НАП картографира от въздуха луксозни имоти в цялата страна

Има къщи, чиято пазарна цена е няколко милиона евро
3 окт 2010 19:00,
223
НАП картографира от въздуха луксозни имоти в цялата страна
Снимка: БГНЕС

През идната седмица НАП съвместно с Авиоотряд 28 ще направят видеозаписи от въздуха на луксозни имоти в цялата страна.

Освен кварталите около София ще бъдат засечени координатите на къщи и вили по Черноморието, около Пловдив и Велико Търново и на други места във вътрешността на страната.

Това каза пред Дарик радио изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.

След като бъдат идентифицирани адресите на къщите, инспекторите на НАП ще изяснят собствеността на имотите и ще извършат проверка на фирмите или гражданите, които ги притежават.

По първоначални данни на агенцията в над 50% от случаите най-скъпите имоти в страната са собственост на фирми, а не на физически лица.

Това е така, за да могат всички разходи за построяването и текущата им поддръжка, включително режийните разноски, да са за сметка на корпоративните печалби.

Още по темата

Освен това повечето фирми са ползвали ДДС кредит при строителството на имотите, който ще трябва да върнат в бюджета, ако се докаже, че къщите се използват за жилищни нужди, а не за фирмени цели.

"Очакваният фискален ефект е поне 10 млн. лв. Това, което лично аз видях около София надхвърли очакванията ми. Има къщи, чиято видима пазарна цена е от порядъка на няколко милиона евро.

Редно е да проверим дали собствениците им са изрядни в данъчно отношение, дължим това на обществото", каза по повод проверките Красимир Стефанов.

От НАП припомнят, че Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евтин пиар, хвърляне прах в очите че някой върши нешо. На бас че нищичко няма да се случи, или по.точно ще се случи това което се случи с незаконното барбекю на Доган. Нищо барбекюто си стои остана само хвалипръцковщината.
161
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ами чакаме да ги вкарате в затвора .да ама не правите си само пиар акции и нищо не им се случва на олигарсите и крадците
160
1
 
8
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Резултата ще е малък , а проверката некачествена, само на проверяващите екипи джобовете пълни. Е поне някой доволен ще има - проверяващия.
159
1
 
8
 
! Отговори
коко преди 13 години
Това къщи на крайно нуждаещи ли са ?*** коко
158
0
 
12
 
! Отговори
Бай Пешо преди 13 години
PR акция .Прах в очите на верващите в ГЕРБ. Колкото осъдиха Доган и събориха барбекюто му, толкова ще е и тука.Но докато има балъци , ще има и такива акции.
157
0
 
12
 
! Отговори
Недовиждам.. преди 13 години
Имам проблем с очите и прочетох заглавието на статията така - НАП катастрофира от въдуха... Радостта ми беше кратка.
156
0
 
6
 
! Отговори
гагарин преди 13 години
Абе тея бирници как още не са се сетили да хвърлят едит поглед и върху ЛУНАТА бре??? Нали и там се продават парцели по интернет! Даже, май че и нашеници са си напазарили по някой и друг квадратен километър!!! Приятен полет ви желая и ако срещнете някой извънземен да го глобите за винетка ей! Няма само ние да плащаме данъци я.
155
0
 
6
 
! Отговори
ПИ4 преди 13 години
Льльовци - ще летят - само харчат пари и гориво.да отворят GOOGLE EARTH или МАПС и да зяпат колкото искат и координатите са там даже :)
154
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изглежда не са малко българите, които разполагат с подобни имоти. Няма нищо лошо. Стига да си плащат данъци, такси и всичко, което се полага. Кой знае колко пари щяха да влязат в хазната. Сега управляващите да не приказват много, да не ни залъгват и дразнят, а НАИСТИНА да вземат бързи мерки. Собственост, произход на парите, какви данъци и такси са плащани и т.н. И никакво отстъпление и изключения. Иначе да се прощават с властта, ако и тази акция ще е недоносче. На народа му писна!
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радвам се да видя, че имало и читави хора по форумите!
152
0
 
