Кои са търговците, ползвали "дупета" в саламите си?

Наложена е възбрана на 193,8 тона месни продукти
26 авг 2010 20:55,
200
Кои са търговците, ползвали "дупета" в саламите си?
Снимка: БГНЕС

Под възбрана са поставени 193 816 кг. месни продукти след операция "Дупета" на ГДБОП и ДВСК в складове и месопреработвателни предприятия, съобщиха от земеделското министерство.

Спецакцията беше извършена след сигнали, че от страни от ЕС в България се внасят изрезки от колбаси, т.нар.  краищници, които са отпадъчен продукт и са предназначени за унищожаване, но недобросъвестни търговци ги преработват.

В момента се установява какви количества продукти са били внасяни досега и каква част от задържаните са били предназначени за търговската мрежа.

При проверката са задържани както месни изрезки, така и  други видове месни и рибни продукти, за които има съмнения, че са с изтекъл срок на годност, или са с неизрядна етикетировка и документи за произход. 

Основно те са внос от Италия и Германия.

От министерството пуснаха и имената на фирмите, където са открити продуктите. 

След акцията под възбрана са следните количества продукти:

„Кайков” ЕООД – склад Пловдив
230 кг. колбаси
3 000 кг. пилешко и свинска разфасовка

„Саф Магелан” АД – Пазарджик – склад
624 кг. салами
200 кг. замразена риба
78 102 кг. шунка, колбаси, бекон, прошуто и агнешко и агнешки глави

„Анона” - ООД – Плевен
100 034 кг. колбаси
7 165 кг. колбаси преработени в заготовки за сандвичи

„Инфантис България”ЕООД – Първомай
1 175 кг. колбаси

„Саф Магелан” АД – София
850 кг. кренвирши

„Делта Трейд” – София
762 кг. прошуто

Още по темата

627 кг. – месни продукти

„Бенет”ЕООД – Брезник
334,5 кг. прошуто, луканков салам, колбаси 

„Колев Комерс” – Бургас
913 кг. прошуто

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: салам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
11
 
! Отговори
м преди 13 години
Замазват положението с тези-дребните,за да останат по-големите играчи в играта и си плащат,разбира се за тази услуга.Жалко е..много жалко,че народа страда от такива долни същества,като тези.
166
6
 
16
 
! Отговори
I преди 13 години
Даааа, явно ниската им цена и отличните вкусови качества на върпосните "дупета" притесниха нашите "производители" и последните си поръчаха спецакция!
165
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех защо полицията не направи проверка на ф-*** "Градус" на Иван Ангелов. Ще й спре тока от резултата. Освен това да проверят къде въпросната фирма си изхвърля животинските отпадъци. Всяка неделя и сряда, след работно време, камиони на сливенска транспортна фирма, натоварени с пилешки отпадъци, карат и изсипват на "Мандра баир" край Стара Загора. Това много лесно може да се провери и установи. Ама къде е полицията??
164
2
 
11
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Абе всичко е гомна и ***!Това е!Всичко!!!
163
3
 
8
 
! Отговори
Кой контролира? преди 13 години
Служители на министерството на земеделието са арестувани заради секс оргии с непълнолетниТрима научни работници и служител в служби към Министерството на земеделието са участвали в сексуални оргии с непълнолетни момчета.Случаят е разкрит от полицията на 14 срещу 15 август във Велинград и четиримата са арестувани. Това са молекулярният вирусолог Николай Петров и докторант Мария Стоянова от Института за защита на растенията, колегата им Васил Ковачев от Националната служба за съвети в земеделието и главен асистент Андон Тошев от Медицинския университет в София. Те са обвинени, че набирали непълнолетни момчета за сексоргии.
162
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Gospoda ministri ! vsichko koeto ni go predstavyte kato informaciy i operaciite koito provegdate dotuk vsichkoed dobre. no koga ste zapochnete da otnemate licenzite na firmite na tiy prestapni apashi ibanditi i da ne im se razrehava poveche da sazdavat firmi ida vlizat veche vav ZATVORA.Vprotiven sluchai vse edno samo akciyta e pokazna.
161
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Промоция!С всяка порция пилешки шишчета получавате и бонус порция шилешки пишчета!
160
3
 
16
 
! Отговори
ники преди 13 години
Боже,Божеееееееееее и тая порнография под погледа на министър председателя,опитайте тия "дупета" и после дали ще се сетите за българските Стари планини.Тоя министър си е за кауша,по явна корупция,просто няма,нашите нещастници от саламджийниците дето продават на безумни цени са свършили работата.А нали ги знаете тия от ДВСК,а тоя беше и махнат за едно там ирландско месо:(:(:(
159
3
 
