По 500 дела дневно срещу длъжници на банки

Бързо расте броят на необслужваните кредити у нас
24 фев 2010 07:32,
218
По 500 дела дневно срещу длъжници на банки
Снимка: Булфото

На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.

По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си.

От банките съветват хората, които срещат трудности при погасяването на свои задължения към банки и фирми бързо да се обърнат към кредиторите си за предоговаряне на задълженията си, за да не се удвои и даже утрои сумата, която в крайна сметка ще трябва да плащат след таксите по едно съдебно изпълнение.

В условията на криза, когато голяма част от хората срещат трудности да покриват кредитите си, банките станаха далеч по-гъвкави и са готови освен да чакат повечко длъжника си и да преговарят с него - за разсрочване на вноските и възможни гратисни периоди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
6
 
! Отговори
до 125 преди 14 години
Ти май си бакалин.И жална му майка на "бизнеса" ти щом не внимаваш какво ти говорят насреща, а се репчиш като от последна инстанция.Написах: "да СИ договори оптимален кредит".*** бе, чети! Ама не четеш.Затова си се набълбукал и сега рИвеш.Да беше чел какво точно пише в клаузите на договора :)
124
0
 
8
 
! Отговори
знаещ преди 14 години
до 110.Нормалните хора сиреч работодатели,Търсят можещи хора ,а те искат пари,много пари -работата става по-средата.Случаите за които говориш са наследство от назначените ни хора.Хайде да ти работят зависими хора ,които не могат.Приключил си с фирмата си за нула време.
123
6
 
3
 
! Отговори
кредитополучател преди 14 години
до 114тия и 122рия ***:Ти наистина ли си мислиш, че е работа на главния счетоводител да договаря кредит? Връщам си думите назад, и за изкопчия няма да те взема!
122
2
 
10
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
до:117ПроЗ съм и затова нямам заеми!Миналата година в кризата: 3 седмици почивка в Гърция и 3 по нашето море. Без да съм богат наследник, "фирмаджия", а обикновен човек дето бачка за заплата.Работата е там, че за да получаваш добри пари трябва да си инвестирал преди това в квалификация и образование, да не те е мързяло и бла-бла.А сега ти изплащай кредит, а аз вече планувам 6 седмичната си лятна почивка.:)
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Приеми веднъж завинаги, че си един *** загубеняк с малко мозък и големи дългове.
120
0
 
3
 
! Отговори
114 за 118 преди 14 години
Дна рамо да си го носиш този , при това главен, счетоводител, дето не може да си направи една елементарна сметка и да си договори с банката оптимален кредит.Това не е счетоводител, драги, а писар. :)
119
1
 
9
 
! Отговори
айде бе преди 14 години
А ти като си такъв многоумник защо го тегли тоя кредит?Или реши да ставаш софиянец и да не пълниш джобовете на хазяина?Сега пълниш тия на банкерите.От къде на къде ще уволняваме хората без кредити?Те са по-спокойни и работят по-добре.Шефовете да не са благотворително дружество, че ще ги интересува да пазят работата на изтеглилите кредити.
118
2
 
5
 
! Отговори
Той е преди 14 години
Национализация на банките и народен съд за продажните банкери!След това до стената, пред наказателния взвод!И вижте как всичко ще си дойде на мястото!
117
1
 
6
 
! Отговори
нед 55 преди 14 години
Аз мисля,че този който взема кредит трябва да си носи отговорността.Ние другите,бедните и изгоненини от действителността ,няма пак да им плащаме апартаментите.Веднъж великите социални партии на прехода го качиха този проблем на всички.Сега да си броят гласоподавателите,щото тези чакат вече следващия месия.
116
6
 
2
 
! Отговори
кредитополучател преди 14 години
до 114тия ***:Предлагаш да си взема главен счетоводител, дето може да ме зареже за по-висока заплата точно преди годишното приключване може би? Колкото по-важен за фирмата е персонала, толкова по-важно е да бъде лоялен. За изкопчия мога да взема такъв като теб.
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти много работи не виждаш, оти си ***.
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти не си човек, а си зомби. Сигурен съм, че шефа ти ще го разбере и ще ти кие шута.
113
5
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
До: 1Алоу, ти на ли се сещаш, че трябва да има марж между лихви по влог и по заем. Иначе банката ще се самоубие. Не виждам какво лошо има да са високи лихвите?!?!При положение, че си планирал добре това не трябва да е проблем за теб. Освен това какво те бърка как е учреден кредитора, нали ти дава това, което искаш? Айде не търси под вола теле ами си намери втора работа като мен или си реорганизирай бизнеса!
112
2
 
5
 
! Отговори
до 110 преди 14 години
Говориш глупости.Това може да е вярно само ако си работодател на бригада хамали или изкопчии.За квалифициран персонал е точно обратното.
111
0
 
6
 
! Отговори
Стана беля ... :( преди 14 години
Изглеждате големи страхливци с тази повсеместна цензура :)
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хах ха ха х а ха ха ха ......Изби рибата...***
109
0
 
10
 
! Отговори
циник преди 14 години
Брей...тоя с кредитите бил по- амбициран...ами тогава ще си намери по- бързо работа на пазара на труда бе?! Като го уволнят...
108
6
 
4
 
! Отговори
кредитополучател преди 14 години
До 104тия и 102рия ***. Затова не сте работодатели и никога няма да станете. Нормалните хора търсят максимално зависими работници. Женени, с деца, кретиди и други отговорности в живота.
107
0
 
8
 
! Отговори
до крадитополучател преди 14 години
Злобеещи има и ще има. Винаги и навсякъде.Единият тип са просто злобни душици, които само чуждото нещастие ги кара да се чувствуват доволни.Има и други. Които при бума на кредитите предупреждаваха, но нямаше кой да ги чуе. И сега се тросват - казахме ли ви!А едни трети знаят, че масовото вземане на кредити от некомпетентни *** при излишък на банков ресурс беше един вид нелоялна конкуренция на разумните кредитоискатели и така задържа тогава лихвите по-високи отколкото можеха да бъдат.
106
2
 
5
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Има спасение, не бойте се.По новините казаха, че щало да вали 3 дни бензин и след това някой щял да си хвърли фаса.