Ало, добър ден... Платете си глобата!

1700 души получават телефонно обаждане от НАП за неплатени санкции
6 сеп 2010 09:35,
89
Ало, добър ден... Платете си глобата!
Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП. Снимка: БГНЕС

Служители на кол центъра на НАП напомнят по телефона на 1700 граждани, че имат неплатени глоби към различни институции, съобщиха от агенцията по приходите.

В списъка са публични задължения към КАТ, ДАИ, НОИ, РИОКОЗ, ИА „Главна инспекция по труда”, съдилищата, Националната служба „Пожарна и аварийна безопасност”, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и други държавни органи, които налагат санкции.

Общият размер на неплатените глоби е 480 000 лева. Събирането на неданъчните публични задължения стана ангажимент на НАП в началото на тази година, след вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната агенция.

При обаждането от НАП гражданите получават информация за вида и размера на неплатените глоби, за начина на плащане, за банковите сметки, на които трябва да се направи плащането.

В случай на временни финансови затруднения служителите съветват как задължението може да се разсрочи.

След напомнянето от НАП гражданите имат 14 дни да платят доброволно глобите си или да договорят плащане на части.

Ако глобата не бъде платена, се пристъпва към принудителни мерки за събирането на задълженията – запори върху заплатата, върху банкови сметки, превозни средства, възбрани на недвижимо имущество, отнемане на задгранични паспорти.

„Идеята ни е да напомним на гражданите за просрочените дългове и да ги платят доброволно, за да не се стига до принудителни мерки”, коментира Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aко ми се обадят ще ги препратя към шефа си,та когато ми плати заплатите и аз ще платя там.Всичко си има корен и всичко е навързано,така че да подгонят бизнесмените,които не плащат заплати или много ниски заплати.Нима всеки човек не иска да си плати всичко?Иска,но няма как с тези мизерни заплати дето и навреме не ги дават.
4
4
 
16
 
! Отговори
SHUMAHER преди 13 години
A az na koi da zvanna da napomnq za zadaljeniqta na darjavata kam men na armenskiq pop li......
3
4
 
48
 
! Отговори
ввв преди 13 години
а аз на кого да се обадя,за да напомня да ми изплатят заплатата в пълен размер?
2
3
 
1
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Хахах :)
1
14
 
22
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Това с двойното "о" в алоо, беше доста нагло от днес.бг. Едва ли точно така звучи обаждането от НАП. Да не говорим, че в белите държави това е нормална практита да те търсят, когато имаш да плащаш задължения. В България това е нахлуване в личното пространство на хората, нали днес.бг ???