Патаклами в мюфтийството в Пловдив

Полиция опразни офисите от Джумая джамия
21 юли 2010 13:01,
206
Патаклами в мюфтийството в Пловдив
Джумая джамия. Снимка: Булфото

Полицаи, придружени от съдия-изпълнител, принудително изведоха от офиса в Джумая джамия районния мюфтия на Пловдив Осман Хилми и председателя на джамийското настоятелство Хасан Али.

До този акт се стигна след съдебно решение, според което съдът е постановил офисът на вероизповеданието и барчето, което се намира на първия етаж на джамията, да бъдат върнати на фирма "Ели инвест груп".

Тази фирма е сключила договорни наемни отношения със старото ръководство на мюсюлманския храм, когато духовен водач бе Недим Генджев.

При идването на власт на новия пловдивски мюфтия Осман Хилми обаче договорите са били едностранно прекратени.

Днес частният съдебен изпълнител Величко Апостолов заяви, че според изпълнителния лист Хилми трябва да освободят помещенията.

Повече от два часа служебните лица чакаха някой да отвори доброволно вратата, а след като никой не се появи, те я разбиха.

Минути по-късно пристигна и Осман Хилми, придружен от верни хора.

"Моите уважения към българските институции, но не забравяйте, че това е офис на Районното мюфтийство. Оттук ще излезем само с белезници", бе категоричен мюсюлманският духовен водач.

След дълги разговори с униформените мюсюлманите все пак излязоха от офиса.

Осман Хилми се закани да сезира българските институции и турския премиер Ердоган, защото Турция дала 5 млн. лева за ремонт на Джумая джамия.

"Храмът е архитектурен паметник, не може просто някой да нахлуе и да завземе помещенията", завърши Хилми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Lindi преди 13 години
Тези българи дето псуват по царя, дето е без *** не са прости, а прости са тези които гласуваха за него ***. Царското семейство е заминало с две влакови композиции навремето и каквото си е било негово си го е взело, другото не им принадлежи.
146
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво си го написал това за "суверенната държава", но защо освен Турция не добавяш и Щатите, Русия и Западна Европа? :) А пък това за съда... той и Царя чака съда да реши, но не пречи на половината прости българи през това време да го псуват, нали? :)
145
2
 
1
 
! Отговори
pitam az преди 13 години
Еми кой пловдивски *** разреши на Турция да прави ремонти на джамии и да налива 5 млн чужди пари в суверенна българска територия,а?! Кой е кмет там ,това недоразумение Славчо дето щял да ми гладува заради неква опера,*** и дришляра смотан.тоя шмокльо знае ли,че в страната на операта - Австрия има само 1 ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВЪВ ВИЕНА ?!?!? ЗНАЕ ЛИ МУХЛЬОТО? ЗНАЕ ЛИ ?!????
144
3
 
3
 
! Отговори
ferdi преди 13 години
правата им били нарушени-нека питаме тогава кюрдите тяхните права дали се зачитат в TR
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може да се пие ракия със затворени очи, да се яде свинско със затворени очи също. Това което не си видял ти, не го е видял и Господ (Алах на техен език)
142
1
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Крайно време е да се научат всички че БЪЛГАРИЯ е суверенна и демократична държава. Какво значи ще се оплачем на Ердоган? Все едно слушам третокласник ще се оплача на Гошо. Подайте жалба до компетентните органи в законоустановения срок, но при окончателно решение на съда, не е законно да пречите на изпълнението на решението на съда.
141
5
 
3
 
! Отговори
OWNED преди 13 години
emi vreme beshe da gi razkarat tiq jivotni ot tam kvo samo viqt prez nqkolko chasa bahti draznitelite
140
4
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
до БулгаротюркЗа сравниние на културата на траки и тюрки не може и дума да става. Има доказателства че българите не са тюрки. не знам дали са тракийци (засега само швейцарското изследване го потвърждава) но със сигурност са по близки до тях отколкото до тюрките. Не за първи път интересите на русия (лансирала тюркската теория) и турция (имаща полза от нея) съвпадат в ущърб на историческата истина.
139
1
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
И не виждам причина да го крия и да си измислям разни прозвища.
138
0
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
до БулгаротюркНяма начин - пише го в паспорта ми.
137
3
 
