Данъчни ловят от въздуха лукс имоти

Правителственият хеликоптер дебне от небето и снима на видео
1 окт 2010 09:55,
103
Данъчни ловят от въздуха лукс имоти
Снимка: БГНЕС

Правителствен хеликоптер на Авиоотряд 28 е направил пълен видеозапис от въздуха на недвижимите имоти в южните квартали на София.

Записите са направени по искане на Националната агенция за приходите.

Луксозни имоти в Панчарево, Драгалевци, Симеоново, Бояна, Бистрица и Княжево са записани на лента, за да се изследва съответствието на имуществото и доходите на техните собственици, допълниха от приходната агенция.

Преди да поискат видеозаснемане от въздуха, инспекторите на НАП са направили оглед на скъпите имоти.

Подозренията на НАП са, че някои от къщите изобщо не са декларирани в общината и за тях не се плащат данъци върху недвижимите имоти, както и такса битови отпадъци.

Освен това фактът, че имотът не е обявен, води и до невъзможност да се установи по документи, че той съществува, за да се изследва имущественото състояние на неговия собственик.

Цялата налична информация от визуалните огледи и записите от въздуха ще бъдат предадени на Столичната община, за да проследят служителите на общинската администрация дали са спазени строителните изисквания и имотите са надлежно декларирани.

Едновременно с това започва проверка за действителните параметри на луксозните имоти, оценка на пазарната им стойност и проверка на официално обявените доходи на собствениците им.

В заснетите райони има стотици басейни, къщи със застроена площ от повече от 2000 квадратни метра, частни пътища, имоти с тенис кортове и мини голф игрища.

По данни на НАП голяма част от луксозните къщи са собственост на фирми и формално са обявени като офиси, въпреки че се използват само за жилищни нужди.

При стоежа им фирмите са ползвали данъчен кредит, който не се полага, ако имотът се използва за живеене.

На собствениците на скъпи имоти, които не могат да докажат достатъчен официален доход, ще бъдат възложени ревизии.

Необявеният доход ще бъде обложен заедно с дължимите лихви, случаите на данъчни престъпления ще бъдат незабавно предадени на прокуратурата, съобщават от НАП.

Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.

"Нека да стане ясно, че за НАП не всеки собственик на луксозен имот е престъпник. Няма нищо лошо човек да разполага със скъпа къща. Единственото, което ни интересува, е тези хора да са декларирали реалните си доходи и да са платили данъците върху тях", каза по повод проверките изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: хеликоптерНАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
4
 
! Отговори
114 преди 13 години
НАП не са ли чували за Google Earth?
81
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Коко. Тези къщи не са строени за една година от както управлява Бойко. Да се разберем а ? Да вземеш да си признаеш поне пред себе си, че тези палати са на свързани с всички предишни управляващи в България. Да нямаш и ти къщичка по-голяма от народното събрание, че така страстно да нападаш Бойко ?
80
1
 
2
 
! Отговори
Ричи Рич преди 13 години
Препоръчвам им на данъчните "Googlre Earth" !Безплатна е !
79
1
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 13 години
Искам и списък със имената на собствениците им, за да си даде сметка българина кой му взе паричките. Дали пък не са 90 % от тях на свързаните с БСП, ДПС, Гоцко и компания хорица, дето сега скачат срещу всичко в България ???
78
4
 
5
 
! Отговори
КОКО преди 13 години
Абе тия дето много му се радват на Бойко,не са ли на ясно,че и той не си е показал доходите и,че и на неговите хора които го издигнаха и го подкрепят,паричките са си само за тях а не за държавата.А иначе всичко е поредната теле реклама на "доброто" управление.А маалоумниците викат "браво Бойко".
77
0
 
3
 
! Отговори
55 преди 13 години
Дреме ми на шнорхела! Аз откога съм си опънал маскировъчното платнище над ранчото ми ......... И сега летят и гледат кравички , овчици ........ шъ *** фанат нанайси - важното е да знаеш как и при кого да се скриеш...........
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че на Бойко не му пука кво лаят другарите и фесовете. Мачкай Бойко, народа е с теб! Нека плащат данъци богаташите, нека се знае в кви замъци живеят и с какви пари са ги построили. Няма ги вече *** да ги покровителстват и да си затварят очите! Когато приключат проверките очаквам масово "разболяване" на богаташчета, продаване и подаряване на имоти, както и обвинения в политическа саморазправа/натиск/инсинуации/нарушаване на човешки права! А га не плащахте данъци не ревахте, нали?
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма ли някой патриот да коментира кои са по големи крадци-*** или ние българите
74
0
 
1
 
! Отговори
КОКО преди 13 години
До МкБрей тия в щатите останали без престъпност :)
73
0
 
4
 
! Отговори
az преди 13 години
Сигурно от съборения мавзолей си направиха тези къщи, дано за същото да ги ползват, голяма алчност, бе хора, в задгробния живот какво ще си вземете.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди месец продаваха каруца за десетуна на търг, сега с хеликоптер бръмчат. Факт е, че най-големите лузъри и *** стават данъчни. Едно време 70% от състудентите искаха да стават данъчни. Питам ги, защо бе? И те...ами много лесно се правят кинти! Ето това е и в момента. Затова където и да видиш данъчен го мачкай като гнида за да те запомни за цял живот! Има и 2-3% жени, които разбират материята. Всичко друго е леш и пълна драма.
71
0
 
2
 
! Отговори
sdf преди 13 години
za tolkowa godini 6to 4ak sega se setiha:)))zleta
70
3
 
6
 
! Отговори
Leeroy преди 13 години
Не се надявайте другари, в близките десетилетия БСП, ДПС и Симиончу власт няма да видят! На президентските избори изхвърляме ГОЦЕ, след неговото изритване съм сигурен, че изведнъж и съдебната система ще заработи, а от там и всички други сектори в държавата! БСП изчезва от политическия живот в България, до няколко години ще си останат само със селските кметове и 10-тина депутата. Гоце се надява да направи нова соц. партия, която обаче за радост също е обречена на провал! Ура!
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хора, аз викам, че е дошло хайдушко време напоследък. време е да се организираме и да се саморазправяме сами. така както всяко престъпление е маловажна статистика за държавата, така един заклан *** ще е. ако искате да търпите - търпете. но на мен все повече ме убеждава, че дойде хайдушкото време и само ножа ще оправи нещата. никви хеликоптери, никви съдилища, никакви полицайчета (напикани баби).
68
0
 
6
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 64Не е въпроса само в парите, които ще вземат. Трябва ясно да се покаже, че не може просто така да се харчат пари, които са изкарани под масата. Който не може да докаже доходи - конфискация на имуществото и евентуално затвор. По този начин ще се намали от само себе си корупцията в администрацията и съдебната система.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kakva drzav sme i trimata zaedno nema da ni opravat
66
4
 
4
 
! Отговори
12 преди 13 години
***! Харчат ни парите за разходки с хеликоптер, при условие, че могат да седнат пред компютъра и да разгледат всичко, което ги интересува :1. gigasofia/;2. Гугъл 'Земя':)
65
0
 
7
 
! Отговори
Белия Дом преди 13 години
Те тва Белия Дом пасти да яде ... да дойтат да видят как се строи ... айде на басейните
64
1
 
4
 
! Отговори
y2j преди 13 години
Догановото барбекю заснели ли са го?
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека стане ясно,че тези хора и да си бяха платили коректно ние щяхме да сме на същия хал.Парите щяха да изтекат за размножаване на ***,държавни ***,лицемерни полицаи и доктори и тем подобни.Вноска в EU,а от там ..оле майкуу..

Спонсорирани публикации