МВР – между "Родната полиция" и "Много ще боли"

Имиджът на вътрешното министерство е твърде чувствителен проблем
7 юли 2010 21:40,
230
МВР – между "Родната полиция" и  "Много ще боли"
Снимка: БГНЕС

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Още по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Само една, единствена песен, създадена от народният гений, е точно намясто за тая ***, която ние хрантутим, късайки от залъкът на децата си.Нали се сещате коя е тя?
109
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И сто химна, възпяващи МеВеРе-то, дето уж ни пази, няма да върнат между живите Боби от Овча купел, убит от банда крастави ***, пред очите на ушевите ***, които не са посмели да го защитят, макар и с пищови, окачени на задниците.
108
1
 
5
 
! Отговори
До Калин преди 13 години
Калине, Калинееее ... "поткрепят"?!?!? Само това ми стигаше ...
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
114, да не са ти прибрали дилъра?
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали?
105
3
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
имам леки забележки относно външният вид .. щом ги правят близки на народа химни и песни им отреждат, поне да ги бяха представили в униформи на Вилидж Пийпъл.... това какво е .. нека да си кажат милиционерите всъщност за какво се борят.. прайдове ли ще правят, дебелите чичковци за който работят ли ще поткрепят ...за повече права и свободи за мевере може би:)
104
1
 
10
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
Тия, балета на полицаи ли са направили или от полицаите балет? Сериозно питам...
103
1
 
16
 
! Отговори
palbob преди 13 години
За съжаление в БГ всичко ни е криворазбрано! Сигурен съм че има хора които си вършат работата в МВР, но смятам че това са много малко хора. Останалите са супер първосигнални.... и смятат че са в супер акция заслужаваща Оскар. За катаджиите не ми се говори (подкупна миша ***), а за песента на ,,феноменалния,, Веско ..... по голяма подигравка не съм виждал !!!
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма реплика, голяма новина, направо взриви бг-медиите. Какво да му каже, да го успокои, че нищо няма да му се случи ли? Нека ги стреснат малко, утре престъпника тебе няма да те пита как си. Аз не искам нашите полицаи да приличат и да се държат като танцьори. Честно, много съм изненадан, че това е новината на деня.
101
2
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
айде пак храна и пак обвинения в антибойковизъм!не прави сравнения между западна държава и българската страна!имаш тотално сбъркана представа що е държава!колкото, че народа простее ми простее, като се оставя на стадо *** да му обесняват колко е *** а те са слънцето и водата :)ама да ме извиняваш ама милиционеро- - болшевишките простотии в този час не ми се четат!
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей гледахте ли адашчето, главсека на меверето ..сложил нашият чеиза.. и аха да пристане на бобо велики .. а бе милиционерска му работа ...
99
3
 
2
 
! Отговори
Rino преди 13 години
Naistina sa olgofreni vsichki tuka, nachelo s teb. Ti si nai-golemia. Ako ste bili v zapadna evropa shte vidite tam kakvi policeiski dyrjavi ima. Ama vie ste sviknali da si jiveete pri Stanishev i Dogan. Tolkova ste prosti, kakvoto vi zadadat i vednaga lapvate. Prost narod, prosta dyrjava, zatova vi upravliavat tolkova lesno, shtoto ste typi. Osobeno ti.
98
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
я по кротко бе .. да не си милиционер на женският пазар, какви са тези изрази!
97
16
 
3
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Клипа и песента са страхотни ! Престанете да оплювате, като не разбирате от изкуство !
96
3
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хм... тези субекти а ко не друсат нова версия на икебаната .. няма какво друго да е!иначе мпвият химн на мерететооо е добре издържан стил текстова опаковка ..харесва ми, издържан е в социалистически стил.. текста напомня.. че българия е на подчинение на мевере:)
95
3
 
2
 
! Отговори
DIMATA преди 13 години
A, ti kaji na tvoia da se grymne, nai dobre se grymni i ti. Zlobari skapani, taka gnusna *** ste che chak ste jalki, shmatka zagubena. Mijiturka liohmesta.
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A , na bas gospodin Cvetanov , ot Sofiq do moreto shte napravia 10 narushenia i za 10te niama da pi napishat akt 10 ot 10
93
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
кременчето е супер..... харесвами :)
92
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
на милиционер пари не се дават, става нагъл!за съжеление повече от 2/3 от наличният състав са нагли...а останалите са чистачки!
91
1
 
0
 
! Отговори
pernik преди 13 години
STZA..krImena e tupa no pise genialni nesta-otkude li gi znae-verojatno ot WIKIped...ili nekoi i diktuva teksto...