12
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
а защо всички затвори са пълни със същества от ромски(турски)произход
136
7
 
5
 
! Отговори
Булгаротюрк преди 13 години
Така е тракиецо.И махни това име,че го мърсиш.
135
3
 
8
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
до Булгаротюркпрост човек и силен вятър нищо не може да ги спре.
134
6
 
5
 
! Отговори
Булгаротюрк преди 13 години
Алоооооо,националистите,защо млъкнахте?Няма да ми се правите повече на булгари.Чухте ли оригиналния булгаротюркски,който не го разбирате?Недейте забравя,вие сте само тракославянивизантийци и живеете в моята България,основана от дядо ми Аспарух.
133
2
 
2
 
! Отговори
СУПЕР преди 13 години
ПЛОВДИВЧАНКИТЕ СА СУПЕР...ИМАМ ОПИТ...НО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМЕСТЯ КЪМ ПЛЕВЕН...И ТАМ ИМА МНОГО НЕЗАДОВОЛЕНИ ЖЕНИ...АБЕ ТЯ ЕДНА НЕ МАГА ДА СМОГНВ момента в големите в градове на България се провежда изследване, просто озаглавено Става ли българският мъж.Благодарение на него най-сетне ще имаме данни за потентността, способностите и изобщо интимния живот тук, у нас, а няма да се опитваме да се сравняваме с англичаните, които са страшно силни в провеждането на секс-анкетки.Досега са попълнени над 11 500 анкети в София, Пловдив, Благоевград, Сандански, Плевен, Ловеч, Враца.И понеже нямаме търпение да изчакаме края на проучването, ви представяме част от временните резулати:София: 70% от мъжете смятат, че задоволяват своите половинки, а 75% от жените мислят точно обратното.Пловдив: 80% от пловдивчанките признават, че поддържат сексуални контакти с повече от двама партньори.За момента пловдивчаните се самоопределят като полови атлети.Благоевград и Сандански: В Сандански жените са потайни и не споделят свободно за интимния си живот, а в Благоевград тигрици.В Сандански мъжете са по-разкрепостени, а в Благоевград са по-горди.В Плевен над 30% от анкетираните жени дадоха негативни оценки за сексуалните способности на българския мъж.А ВСИЧКИ БЪЛГАРКИ СЕ ОПЛАКВАТ,ЧЕ НЕ СА ЗАДОВОЛЕНИ...
132
1
 
4
 
! Отговори
Вувузел преди 13 години
Нали на *** не им дават да пият? Или и това тук си го тъклуват изкривено и както им допада? Що не вземат всички да се напият и да се избият един друг, та най-накрая да има спокойствие!
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Продължава националното проучване "Става ли българският мъж".След София, Пловдив и Сандански дойде ред на жителите на Плевен, Враца и Ловеч да споделят доволни ли са от сексуалния си живот и по-точно доволни ли са от представянето на българския мъж, съответно от собственото си представяне в леглото.Още по тематаАнкета сред пловдивчанки: Доволни ли сте от сексаОт проведеното проучване в Плевен може да се окаже, че българинът може и да не е толкова добър любовник.От всички събития в различни градове в страната за първи път в Плевен над 30% от анкетираните жени дадоха негативни оценки за сексуалните способности на българския мъж.
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е песен,озаглавена "Българският език",изпълнена от Волжските булгари:bulgars.ru/mp3/gimn2.htmlИ редакцията,стига сте трили.Това песен,озаглавена Българският език" на оригинален булгаротюрски.Не ви ли е срам?
129
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ето и една песен на оригинален булгаротюркски,озаглавена "Българският език".Пее се на тюркски.
128
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чуйте националния химн на Волжските булгари.Пее се на тюркски.Но по-бързо,защото го трият:bulgars.ru/mp3/gimn.html