Глобяват телекомите, ако правят проблеми при преносимостта

КРС може да налага санкции, които са до 100 000 лева
20 сеп 2010 23:58,
37
Глобяват телекомите, ако правят проблеми при преносимостта
Снимка: Булфото

Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ е имала среща с представители на телекомите по повод на преносимостта на телефонните номера.

От 6 август, когато се въведе процедурата за пренасяне на фиксирани и мобилни телефонни номера на "едно гише", в КРС са постъпили 73 жалби от потребители - физически и юридически лица, за възникнали проблеми при предоставянето на тази услуга от операторите.

КРС е напомнила на срещата, че на операторите е бил даден четиримесечен срок, в който те да се подготвят технически за започването на услугата на "едно гише".

Въпреки това телекомите все още допускат необосновани грешки от техническо естество, с които се опитват да оправдаят възпрепятстването на удовлетворяването на молбите за преносимост на потребителите, съобщават от КРС.

Представителите на операторите са уверили комисията, че работят за решаването на проблемите и са заявили готовността си до 1 октомври всички затруднения да бъдат отстранени.

Комисията за регулиране на съобщенията е настояла пред операторите установените досега нелоялни търговски практики на възпрепятстване и спиране на процеса на преносимост на "едно гише" да бъдат прекратени. 

От КРС са заявили, че от 1 октомври, при установяване на нарушение, ще бъдат налагани най-високите санкции, предвидени в закона, които са до 100 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: телеком
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Огнян Игнатов преди 13 години
Предлагам и да се въведат похвали за новите технически решения.На мен ми "клонираха" номера.Прехвърляйки се от Виваком - на МТел се оказах с един номер на стационарен телефон включен едновременно към двата оператора.Имам удоволствието да плащам две такси за един номер, но пък нямам интернет.Това чудо на комуникационните технологии продължава вече една седмица!Иначе и от двата оператора хората са много учтиви и обещаха "да ми се обадят".Да живее Комисията за Регулиране на Съобщенията !!!!
36
0
 
3
 
! Отговори
!? преди 13 години
Мисля че,темата е много актуална и трябва да не се закрива толкова бързо а,да остане поне 3-4 дни.Ще има още много коментари от обикновенните честно плащащи абонати на самозабравилите се шефове от мобилните телекоми.
35
0
 
3
 
! Отговори
dancho82 преди 13 години
abe po4vaite gi s globite be!!Tova e edin kartel i ako bqhme v normalna darjava i vie ne vzemahte hilqdi leva podkupi pone edin ot trite 6te6e ve4e da e prinuden da spre rabota!!Vse pak za tova ne6to se znae ot blizo dve godini,a te ne bili gotovi tehni4eski!!
34
0
 
6
 
! Отговори
вторник преди 13 години
Нищо подобно Глоби няма да има Проблемите ще си продължават така,както се случва и при електроразпределителните дружества,а и не само при тях Какво се случи например с проблемите за новите документи - нищо особено Важни са *договореностите*,които в никакъв случай не са съобразени с нуждите на хората
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Na 28 si izklu4vam telefona v znakna protest neka vsi4ki go napravim!!!
32
0
 
15
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
Въпроса е защо ти преподписват договора автоматично, дори без да те известят. Иначе с който и да е ако подпишеш той ти дава някакви по изгодни условия, иначе човек би си стоял на предплатена карта. Ама като мине срока на договора, и ако по някаква причина го пропуснеш и те прецакват с още една година. При това ако прекъснеш , активен договор би трябвало неустйката да не е 100%. Ами примерно заминаваш в чужбина, няма да ползваш услугите, трябва да може да се мини на най-ниската подържата такса..
31
0
 
11
 
! Отговори
аз бе преди 13 години
Тия от КРС да не глобяват а направо да почнат да им вземат лицензите! Нали от началото на годината цената на разговорите трябваше да падне! Да ама не!!! И пак ги глобяваха а резултат няма! Но от ЕК като казаха ,че цените в роминг трябва да се намаля ги намалиха веднага!
30
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
Прочети си договора! Един месец преди изтичането му ако не си заявил промяна по него се подновява автоматично при същите условия.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 4 месеца чакам да се махна от Глобул и просто идея си нямате какви невероятно *** причини си измислят всеки ден за да не ми освободят номера. Пуснах жалба до КРС, които ги глобиха, и пак не ми дадоха номера да премина към друг оператор. Просто нямам думи.
28
0
 
18
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН от М-тел преди 13 години
Защо трябва при пренасянето на номер от М-тел към друг оператор да се заплащат оставащите месечни такси след като няма да се използват към М-тел? Това не е ли един вид рекет от страна на М-тел? Мисля че,това условие трябва незабвно да отпадне и комисията по КРС да го разгледа.Ние не живеем във федална държава.
27
0
 