18
 
! Отговори
miro преди 13 години
Незнам за тези дупета но да вземат да погледнат и производството в България защото как то си ядях пуешко пушено извадих от устата си нокет на пуйка сътветно пуешко не вкусвам от тази случка
158
4
 
22
 
! Отговори
BG преди 13 години
Тези изрезки /дупета/ не се влагат в други салами, а се продават директно - и са много хубави! Яжте познатите салами ро-ко-ко /рога, косми и копита/ и бъдете спокойни! Поне "българските" търгаши да са доволни!
157
2
 
26
 
! Отговори
краско преди 13 години
Това с тези дупета е явен пример как се прави бизнес в родината ни. Българските просизводители оабаче ще ми ядат "дупето". Не знам колко са платили на министъра за тази акция, но този път май са си дали парите на вятъра. Ти остави това, ами този вносител ще осъди България за незаконно унищожаване на легитимна стока внесена от Европейсия Съюз. Т.е. какво ще излезе в крайна сметка, производителите ОК, министъра ОК, вносителя ОК, данъкоплатеза ДА ГО ДУХА. *** *** ръководи тази държава господа
156
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не миличка, СпАлеолог е човек, който живо се интересува от Спа туризъм в някой отврестия. А относно "Дупетата", те се продават свободно и официално от години на пазара и кому беше нужна тази патаклама, като можеха мирно и тихо да забранят продажбата им. Но така поднесена, тази кампания изглежда имиджово.
155
3
 
16
 
! Отговори
потребител преди 13 години
Това с "дупетата" са пълни дивотии! Ядем тези капаци вече почти година и мога да кажа, че нямат нищо общо с българските колбаси - в добрия смисъл на думата. От прехвалените български салами си счупих зъб от незнайно какво попаднало в него /произведител на въпросната луканка е голям български месокомбинат - купих я от Билла/, а в друг салам - тип Петрохан - 16 лв килото в Кауфланд - намерих 2 камъчета, които по чудо ме ми счупиха пак някой зъб! Айде мерси толкова патриотизъм!
154
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен заради некачествените продукти, няма да му пълня джоба с парички за следващия лов! Изверги! Простете за черногледството, но никога няма да се оправим.
153
1
 
8
 
! Отговори
555 преди 13 години
Точно така 163- но не заради това че шефа ловува бели мечки ,а защото продуктите им са некачествени,пълни с изрезки и карантия-четете внимателно съдържанието.
152
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никога не купувайте продукти на фирмата "Бела България"!!! Шефът им се забавлява като си плаща по 150 000 $ за да ловува бели мечки, защитени от закона!!
151
3
 
2
 
! Отговори
hui преди 13 години
nemskite praseta da mal4at
150
4
 
9
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Не беше това тезата ми, ама както и да е - няма да издребнявам и да се разправям с глупости. Не ям колбаси, защото са *** и мисля за себе си, не защото съм взискателна. Предпочитам да изям една леща, отколкото незнайно как направена луканка или салам.
149
2
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Абсолютно вярно. Ако аз съм производител на колбаси и влагам "дупета" - много ясно, че ще си пиша скалда на друга фирма и ще си търгувам с него. Няма да си заложа името на марката по толкова елементарен начин. Ако нещо стане гърми склада, който никой не познава.
148
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО ЮЛИЯТИ КОЛБАСИ НЕ ЯДЕШ ЗАЩОТО СИ МНОГО ВЗИСКАТЕЛНА ИЛИ ЗАЩОТО НЕ ПОМНИШ КАКВА Е МАРКАТАТЕЗАТА ТИ БЕШЕ -АКО НА НЯКОЙ ЕТИКЕТ ВИДИТЕ ГОРНИТЕ ФИРМИ ЩЕ СЕ ЗАМЧИЛСЛИТЕе ,АЗ СЪМ УБЕДЕНА ,ЧЕ АКО БЕШЕ ПРОЧЕЛА СТАТИЯТА ЩЕ ВИДИШ ЧЕ ТЕЗИ ФИРМИ НИКОГА НЯМА ДА СРЕШНЕШ НА ОПАКОВКАТА ЗА ДА СЕ ЗАМИСЛЯШКАТО ПИШАТ ДА ПОСОЧАТ В КОЙ КОЛБАСИ Е ВЛОЖЕНО ТОВА "ДУПЕ"КАКТО ЦЯЛА ВЕЧЕРМИ "ПЕЯТ "-ЛЕКИ САЧИ ЗА ПОЗНАВАЧИ МАЙСТОР ЦВЕТКО ОРЕХИТЕ ....