пункта;" И ТАКА НАТАТЪК ТИ ЗНАЕШ КЪМ МОМЕНТА НА ПОДПИСАВАНЕ КОЛКО ЛИХВА ТРЯБВ АДА ПЛАЩАШ КЪМ БАНКАТА! НО НЕ ЗНАЕШ КОЛКО МОЖЕ ДА УВЕЛИЧИ ИЛИ НАМАЛИ БЛП БАНКАТА ( НЯМА ДЪРЖАВНА РЕГУЛАЦИЯ) !
193
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
Базов лихвен процент е лихвен индекс, утвърждаван от Управителния съвет на Банката и изчисляван за всеки отделен вид валута на база съотношението между планираната стойност на пасива на Банката и пазарните лихви за същата валута, приложим към кредити в национална и чуждестранна валута." - ТОВА ГО ПОЗВОЛЯВА ЗАКОНА ЗА БАНКИТЕ !
192
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
дО ИДИОТАБЛП НЕ Х ВЕРНО СИ *** ПИЧ(КА)! БЛП в сила от: 01.10.2009 г. BGN: 8.6907% EUR: 7.8900% USD: 7.8900% GBP: 7.8900% CHF: 7.8900% ТИ ГО ЗНАЕШ КОЛКО Е БЛП КОГАТО ПОДПИСВАШ ДОГОВОРА
191
2
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Къде в законодателството пише, че банката може да вдига лихвите?Кое превителство е виновно? Законите се правят от законодателната власт - Парламент! Правителството е изпълнителна! Виж деление на властите - Монтескьо!!!А може би с това "1" искаш да кажеш, че си ГОСПОД?Завършен ***!
190
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
ДО КОЛКОТО ВИЖДАМ ТВОЯ НИК Е "***" А МОЯТ Е 1 ТАКА ЧЕ ПРИДЪРЖАЙ СЕ КЪМ ТОВА! УМНИКО !
189
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
АМИ НЕ Е ТАКА ЩОТО В МОЯ ДОГОВОР ПИШЕ ЕУРИБОР +5% КЪДЕТО ЕУРИБОР СЕ ФОРМИРА НА БАЗАТА ПРЕДЛАГАНИТЕ СРЕДНИ ЛИХВИ МЕЖДУ БАНКИТЕ В ЕВРОЗАНОТА! ДОКАТО В БГ МОЖЕ ДА ИМА БЛП ИЗЧИСЛЯВАН ОТ БАНКА ЩЕ ИМА ПРОБЛЕМИ С ВРЪЩАНЕТО НА КРЕДИТИ! И ОТНАЧАЛОТО НА ПОСТОВЕТЕ КАЗВАМ ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ЩО ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ГО ПОЗВОЛЯВА! ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ОТ БНБ ДА СПАЗВАТ ГРАНИЦИ НА ЛИХВЕНИЯ ПРОЦЕНТ! ТАКА ЧЕ ВИНОВНО Е ПРАВИТЕЛСТВОТО А НЕ ХОРАТА КОЙТО СА ТЕГЛИЛИ КРЕДИТИ !
188
2
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Не го пише в прав текст, за да не може *** като теб да се правят на умни.Но пише 5%+БЛП примерно, понеже БЛП е = Х, това което си подписъл е:в договора е уговорено, че кредитора може да променя лихвата по кредита без съгласието на кредитополучателя и двете страни са съгласни с това
187
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
До идиотАКО ЖЕЛЕШ *** И ВЗЕМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КРЕДИТ ОТ КОЯТО И ДА Е БАНКА И ГИ ПРОЧЕТИ, АКО НАМЕРИШ КЛАУЗА КЪДЕТО ЕДНОСТРАННО МОГАТ ДА ТИ ВДИГАТ ЛИХВИТЕ ПАК ЕЛА ТУК И ПИШИ!
186
0
 
2
 
! Отговори
Старшито преди 14 години
Aбе разбрах от цялата работа, че няма да тегля кредит нито за кола, нито за апартамент, щото с тия 580 лева ще ми го *** ято....Казваха ми преди години-ми изтегли си един заем-купи си кола, вземи си апартамент, поне един ден като ги изплатиш ще са твои-не пълниш гушата на хазяина..аааа -оказа се, че май съм бил прав, ми то по- изгодно ще ми излезе да спестявам по малко, отколкото кредит....мама му стара, що не станах един кредитен милионер навремето, преди да криминализират неплащането...