10
 
! Отговори
До 145 и 157 преди 13 години
Тетка ви Долорес Арсенова казват, че има и някои добре скрити нещица в Странджа, между с. Ясна поляна и Приморско. Е, добре си е използвала жената времето на министерския стол, няма що.
151
3
 
22
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Вече взе да ми писва! Какви снимки отгоре бе? Вие по земя не можете ли да ги видите тези вили? Имате и данъчните декларации да сравнявате и да наказвате ако има нередности. Това е поредната "акция" на поредното правителство за "справедливост". Ама наистина взе да ми писва, вече 20+ години не бяха костовци, виденовци, царе, станишевчета и сега бойковци, които само лаят и се правят че правят, а процеса по грабене на българския народ си продължава с пълна сила. Яжте мама ви ненаситна!
150
0
 
3
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Наистина това летище слага много други летища в малкия си джоб! За съжаление не говорим за качество, уреденост, инфраструктора или каквото и да е съществено. За цените на напитките например. 2005-та за първи и последен път се опарих като платих на терминал 1 за 1 кола 6 лева. Извинявам се но съм имал възмовножстта да кацам в Цюрих (където можеш да пазариш в Мигро на цени като в Била например), Франкфурт, Милано и Париж от по-големите - цените на напитките са пак около тази цена даже и по-малко.
149
2
 
3
 
! Отговори
Mrazestkomunisti I p преди 13 години
Tia krali krali ta se useali. Pak koministi4eski *** gnusni I selianduri nagli . Mama vi mrasna gadna.
148
0
 
8
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Да приемем, че се подготвят такива проверки, но защо подготвят и защитата на собствениците с предварителната информация, която изнасят. Какъв е смисъла да дебнеш да уличиш някой в престъпление и да го предупредиш предварително ?
147
6
 
4
 
! Отговори
Priest преди 13 години
Абе, досега не беше точно това, но е време да стане, наистина. Айде да си дойдат нещата по местата. Забогателите бивши ченгета и комунисти да си идат в ГЕРБ (не че вече не са там, де), а истински верните на социалистическата идея (която е наистина прогресивна и стойностна) да останат в БСП. Тогава да видите и колко млади хора ще гласуват за БСП. Щото сега младите Гербери са само БумМадаФака отрочета на ченгетата и ***, превърнали се в беозгледни капиталисти. Така че, Дедо, дано доживеем!
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
152Прост си ти.То се знае че умен и нормален атакист НЯМА!Кражба е и още как!Ако хляба стане 10 лева кражба ли е?Не.ГРАБЕЖ Е!На летището може да умреш от глад и жажда.Вода-малка бутилка е 3 ЛЕВА.Това е НАЙ-СКЪПОТО летище в целият Свят ***.И как така става че един човек държи всичките кафетарии и цените са в космоса??Много ясно.КОРУПЦИЯ!Това престъпление??И тези те управляват.*** си ти.
145
2
 
4
 
! Отговори
topcho преди 13 години
Abe teia skoro shte zapochnat da ni broiat bobchetata v chorbata..che na vsiaka panica da zadeliame po 20 bobcheta za darzhavata..ei razraviat zdravo mravuniacite...pozdraviavam vsichki s pesenta na pepa :sinia prashka..
144
0
 
9
 
! Отговори
радо преди 13 години
дължим това на обществото", каза по повод проверките Красимир Стефанов.абе да ти изброя ли на теб лично около 50 политици да ги върнеш 10 годинки назад аааааааааа *** смешен,на лов за вещици тръгнали,първо се огледай около теб и после говори
143
17
 
5
 
! Отговори
ДЕДОТО преди 13 години
БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ - свободни граждани - справедлива държава - солидарно общество НАШАТА ПАРТИЯ ДНЕС Е ЕДИНСТВО НА СЪЩНОСТ, ЦЕННОСТИ !! Против сме Съвременният капитализъм, Съвременната глобализация, Сегашната тенденция към фашизъм !! БСП НОСИТЕЛ НА ЛЕВИЯ ПРОЕКТ ЗА БЪЛГАРИЯ