МВР – между "Родната полиция" и "Много ще боли"

Имиджът на вътрешното министерство е твърде чувствителен проблем
7 юли 2010 21:40,
230
МВР – между "Родната полиция" и  "Много ще боли"
Снимка: БГНЕС

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Още по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Текста задължително да се узучава в училищата. Да се махнат Дебелянов и Вазов и да се наблегне на този смислен, разчувстваш, и бъкаш от бездарие текст
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Гордост е да служиш в редоветена България и МВР"Какъв сърцераздирателен и дълбоко смислен текс. Завиждайте поети.
128
2
 
8
 
! Отговори
Той е преди 13 години
Направо нямам думи - песни за полицията,имидж,тези чукове от снимката...!Мислех си,че прийомите на комунизма са си отишли завинаги,ала не би...Май стана традиция чалгаджиите да пеят венцехваления за тази власт,явно управниците много обичат да ги четкат!Само дето е жалко и пошло,откъдето и да го погледнеш!Но винаги е така,когато някои хора не си вършат работата свястно,се прибягва до помощта на лозунги,хвалебствия,песнички...А Веселинчо да вземе да се гръмне,много е жалък с подмазването си!Амин!
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Две кокошки съм заклала на оня димитровградски човечец ряпа да ядят пред весковия марш на чавдарчетата от 5 отряд, апък за текста дори Дебелянов може да зафижда
126
1
 
3
 
! Отговори
Фрунзе преди 13 години
Майките на зарибените деца да кажат има ли превишени права от страна на полицията!!!
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пишете ми къде мога да видя и чуя тоя шедьовър на съвременната музика и балет, или закъснях и вече го забраниха
124
4
 
14
 
! Отговори
Теди преди 13 години
Полицейска хунта е защото: В България полицаите са в пълно подчинение на режима Борисов. Получават мизерни заплати. Полицията е в стачна готовност от както режима е дошъл на власт. Купуват си белезници от оръжейните магазини и си носят личните лаптопи в работата, защото Борисов и Цветанов са им осигурили всичко нали? Рекетират хората по улиците всекидневно, ежечасно, ежеминутно! Правят се банкети за по 600 хиляди лева, дарени от любовницата на Бойко Цветелина Бориславова с пари крадени от народа
123
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво толкова "лошо" е казал полицаят на един престъпник наркотрафикант? Кафе ли трябда да му поднесе, какво ли? Даже много слабо се е изразил. Точно защото престъпниците имат огромни права и са безнаказани сме на последно място в Европа. Напълно подкрепям полицая, защото няма никаква вина в случая.
122
3
 
4
 
! Отговори
до 119 преди 13 години
ГЕРБ са "резервната гума" на БСП, познай колко ще посегнат на *** и ченгето от ДС Ахмед Доган....
121
1
 
9
 
! Отговори
до 131 преди 13 години
Каква работа си вършат Ушевците! Точно в момента се чувстват ненаказуеми и че могат да правят каквото си искат, скоро познат отнесе палка през кръста защото нямал лична карта, и поискал ченгетата да се държат културно... Но в *** махала пълнят гащите. Всичките са назначени с връзки иначе на две магарета сеното не могат да разделят...
120
1
 
1
 
! Отговори
Imigrant преди 13 години
Kakva parodia,sled kato hora edva uspeli da za varshat tehnikum s troika sa prieti v polotciata-jasno e kakvo stava v Chalgaria.Biagaite svestni hora ot tam.
119
1
 
5
 
! Отговори
ined преди 13 години
"Хора, запомнете ни добре !Щото мноого ще боли... :))))Бе каквито и хвалебствени химни да се пеят, някои екземпляри са станали ченгета само защото за нищо друго не стават.
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малее какви снажни "поллицаи". Да бяха сложили поне един шкембест трътльо, та да ни заблудят, че това са полицаи.
117
2
 
13
 
! Отговори
ТАНКИСТ преди 13 години
Седя и чета , Седя пуля са гледам тъпо и се чудя да се смея ли ? да плача ли ? Боже в каква държава пародия живеем от каде ни доидоха на главите тез , на къде отиваме . Все въпроси а времето ще покаже и отговорите ...
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еи дее.ба....какво да му каже ченгето а--леко моито момче,легни внимателно да не се ожулиш....ченгетата вършат мръсната работата,има и корумпирани,има и мърлячи между тях,и какво?? наркодилърите са по стока а...
115
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къв имидж бе нещастници. Умирате от яд че си вършат работата. Полицията не е имала такъв рейтинг никога за тези 20 години. *** от яд ***.
114
8
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ушевите си заслужават напълно съдбата на шлагера им веско маринов.. след като измре електората иде техен ред :)
113
2
 
1
 
! Отговори
До Калин преди 13 години
Само това ми стигаше да не те поДкрепя ;)
112
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 13 години
След смъртта на момчето, убито от *** пред очите на т.нар. "полицаи", най-сетне се убедих защо раздават пистолети на ушевите - за анална мастурбация. Явно само за това ги използват.
111
4
 
8
 
! Отговори
лазар преди 13 години
абе куките не са ли по-дебели в сравнение от тия на снимката? Аз що само некви тюфлеци виждам по улицата? Има нещо гнило в цирка, който са изнесли в НДК ...

Спонсорирани публикации