Данъчни заснеха палати за чудо и приказ

В богаташките имоти – лукс, басейни и зоокътове с камили
Обновена: 7 окт 2010 19:24 | 7 окт 2010 19:22,
294
Данъчни заснеха палати за чудо и приказ
Снимка: БГНЕС

Над 100 богаташки имота са заснети с правителствения хеликоптер от НАП в Пловдивско.

Общо 90% от сградите се намират в селата Белащица и Марково, съобщи директорът на дирекция комуникации в НАП Росен Бъчваров.

По думите му е публична тайна, че там има и имоти на държавни служители. Сред заснетите имоти е и този на Цар Киро в Катуница.

Бъчваров подчерта, че са няколко именията, които са разположени на 2-3 декара разгърната площ в самия град Пловдив.

В много от заснетите имоти има басейни, малки зоокътове, в които има и камили, уточни Бъчваров.

“Не е престъпление да си богат, но ние дължим на обществото обяснения как тези хора са се сдобили с луксозни имения”, посочи данъчният.

До края на месеца ще бъдат обявени резултатите от цялостното заснемане на страната и ще започнат проверки дали собствениците са плащали данъчните си задължения и дали не са укривали доходи.

Бъчваров подчерта, че в София са заснети 7 атрактивни имоти и само един от тях съществува в данъчните регистри. Другите сгради са данъчни фантоми.

Още по темата

По-голямата част от тях са собственост на фирми, е установила проверка на НАП. Повечето сгради обаче са използвани за жилищни нужди.

На въпрос имат ли служители на НАП подобни луксозни имоти, Бъчваров отговори:

“Наши служители нямат подобни имения, но служители на Министерството на финансите и подопечните му структури имат”.

На въпрос как решават кои имоти да заснемат, Бъчваров уточни, че НАП съпоставят своите снимки със сателитните снимки, които притежават общините.

Следи се за съответствие и по този начин се установява дали има имоти фантоми, които не фигурират в регистрите на общината, уточни в заключение Бъчваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
1
 
0
 
! Отговори
Зорге преди 13 години
Един ден щерките и внучките на тези богаташи ще са в харемите на тези дворци.Какво, като са оградени с 3 метра огради. Турските танкове за 4-5 часа ще бъдат на Орлов мост и държавата ще ги посреща с голия си ***.Бедни, нещастни, пингвини.
281
1
 
1
 
! Отговори
историк преди 13 години
Пич, кого баламосваш и на кого се мазниш.Дядото на тоя мошеник докара две национални катастрофи, лиши БГ от излаз на Бяло море, десетки хиляди избити по фронтовете и т.н и т.н. След царуването му изнемощелия народ се хвана гуша за гуша и това разединение и сега е проклятието на държавата.Той съсипа НАЦИОНАЛНАТА ИДЕЯ. Искаше да влезе със златна колесница в Цариград. Кой щеше да разреши на това парвеню да прави история. Внукът му е само един дребен мошеник. Борис е друго тесто- държавник.
280
1
 
0
 
! Отговори
Един о т тресавището преди 13 години
Мисля ,че КомунизЪма вече е построен в Бг.Спомням си ,че през 60 те год.имаше лозунги на който пишеше, че през 80 те Бг. ще бъде в КомунизЪма е забави се 20 тина години, но най-накрая сме в самия КомунизЪм.
279
1
 
0
 
! Отговори
mam преди 13 години
dokato ne promenqt zakona-edna postroika dokato nqma vsi4ki razrewitelni za stroej,da ne i se puwta tok i voda ,taka wte e -nezakonni postroiki v cqla BG
278
2
 
1
 
! Отговори
todor преди 13 години
4ekak le te kradat na6ti pari da ne kradat parite na turcite ili garcite na6ite,tova da imame podobri pate6ta tova da imame po cevilizovana darjava
277
1
 
1
 
! Отговори
todor преди 13 години
ale priqtelo ti mai ne sledi6 ni6to znae6 li koi nakara na6iqt proslovut car da napravi partiq iliq pavlov i znae6 li za6to,za6toto kostov be6e zapo4nal tova koeto pravi boiko sega, a tova za evropeiskiqt sauz i az da bqh tam 6tqha da ni priemat
276
1
 
