Казусът "Генджев" стигна и до главния прокурор

Мустафа Хаджи се срещна с Борис Велчев
7 сеп 2010 23:15,
23
Казусът "Генджев" стигна и до главния прокурор
Снимка: БГНЕС

Мустафа Алиш Хаджи, който бе избран за главен мюфтия на последната Национална мюсюлманска конференция от 31 октомври 2009 г., очаква главният прокурор Борис Велчев да съдейства за вписването на конференцията от съда.

„Поводът да поискаме среща с главния прокурор бе опитът на Недим Генджев да заблуди общността и държавните институции, че има решение за възстановяването му като главен мюфтия и като председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет“, заяви Хаджи.

По думите му такова решение няма на нито един съд.
 
Мустафа Хаджи обясни, че има решение на Софийския апелативен съд, потвърдено от Върховния касационен съд, че организираната мюсюлманска конференция от 2008 г. е нелигитимна, което според него не възстановява Недим Генджев за председател на мюсюлманското изповедание.

Според него Генджев е извършил престъпление, като е фалшифицирал документи, с които твърди, че е имало заседание на Висшия мюсюлмански духовен съвет от 2006 г., на което са избрани районни мюфтии в страната.

„За това също сме сезирали главния прокурор", допълни Хаджи.

Още по темата

Той обвинява Генджев, че чрез своя пълномощник Николай Панков се е опитал да продаде недвижим имот в кв. "Малинова долина" в София, собственост на мюсюлманското изповедание.

Според него купувачът е капарирал този имот.
 
„Помолихме главния прокурор преписките, които сме внесли в прокуратурата, да бъдат разгледани по-бързо, за да не се стига до заблуда на институциите и обществеността“, добави Мустафа Хаджи.

По думите му главният прокурор е заявил, че ще направи всичко възможно в рамките на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти да не си от ония най-гнусните роми които се мислят за турци
15
1
 
8
 
! Отговори
старец преди 13 години
Мустафа е агент на тайните служби на Турция и доверено лице на Доган. Те искат да въведат фундамендаменталистки ислям, контролиран от Ердоган и да направят Кърджали автономна област само с турско население. Недим е агент на българските тайни служби и ще прокарва политиката на ЕС в България по отношение на мюсюлманите. Кого предпочитат уважаемите български медии Мустафа или Недим? Защо почти всички медии провеждат яростна кампания против Недим? Кой им плаща? Отговорът е - ДПС с пари от Турция!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хубава работа ама ***
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а защо на тая *** все държавата им е виновна
12
0
 
1
 
! Отговори
Критик преди 13 години
10
11
0
 
8
 
! Отговори
бат сали преди 13 години
Мустафа Хаджи защо не обясни причината за решениено на Софийския апелативен съд мюсюлманската конференция от 2008 г. да е нелигитимна? Съда е решил - конференцията е фалшифицирина. Значи и той като Генджев е престъпник и фалшификатор. Такива хора не могат да бъдат ръководители на вероизповеданието.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя Генджев не беше ли ченге от ДС?..
9
2
 
6
 
! Отговори
XxX преди 13 години
Разни шейхове и емири използваха доган и наляха в дпс милиарди евро да се прокара ислямът в Бг и да се обучават бг мисюлмани в джихад и тероризъм.От там идват всички обръчи , заплахи със сигурноста и т.н.Сега вече няма оправия , изпуснаха ситуацията извън контрол-
8
1
 
3
 
! Отговори
Неразбиращ преди 13 години
Не разбирам какво ни дреме на нас Българите за проблемите на тия ***.Да им пратят ония с качулките да им натрошат каските, те решават такива спорове бързо.
7
1
 
3
 
! Отговори
do 8 преди 13 години
Boikata dokara turisti v kargali i vi napravi iaka kontra na vashia turisam sega pravi razdelenie megdu vas v skapanata vi svinska religia i moga da kaga 4e tova e naistina strahoten plan :D:D:D:D:D:D:D:D:D
6
6
 
15
 
! Отговори
jen преди 13 години
ОК, на кой му пука?! България е християнска държава - защо занимават народа с мюфтийството - да си се събират, да си решават. Какво ме занимават с техните етнически и религиозни проблеми. Мисля, че ако спрат да дават помощи за повече от 2 деца, *** и турците най-накрая ще спрат да се занимават с глупости и да се замислят за някакви малко по-нормални неща - например какво да поработят, че да се издържат. Стига толкова простотии!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕРНА ГОРА !!!
4
12
 
4
 
! Отговори
Кърджаали преди 13 години
И тези каква мюсюлманска религия са, като се надяват на българската прокуратура и съд да им решава проблемите? ХА ХА ХА ХА!!!! И Патриарх Максим имаше проблеми, но християните му го решиха! Егати религията. +++++++++++++++++++++++++++++++++Абе глупачко егати държавата шугава защото булгаристанската калпава държава се намесва там кадето не и е мястото. каде е логиката на християните да не се намесва пък да се меша в дселата на мюсулманите тва е причастно само за бай *** каквито сте вие.
3
10
 
3
 
! Отговори
набожна преди 13 години
И тези каква мюсюлманска религия са, като се надяват на българската прокуратура и съд да им решава проблемите? ХА ХА ХА ХА!!!! И Патриарх Максим имаше проблеми, но християните му го решиха! Егати религията.
2
14
 
5
 
! Отговори
Мемед преди 13 години
ние ще завладеем България и българките ние сме резняциии
1
6
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Вероизповеданието се....обърка,защото Доганчето му....баеше;ха сега да сеоправят в тази....демокрация.