МВР – между "Родната полиция" и "Много ще боли"

Имиджът на вътрешното министерство е твърде чувствителен проблем
7 юли 2010 21:40,
230
МВР – между "Родната полиция" и  "Много ще боли"
Снимка: БГНЕС

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Още по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Антоне, на мен са ми писали глоба за нарушение, което не съм извършил никога.И приказките на полицая не бяха много красиви.И аз ли съм престъпник?Или полицая е престъпник?Помисли...
149
6
 
8
 
! Отговори
Елизабет преди 13 години
Браво Бойко,браво Цецо!Разбира се ,че така ще се отнесат полицията към задържаните.Престъпниците действали безцеремонно,полицията трябва да е толерантна.После всички в един глас пищят,че няма ред.Правосъдие няма,а и ред да няма?
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
149 научи се да пишеш грамотно. Аман вече от темерути, които не знаят разликата между "и" и "й". Един полицаЙ, много полицаИ. ***
147
5
 
5
 
! Отговори
ДО 165 преди 13 години
Значи откъде първо знаеш дали този човек е наркопласьор и дали зарибява някой, за да го обижда полицията. Аз като гледах клипа всички се подчиняваха и не оказваха съпротива има си съд, който би трябвало да одсъди наркопласьор или не, не полицията!!!
146
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Песента какво ви пречи - я се замислете - че има достойни полицаи - и тя е за тях. Какво като е казал Много ще те боли" - аз ако бях щях да допълня - като ти извадя гръкляна - питам се наркопласьора питал ли е майките на децата където зарибява - дали искат или не? ОБАЧЕ - го има и другото - престъпниците се защитават - честните граждани - кучетата ги яли.
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицаите още използват лафовете на бившия си Главен секретар на МВР.
144
5
 
9
 
! Отговори
коки преди 13 години
Тотална реформа и съкращение на състава с 50-60% на МВР. Това е!!! И нали е криза и няма пари, а за песни, певци и кралски банкети има пари, Браво Цецке! И съм съгласен с коментара на Кантон.
143
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Не, бъркаш последователността: първо *** ни крадат и ни убиват, а после (и точно заради това) ние плюем полицията.Полицията била институция ненам си къде. Може и трябва. Ама тука не е така. Тук от патрулката ме гледат едни дебели ***, които пият по цял ден кафета, ако въобще са благоволили да си изнесат дъ-тата от районното. Егати държавата, егати полицията. И недоразумението Маринов си им е тъкмо лика-прилика на куките и ЦЦ - толкова им е сивото между ушите.
142
3
 
10
 
! Отговори
гребеца преди 13 години
така НАРЕЧЕНИТЕ полицаи са на по долно стъпало в хранителната верига даже и от бакшишите
141
3
 
16
 
! Отговори
Кантон преди 13 години
Кой определя, че някой е *** или престъпник ? Кой ? Слабограмотния полицай ли ? Че утре първия *** с фуражка може да те квалифицира като завършен бандит. Хайде стига ! Всяка жаба да си знае гьола ! Не може човек, който вероятно си пише имената с грешки, да ти бъде съдник и да се гаври с теб. Какъвто и да си.
140
2
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
И с лека хумористична нотка. Може нарко-утрепката да си е заврял наркотика в *** - както обичат да правят като видят полицай и спецченгето затова да му е казало, че ще го боли много. Все пак не е лесно да извадиш нещо дълбоко завряно в нечий *** ;)
139
0
 
13
 
! Отговори
faian преди 13 години
"Казвай, щот ще те боли много"НЕЕЕ,не с насилие.Пуснете на заподозрените песента на Веско те всичко ще си птизнаят ДА!ДА!
138
7
 
9
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Абе т'ва журналистите са големи говнари. Полицая казал на някаква пълна ***, наркопласьор и престъпник, че ще го боли и веднага скочиха да му защитават гражданските права. А къде са, когато трябва да защитават гражданските права на малолетните, които са склонявани към наркомания и проституция ?
137
3
 
6
 
! Отговори
didi преди 13 години
Че то на тоя престъпник това изказване му беше малко. Пък и човек му го каза с толкова благ глас. Да го беше сритал без да говори.
136
2
 
6
 
! Отговори
отегчен преди 13 години
Ееееее, то пък оставаше и да има песен за полицията с нецензурни думи!Дотам ли я докарахме?И на Веселин Маринов не било платено! Малей, за тоя "бисер" ли трябва да му плащат??? Трябва да го глобят а не да му плащат!Просто дето се вика - повече коментари са излишни!
135
4
 
13
 
! Отговори
Оффф преди 13 години
Те пък полицаите като са започнали да ни пазят от кражби и *** ... живеем в рай на спокойствието, а ?! Оставяш си виличката незакючена и никой не ти пипва нищо, нали ?! Ще `плюя` по полицаите защото ГИ ИЗХРАНВАМ и то внърде добре, а от нях няма никаква полза !!!
134
7
 
10
 
! Отговори
Макаренко преди 13 години
Майките на зарибените деца, да намалят ракията вечер и да обръщат повече внимание на децата си !!! Все едно някой налила им ръгал в носа кокаин !!!
133
11
 
11
 
! Отговори
коко преди 13 години
Полицията на всяка страна е институция,която трябва да бъде уважавана от всеки неин порядъчен гражданин.Не обърквайте шоуто на Веско с полицията.Човекът има интерес да му се вдигне имиджа и да изкара някой лев.Плюйте по полицаите,после ще ревете,че *** ви крадат и убиват.
132
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледайки това чудо по телевизията след първата минута онемях и не можеш да разбера това пародия към миналото ли е или се предлага на сериозно
131
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Помогнете ми немога да повярвам че това найстина се изпяло на празника на МВР. Така ли някой полицай от зрителите не си носеше пистолета та да ги изпогърми. Егати обидата на полицайте. Те този Веско трябва да го спукат от актове за дето ги орезели

Спонсорирани публикации