НАП картографира от въздуха луксозни имоти в цялата страна

Има къщи, чиято пазарна цена е няколко милиона евро
3 окт 2010 19:00,
223
НАП картографира от въздуха луксозни имоти в цялата страна
Снимка: БГНЕС

През идната седмица НАП съвместно с Авиоотряд 28 ще направят видеозаписи от въздуха на луксозни имоти в цялата страна.

Освен кварталите около София ще бъдат засечени координатите на къщи и вили по Черноморието, около Пловдив и Велико Търново и на други места във вътрешността на страната.

Това каза пред Дарик радио изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.

След като бъдат идентифицирани адресите на къщите, инспекторите на НАП ще изяснят собствеността на имотите и ще извършат проверка на фирмите или гражданите, които ги притежават.

По първоначални данни на агенцията в над 50% от случаите най-скъпите имоти в страната са собственост на фирми, а не на физически лица.

Това е така, за да могат всички разходи за построяването и текущата им поддръжка, включително режийните разноски, да са за сметка на корпоративните печалби.

Още по темата

Освен това повечето фирми са ползвали ДДС кредит при строителството на имотите, който ще трябва да върнат в бюджета, ако се докаже, че къщите се използват за жилищни нужди, а не за фирмени цели.

"Очакваният фискален ефект е поне 10 млн. лв. Това, което лично аз видях около София надхвърли очакванията ми. Има къщи, чиято видима пазарна цена е от порядъка на няколко милиона евро.

Редно е да проверим дали собствениците им са изрядни в данъчно отношение, дължим това на обществото", каза по повод проверките Красимир Стефанов.

От НАП припомнят, че Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
7
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Извършвам камуфлажни работи.Експресно.Цена по договаряне.Офертата е за тази седмица.
181
0
 
5
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Извършвам камуфлажни работи.Експесно.Цена по договаряне.
180
1
 
6
 
! Отговори
Ковача преди 13 години
снимковият материал в гугал земя е стар, а къщите на чорбаджиите никнат като гъби, яяяяяяяяя
179
1
 
3
 
! Отговори
1331 преди 13 години
До 1332 ако небяха купени старите вагони от предишното правителство Можеби с тези пари дасе заупи нова техника
178
1
 
11
 
! Отговори
от село Банкя преди 13 години
Снимката от село Банкя ли е?
177
2
 
12
 
! Отговори
Ковача преди 13 години
Пак ще има "наши" и "ваши" в обследването, така че не очаквайте кой знае какви резултати. Дано, пак някой чужд журналист потърси отговорност на шмекерите!
176
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...Защо предишните управляващи не са видели ***-аджиите."Кви тия "предишни управляващи" и "сегашни управляваши" бе пиленце? Я ни светни:))))
175
5
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
по лесно и по евтино е да ползва гугъл земя . направо са циркаджии . взеха да ми писват подобни тъпоумия . нали от нашите данъци хвърка този хеликоптер . а и защо тогава са кадстралните служби ?
174
2
 
11
 
! Отговори
1332 преди 13 години
Правилно. Заради "безхаберието" на Станишев тази сутрин се сблъскаха два влака край Драгоман.
173
5
 
5
 
! Отговори
добре измислено преди 13 години
Защо предишните управляващи не са видели ***-аджиите.А това с видеозаписите е добре измислено.Едва ли е само българска практика.Но ефектът е страхотен.
172
1
 
18
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 183/Някой ще провери ли доходите на Цецко Бойков, от момента в който стана Зам. Кмет по сигурността, да ли отговарят на закупените от същия момент до днес 6 апартамента. Или цецко си е купувал апартаментите в София за 10Евро/м2 преференциална цена за него...Тако че и тези проверки ще са лъжем и мажем като всички досега, както при сините, червените и жълтите, така и при тези Червените-ДС-Милиционери
171
1
 
15
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
И с тези проверки ще е същото както с борбата с престъпността. Ще се ровят в имотите и доходите на конкурентните на Бойко и *** групировки (Немеца Рот правилно им каза, "ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЗАКАЧА ГРУПИРОВКАТА ***")Ще отидат с хеликоптерчето до Варна, ще снимат виличките по 200 квадрата на разни баровци, а никой няма дори да забележи палатите по 2-3000 квадрата на ***-аджиите. Както и никой няма да провери доходите на тези във властта дали отговарят на похарчените от тях пари.
170
3
 
31
 
! Отговори
Браво Стефанов ! преди 13 години
Току-що шефът на НАП каза по "Канал-1", че 1 час полет с вертолет струва само 400 лева. Направо без пари. Този разход не бил проблем за НАП, тъй като агенцията носела 12 млрд.лв. на държавата. *** нашата мама. НАП " носела" ! НАП нищо не носи, ние сами на крака им носим тези пари. Това което носят служителите на НАП може да се види само в тоалетните на луксозните сгради които обитават.
169
0
 
7
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Тия където построиха тия палати с техните две ръце не са го направили и с въздух не става. Колоко пари са се изляли не само за външния вид но и за вътрешното обзавежждане, що данъци са укрити , все някога възмездие трябва да има. Лошото е че пак ще правим деленето , на наши и ваши , а не всички под ножа. Народе Народе не разбра ли , че бизнеса партия няма , той е с този който е на власт .
168
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо е нужен сега тоя шум ако не за пиар. Ами свършете работата и след това дайте отчет колко милиона сте събрали. Това както ни се предлага сега е само много несериозно непрофесионално и пошъл евтин пиар и то за балъци защото няма сериозен човек които да повярва че така ще се съберат милиони. Глупости и некадърно скроена акция.
167
0
 
7
 
! Отговори
печелене на време преди 13 години
Откакто правителството на откровения криминал саксидиотски отмени всички пречки да се крадат държавни пари и на това да се вика бизнес вече нищо не е незаконно.Това никой не виждаи не променя!!!! Така че абсурдното реалити шоу което е бюджетно/с нашите пари/ финансирано. За запазване на статуквото.И да си живеят живота "властниците".
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде след три месеца да питаме колко пари са влезли в хазната от тази акция. Убеден съм че ще сме на червено, разходите за облитанията и за изгубените дела от съда ще са в пъти по-високи от приходите. Пак ще обеднеем като от много други такива показни нескопосани акции.
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
173 , че то всички бизнесмени крадът по този начин отдавна. Имотите им са фирменни и не само консумативите им са с 20% по евтини но и самия имот и всички мебели, че дори и храната защо я вземат за офис срещи и си теглят ддсето. Само ние балъците няма как да си прибирем ддсето.
164
3
 
12
 
! Отговори
Mrawka преди 13 години
Аз виждам нещата така.Власта е в безизходица ,няма производство,няма заводи ,няма фабрики,няма къде да се работи и болшинството българи обедняха.Пари от никаде,а трябват заплати за кърлежите от парламента,правителството и цялата паразитна администрация.Решението е просто,ще вземат от тези които имат.Ще почнат проверки и тормоз на малкото хора които произвеждат нещо и помагат на държавата.Тотално следене и тормоз очаква много хора.След тази акция ще посегнат и към жилищата на всички хора.
163
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що нти унижавате, едвали има и 1 които ще повярва ,че нещо ще се случи. Та това са сгради регистрирани на фирми, няма закон които да забранява да си живее в тези сгради, баровците отдавна живеят така и си плащат 20% /ддс/ по-евтин ток вода и мебели за разлика от нас простосмъртните. Не ни дразнете , крадетне ни и ни лъжете но не ни се подигравайте.