11
 
! Отговори
xx преди 13 години
А кой ще ни компенсира за това че правели подмяна на софтуера и не са ни засекли сметките и лимита ни е изтекъл а и срока на засичане на сметката също и изключват изходящите и ни изнудват да внесем пари за да ни пуснат изходящи
26
0
 
12
 
! Отговори
мтел мжица преди 13 години
пак *** номера на ментел за възрепятстване на преносимостта и 10 милиона да ги глобят пак ще им е малко в сравнение с откраднатото от клиентите им през всички 15 години.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПЪРВИТЕ СОЛЕНО ГЛОВЕНИ ТРЯБВА ДА СА *** ОТ МТеL АВТОМАТИЧНО ПОДНОВЯВАТ ДОГОВОРИ БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ И ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ ПРЕНОСИМОСТТА.
24
0
 
4
 
! Отговори
Ben преди 13 години
има една определена мелодия която се чува когато номера е прехвърлен :)
23
5
 
4
 
! Отговори
ЧОБАНИН преди 13 години
АЗ ИМАМА ИДИН СОНИ ИРИКСОН 1018 ЕДНО ВРЕМИ СИ *** КУПЯХ ХУБАВА РАБУТА МИ ВЪРШИ,САМУ ДЕТУ МНОГУ СКЪПУ СМИНИУ СИЧКИТИ УПИРАТУРИ АМА НЯМА ФАЙДА СИЧКУ ЛЪЖИ МУШЕНИЦИ И БЪНДИТИ.СИГА СЪМ НА ИНА ЖАБА ФРОГ ЛИЙ МРОГ ЛИ БЕШИ АМА УБАВА РАБУТА ИДНА СТУТИНКА НА МИНУТА И КАТ МИ ЗАРИДИ 8 ЛЕВА МИ ДАВА 2 СТВАТ 10 ЛЕВА И МИ КАЗАХА ЧИ ТУЙ БИЛО 1000 МИНУТИ КЪМ ТУЙ ФРОГ ДУБРЕ СЪМ СИГА МНОГУ ГУВОРЯ ЕЙ АМА БЪРЖУ МИ ИЗГАСЯ ТИЛИФОНА КЪТ ГУВОРЯ 20 МИНУТИ УГАСЯ ДАЛИ *** КОЙ ПОСЯ *** СЛАГАМ НА ТОКА.
22
0
 
22
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
Да ги принудят да свалят цените на дребно, след като свалиха на едро!!! Не да им дават по 6 месеца и после да ги гобяват и те да ми се влачат още време понеже им е по доходно да си платят глобата. Да тарифират разговорите поне на първоначални 30 сек. а не на минута. С една дума да има нормални условия за потребителите, и тогава да се конкурират. Не е ли срамно да има цени от 0,44лв/мин. при Глобул и Виваком; 0,54лв/мин. и дори 0,83лв/мин. при Мтел.Бива,бива ама чак 0,83 - Прима парти е идиотско
21
0
 
11
 
! Отговори
мен преди 13 години
до Кръстевявно работитиш за Мтел. Няма лошо. Аз ли трябваше да попитам, за да ми кажеш, че щяло да има изявление :-))) Я кажи какво друго знаеш - сметките ще бъдат ли натоварени , и това, че не мога да си проверя оставащите минути / да речем съм ги изчерпала/ означава ли ,че Мтел ще ми ги опрости, защото аз по тяхна вина не съм могла да проверя кога свършват.
20
1
 
17
 
! Отговори
слушалко преди 13 години
Вероятно пак долни номера основно дело на Мтел за да си запазят прогресивно намаляващите клиенти. Много показателен е факта, че и фирмите започнаха да бягат от тях.
19
0
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 13 години
"При вас"?Ам ти бе,добре пишещ български,чужденецо?На кой строеж работиш?
18
0
 
13
 
! Отговори
СДФ преди 13 години
ИЗВИНЯВАМ СЕ ГРЕШКА ЗНАЧИ БТК БЕШЕ ОБЯВЕН НА 200 МИЛИОНА ,А ПЕЧАЛБАТА БЕШЕ 120 МИЛИОНА КАТО ГО ОТКРАДНАХА МИЛЕН И ЦАРЯ ЗА 80 МИЛИОНА И САМО СЛЕД ГОДИНА ГО ПРЕПРОДАДОХА ЗА 1 500 000 000 ТОЖА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОНИ СДЕЛКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИ И РАЗСЛЕДВАНИ ОТ ПРОКОРАТУРАТА?