Моловете ни станаха едноетажни магазини

Причината – търговците не издържат на непосилните наеми
27 юни 2010 08:21,
188
Моловете ни станаха едноетажни магазини
Снимка: Булфото

Голяма част от българските молове станаха едноетажни. Причината – търговците не могат да издържат на непосилните наеми и напускат. Липсата на клиенти е другата причина за масовите фалити на магазинчета.

90% от търговските центрове в Пловдив останаха с работещи магазини само на първия етаж. На пръсти се броят търговските обекти, които все още „дишат” на вторите етажи. Третите и четвърти етажи пък просто са опустели.

И с просто око се вижда, че бизнесът на собствениците на магазини в търговските центрове просто не върви.

Много собственици на магазинчета вече са освободили персонала си и сами са заели местата зад щанда.

„Синът ми отиде да зареди малко стока и сега аз съм на неговото място за час-два”, сподели пред Dnes.bg Иванка Петрова, която е майка на търговец в магазин в един от моловете на Пловдив.


Жената казва, че доскоро са имали продавач, но вече не могат да си позволят да му плащат заплата.

В същото време почти няма втори етаж на търговски център, на който да не ни посрещат табели „Дава се под наем”.

Търговците са категорични, че за да се напълнят отново помещенията, трябва да паднат наемите.

Собствениците обаче се оправдават, че дори и на ниски цени, наематели пак няма.

За сравнение през 2007 година за магазин от 50 квадрата се намирали мераклии да плащат наем поне от 500 лева, а сега и при наем за същото помещение от 100 лева никой и не пита за обекта.


„Когато клиентите видят, че по-голямата част от етажа е празен, просто се връщат обратно. Така лека полека и последните ентусиасти от втория етаж се предават”, споделят търговци от Пловдив.

Те молят купувачите да съберат сили и да изкачат стълбите до втория етаж, за да подкрепят малкото останали търговци на пазара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
1
 
! Отговори
an преди 13 години
SLED 3 GODINI TAKA 6TE FALIRA I ABSURDISTAN. AKO OSTANE NQKOI. TE 6TE SA BABI4KITE, STARCITE, NEKADARNICITE, PIQNICITE, I KLO6ARITE. VSI4KI OSTANALI 6TE SA SE IZNESLI, KAM BELITE DARJAVI.
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
голяма щуротия са тези молове, изникнаха на най-необичайните места
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
знам защото съм си купувал маркови обувки от разпродажби в енгланд и след повече от година съм ги виждал в това на което казвате мол точно на четворна цена (около 200 лв.)от колкото платих аз!
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
българина е бедени ограбен и това правителство не го ли вижда
179
0
 
2
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Da,да аз бях: ))).Ама зася целлият съм бос и ралф лорен...Ама от Германия,не от говняните молове,където бъка от *** и такива като тебе: ))).Китайци,макдоналдс,и сприииидер...това най вероятно е представата на моладжиите за добър вкус.Да мрът...
178
0
 
4
 
! Отговори
Scyther преди 13 години
Молците изчезнаа
177
1
 
6
 
! Отговори
потърпевша майна преди 13 години
и още няколко подобни *** - айде не е МОЛ, но е шопинг център и е голямо гомно бетон, едното от които например изсраха в междублоковото пространство на центъра на Капитан Райчо - там преди имаше градина, игрище, дървета, а сега ни взеха даже паркинга, колите си ги паркираме съвсем пред входа - който където намери, децата карат скейтбордове на паркинга вежду колите, а лятно време климатиците им така бучат - не може да се спи на отворен прозорец - давам мило и драго да бутнат това ***!!!АМИН
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
авторът нещо бърка "мол" и "базар"В Пловдив има един-единствен мол, доколкото си спомням!
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моловете са пълни с ***, които нямат пари и акъл за други удоволствия :) Платежоспособните потребители са само 15-20 процента, затова и помещенията са празни и бизнеса не върви.
174
2
 
2
 
! Отговори
Пепо преди 13 години
Ха,ха,абсолютно:)То си е за тяхна сметка,хубост на сила не става:)
173
2
 
2
 
! Отговори
обичам молове преди 13 години
лошото е че като чета при много май го няма и това по което изпращат...
172
4
 
4
 
! Отговори
Пепо преди 13 години
Човек трябва да уважава себе си,ума и образованието си го имаме,затова се грижим за това,по което посрещат:)
171
5
 
5
 
! Отговори
обичам молове преди 13 години
приятно ми стана като чета мнението ти - лъч надежда че не всички харесват евтини буклуци, че като чета в тоя форум... пълно с комплексари. ДА АЗ ХАРЕСВАМ КАЧЕСТВЕНИТЕ ДРЕХИ. имам дрехи една марка купени от Турция, Италия и България - от трите държави - един и същи номер ми става - има стандарт. Но - всеки да си пазарува от там от където се чувства добре.. един от мола - друг от пазара..
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mi elate v Sofia da vidite molovete! Kakvi sa tezi sduhove, koito vkarvat?
169
6
 
3
 
! Отговори
Пепо преди 13 години
Глупости на търкалета- във всеки официален магазин,представител на дадена марка за България, се предлага стока от актуални колекци на еднакви цени,ама ти откъде да знаеш?
168
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а в кои маркови магазини? в мутраландия ли? в марковите магазини може да си купиш преоценени стоки от магазините в другите държави на четворни цени..
167
16
 
4
 
! Отговори
Пепо преди 13 години
Смотаняците така и не разбраха,че в от марковите магазини можеш да си купиш добра стока, с добро качество, в последните модни тенденции,с добро обслужване,на цена, понякога по-ниска от тия в някви *** магазинчета,внос от Турция...Цените навсякъде са едни-справка интернет,но понякога там има по голям избор на колекции и малко по-добри цени на стари колекции,ни кави да ви обяснявам,за добрият вкус трябват поколения,за да се развие.
166
3
 
2
 
! Отговори
точно оня преди 13 години
а ти не беше ли оня със джапанките "бумернг" и потника "адибас" на пазара дето бичеше "тез червени домати" и нагъваше кебапчета... точно когато гей парада мина оттам?!
165
4
 
5
 
! Отговори
мама преди 13 години
Ценното време и другите ценности..Ако стоките бяха /до една/ с изяснен и читав произход,моловете щяха да са педпочитано място за пазаруване. Оправи си правописа и се научи,че на непознати се говори в учтива форма :)))
164
6
 
3
 
! Отговори
Пепо преди 13 години
Абе ти *** ли си?!?От такива като тебе Пловдив заприлича на freak show,мутанти загубени...не можеш да направиш и 5 крачки без да видиш късокрак,грозен *** с ДНК,формирано от множество браково по права линия и с IQ равно на завършните класове на основното училище,той седанл да дава акъл кой е работлив и кой не в градовте..Аре на село,тук е цивилизация и има правила за спазване