Цветанов Vs Груев: Стискането на зъби не решава проблема

Вътрешният министър имал "тревожна" информация за съда
26 фев 2010 11:18,
252
Цветанов Vs Груев: Стискането на зъби не решава проблема
Снимка: БГНЕС

Сагата с размяната на реплики между съдебната система и вътрешния министър продължи и днес.

В отговор на думите на председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев, че "МВР трябва да бяга по своята писта", днес Цветан Цветанов обяви, че разполага с доста тревожна информация за българската съдебна система.

"Ако кажа самата истина, просто ще трябва да паднат зъбите на някой. Не бих могъл да го направя, защото това е класифицирана информация. Казвам ти, дъще, сещай се, снахо", каза Цветанов, като уточни, че говори на възможно най-дипломатичния език.

Вътрешният министър благодари на Лазар Груев за неговата толерантност и  "стискането на зъби", но подчерта, че то не решава проблема, а обществото очаква справедливост от съда.

Още по темата
Той обясни, че преди всичко е гражданин и всички знаят как реагират гражданите във футболен мач, когато съдията отсъжда в една или друга посока.

"Аз не искам да давам оценка за българския съд, това го правят българските граждани и докладът на Европейската комисия. Не съм давал оценка на съда", заяви още Цветанов.

По думите му МВР не иска да влиза в чужди територии, а да води реална борба с организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
2
 
! Отговори
DIV преди 14 години
Bulgari da otidem i da ichvurlim tezi cudii i prokurori ctiga veche protejeta na komunictite da razdavat pravocudie ot koeto nito edin prodagnik i prestupnik nyama da vleze vuv zatvora. NEKA NIE NARODA DA CI IZBEREM NOVI I CHICTI CUDII
227
0
 
0
 
! Отговори
ули преди 14 години
този който се пише Културист е неграмотен тъпоъгълник
226
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Корупцията в българският съд е като диарията-винаги можеш да се изпуснеш,винаги те надушват останалите.
225
0
 
1
 
! Отговори
ИЗСТРАДАЛ преди 14 години
Как да вярваш на съдии, които сами не си вярват, че са отсъдили справедливо, хуманно идори законно! Заради едни такива съдии/не в районен, не в окръжен съд, а по-висша инстанция/ ще трябва да изплащам ХИЛЯДИ левове на същество, което има извършени престъпления.Съдиите повярваха на свидетел,че са броени 20000$ на 80г. жена с банкноти от по 1000$!!!Е благодаря!!!
224
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цецо президент !
223
2
 
3
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
Възмутен съм от прокурорите и съдийте.Какво значи да го хванеш с оръйжие,наркотици,крадени коли,рекетирал,и т- н. и да не го осъдиш ,нещо повече да го пуснеш на свобода.Нека са 5 такива случай ама останалите?Най-после след толкова години се видя ч, престъпния елемент е в прокуратурата и съда.Няма две мнения по въпроса след толкова години се показа къде е гнироча! Какво искат от полициата?Хората бегат по задачи като изоглавени без смисъл предварително усоетен от прокуратурата и съда.
222
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мисля , че по стара българска традиция отново впрягаме каруцата пред коня ! Докато не се изработят нови нказателни и процесуални закони ,лесно приложими за нашите стандарти и действителност , ще продължаваме да скърцаме и да стискаме със зъби ,докато един ден ги счупим! Обаче да не забравяме че стоматологичните услуги в България Са доста скъпи !
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Pak si poprekalil sus steroidite.Da znaIS...
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Da stiska, da stiska...puk nie s noza...vreednite kletki triabva da se otstraniat...
219
0
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Изказването е писано явно от провокатор, оценявам иронията в него.Но се и замислих.Стана ми ясно защо по времето на Великата Френска Революция, която съвсем не е била социалистическа, гилотината е работела нон стоп ,захранвана с хора с титли и състояние, понякога без съд и присъда.Просто на народа тогава, както и сега му е било ясно че богат и влиятелен по честен път никой не може да стане.
218
0
 
2
 
! Отговори
www преди 14 години
bravi Cvetanov 7 miliona balgari sme s teb....smenete gi s Borisov i v sada tezi prodajni cherveni sadiicheta
217
2
 
4
 
! Отговори
Гиби преди 14 години
229 "ЦЦ е прав някой може и друго да стисне със зъби.Един съвет:Поискайте помощ от ЕС за техни съдий и прокурори и приберете нашите на топло."Но на МВР е нужен КОМПЕТЕНТЕН МИНИСТЪР, а не физкултурник......
216
2
 
6
 
! Отговори
Слави 50% преди 14 години
ЦЦ е прав някой може и друго да стисне със зъби.Един съвет:Поискайте помощ от ЕС за техни съдий и прокурори и приберете нашите на топло.
215
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Октопода е голям в съда
214
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в съда са всичките мошеници
213
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цецо багера има още да копа
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От ЕС са сигурни,че съдебната система в България е неработеща и корумпирана.А дали черното е бяло е литературен въпрос.
211
0
 
0
 
! Отговори
Иван Вазов преди 14 години
цветанов да обясни на батбойко,че мълчанието през зъби не решава проблема-в случая цитат на бб по повод казуса спаска митрева.
210
4
 
6
 
! Отговори
Георги преди 14 години
ЦЕЦО ПРЕЗИДЕНТ НА Р. БЪЛГАРИЯ.
209
0
 
9
 
! Отговори
до 102 преди 14 години
Къде видя полицията да работи? Ченге да работи виждал ли си? Освен ако не е със собствен радар на пътя. Бойко казва кого да хванат (даже сам си признава, че всичко става с негово съглосие или съгласуване) и после.... полицията работела.... дръжки.