Ало, добър ден... Платете си глобата!

1700 души получават телефонно обаждане от НАП за неплатени санкции
6 сеп 2010 09:35,
89
Ало, добър ден... Платете си глобата!
Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП. Снимка: БГНЕС

Служители на кол центъра на НАП напомнят по телефона на 1700 граждани, че имат неплатени глоби към различни институции, съобщиха от агенцията по приходите.

В списъка са публични задължения към КАТ, ДАИ, НОИ, РИОКОЗ, ИА „Главна инспекция по труда”, съдилищата, Националната служба „Пожарна и аварийна безопасност”, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и други държавни органи, които налагат санкции.

Общият размер на неплатените глоби е 480 000 лева. Събирането на неданъчните публични задължения стана ангажимент на НАП в началото на тази година, след вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната агенция.

При обаждането от НАП гражданите получават информация за вида и размера на неплатените глоби, за начина на плащане, за банковите сметки, на които трябва да се направи плащането.

В случай на временни финансови затруднения служителите съветват как задължението може да се разсрочи.

След напомнянето от НАП гражданите имат 14 дни да платят доброволно глобите си или да договорят плащане на части.

Ако глобата не бъде платена, се пристъпва към принудителни мерки за събирането на задълженията – запори върху заплатата, върху банкови сметки, превозни средства, възбрани на недвижимо имущество, отнемане на задгранични паспорти.

„Идеята ни е да напомним на гражданите за просрочените дългове и да ги платят доброволно, за да не се стига до принудителни мерки”, коментира Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
17
 
! Отговори
Луд с тесла преди 13 години
Това ли ви е проблема на държавата бе *** ?! 1700 човека, които се забавили да си платят на просяците от КАТ ?! Егати държавата ...
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да за 4 и 50 ще ми запорират заплатата , а превода от 5 лв ще минава през гаджето на ББ .
23
3
 
21
 
! Отговори
potresen преди 13 години
Докога ще продължава това "групово изнасилване" на празния и прокъсан портфейл на обикновенният български гражданин мама му стара, и в другите европейски държави го правят това, ама там си е "приятен секс" от който после ти става яко, защото виждаш оправените улици и болници, сигурността ти е гарантирана и се чувстваш добре. На всичкото отгоре техните заплати са с три нули отзад.
22
2
 
17
 
! Отговори
пешо преди 13 години
бивш мой шеф,като поисках да купи резервни части за една машина, ми отовори следното:"ТИ, ПЕШО,РАБОТИШ ДОСТА ГОДИНИ НА ТАЗИ РАБОТА И НЯМА НАЧИН ДА НЕ СИ ОТКРАДНАЛ ОТ ТЕЗИ ЧАСТИ! ЩЕ СИ ВЪРНЕШ ОТКРАДНАТОТО И ЩЕ СИ ПОПРАВИШ МАШИНАТА!" та и тези, да върнат откраднатото и ще се оправим!
21
0
 
12
 
! Отговори
до №19 преди 13 години
Те имат по няколко телефона - отделен за НАП.Него не го вдигат.хахаха
20
0
 
24
 
! Отговори
бг преди 13 години
ДОБЪР ДЕН АМА ИМАТЕ ГРЕШКА СБЪРКАЛИ СТЕ АБОНАТА
19
1
 
22
 
! Отговори
се преди 13 години
Няма от къде да се напълни хазната само от такси и глоби това значи от най бедните хора що се отнася до *** те не се закачат защото са 1 000 000 твърд електорат.
18
2
 
16
 
! Отговори
987 преди 13 години
"Големите лъвове" със задължения милиони дали ще получат съобщения от НАП-или пак ще се ловят дребните риби ? Б.Б обеща,че ще погне едрите шарани-досега такова не се вижда.
17
1
 
24
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Искам да напомня на служителите на НАП, че повече пари ще влезнат в хазната, ако по същия начин притиснат и големите длъжници, тези които ограбиха народа.Да върнат заграбенота.С малкия човек лесно ще се оправят, ще му вземат и последната стотинка, ще оставят децата му гладни,ще го изтонят на улицата, но големите крадци, с тях какво ще правят?Господа, не мерете с двоен аршин, не се страхувайте от силните на деня,ние за това ви плащаме тлъстите заплати, да бъдете отговорни и справедливи.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
днес.бг пак не са в час. каква е разликата между задграничен паспорт и паспорт. да не говорим, че отнемане на паспорт не съществува.
15
2
 
21
 
! Отговори
киро преди 13 години
тия КАПУТЧЕТА от НАП дали се обаждат на *** по телефона да си платят дължимото ????????примерно на Красьо ЧЕРНИЯТ ***, а!@@@@ ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА СМЕ
14
1
 
7
 
! Отговори
пешо преди 13 години
прав си, те са писани в червената книга на бсп, но поне да ги скопяваха като кучетата, че нещо много се нацвъкаха! а това другото е геноцид спрямо българина!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Там не барат,те са защитени от закона и може да им нарушат човешките права:)
12
3
 
23
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
На кой да се оплача, че плащам:Винетка,данък кола,Гражданска отговорност,Автокаско.И само за тази година ходовата част съм дал още 120 лв за лагери и то само предни?А пътищата са като оня филм с Ба`т Арни "Зов за завръщане" кратери само!!!
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЛО ВЗЕМЕТЕ МИЛИОНИТЕ КОЙТО ДЪЛЖАТ НЯКОЙ ХОРА ,А НЕ САМО СЪДИМГИ ПУСКАМЕГИ И НЕЗНАМТИ КАКВО , ТЕЗИ СОЦИЯЛНО СЛАБИТЕ ПО МОРЕТО И Т,Н ТТТТ ,ДА АМА НЕ БЕДНИЯ НАРОД ЩЕ ИЗНУДВАМЕ ,ДОКАТО МУ ВЗЕМЕМ И СКЪСАНАТА РИЗА ,ДАЕ ИСЦЯЛО ГОЛ , ПА МОЖЕ И БОЛЕСТ ДАГО ХВАНЕ ИОТ НЕГО ЩЕСЕ ОТЪРВЕМ , НАГЛИ ХОРА ,
10
1
 
27
 
! Отговори
пешо преди 13 години
а за *** как ще стане?
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и аз като KU4E питам на кой да се обадя да ми се плати това което дължи работодателя.май на арменския поп само.ТРИ писма имам до НАП за неплатени осигуровки и ДЗПО от предишен работодател и на трите отговора е стандартен - ще вземем мерки.ще вземете друг път - фирмата отдавна е продадена на " подходящ" собственик
8
1
 
8
 
! Отговори
аре стига бе преди 13 години
добре де,защо ще се обаждат за глобите?Самите задължения - данъци,осигуровки - отпадат лислед като платиш глобите?Или ще стоят за набиране на нови глоби?-;))))
7
4
 
19
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Голяма наглост е това! И аз си искам неплатените заплати в разме р на двуцифрено число ама" друг път"! Защо не глобяват тези с лъскавите коли и палатите, ами само ги прибират/някои не всички/ и после пак си живеят живота!Платете ни дължимите пари!! Защото утре и аз ще стана длъжник на държавата!
6
4
 
17
 
! Отговори
аре стига бе преди 13 години
И за това са назначили телефонистки на държавна служба?!