1
 
! Отговори
todor преди 13 години
tozi trqbva da vlezne v zatvora toi si be6e pe6ka na iliq pavlov toi izlaga naroda 4e 6te opravi Balgariq boiko pone ne laji
275
1
 
1
 
! Отговори
todor преди 13 години
hora malko ili mnogo vijdate 4e borisov se opitva da si varshi rabotata,samo neznam tozi stanishev do koga 6te go gledame po televiziqta i da prikazva gluposti,carq se pokri a tozi naglec prodaljava da naglqrstva iskam da go vidq samo oshte dva pati predi da mu slojat beleznicite i vtoriq pat kogato e zad re6etkite vsi4ko koeto vijdame toi i carq sa go pozvolqvali
274
1
 
1
 
! Отговори
Оно се види преди 13 години
Ми явно по-са цивилизовани комшиите-така излиза...!!!!!
273
2
 
2
 
! Отговори
деди-рич преди 13 години
знаелите че в АНТАЛИЯ който е построил един етаж повече зградата му е конфескуфана в полва на дьржавата
272
1
 
7
 
! Отговори
Митко до Балкан преди 13 години
1. Държавата пропусна да иска обезщетения от Симеон за злините, причинени на България от Кобурготската династия.2.Около 80% от имотите, за които претендира гражданина Симеон, са закупени с пари от Цивилната листа и са за ползване от царското семейство, не са тяхна собственост. Искането за връщане на такова имоти е все едно да се даде на Евгения Живкова резиденция Бояна.
271
25
 
4
 
! Отговори
Балкан преди 13 години
Като се сетя как плюха години наред цар Симеон за гърчавите му "дворци"останали от дядо му.Две трети от наследствените си имоти той НЕ реституира.Или подари на държавата.Истината е,че като най-успешен държавник в 20-годишния период,той е изключително мразен за това,че измете костовата банда и присъедини България към Европейския съюз.Занапред всичко добро,което ще се случва на страната ни,ще бъде свързано-чрез европейското законодателство и европейските фондове-с личността и делото на цар Симеон
270
1
 
44
 
! Отговори
Лирик преди 13 години
Бяла, спретната къщурка, с две басейнчета отпред, зоопаркче със камила, митничарче - за съсед.
269
1
 
9
 
! Отговори
godin преди 13 години
еее това е мойта къща вчера кръжеше един хиликоптер над нас мислех да извада бъзукито ша *** снимат те.
268
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
както обичам да казвам:защо има толкова богати в България ,защото трябва да има повече бедни!
267
1
 
18
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Скромни къщички с по 2 мерцедеса... в подземните гаражи. А как ли са построени, с какви пари? Много просто: спестявали са от закуските. Едно време ни учеха да спестяваме от закуските, за да си купим по нещо. Етези господа са спестявали от закуските... на другите. Сега имотите трябва да бъдат съборени, защото са незаконни, собствениците глобени и иззето имуществото, евентуално присъди с престой в затвора.
266
1
 
7
 
! Отговори
:( преди 13 години
Бреййййй богат народ бре, богата държава.... дайте да дигнем здравните вноски, че ще застроят цялата държава тези милионери ...
265
1
 
22
 
! Отговори
хехе преди 13 години
Кви богаташи са тези бе, хващам бас, че 90% от тези се водят на заплата 600лв или пък са крайно нуждаещи се хаха:D Така е при нас, крайно нуждаещите имат такива имоти също хотели и къщи по морето...Гледах репортаж по една тв как един с подобна къща и заплата 800лв убеждаваше репортерката, как найстина взима 800лв, но постепенно си е построил къщата на стойност 900 000 лева :D След това се оказа, че този притежава и още една къща на същата стойност :D а като ги погледнеш те на хора не приличат.
264
2
 
27
 
! Отговори
Бай Никола преди 13 години
Бойко, давай! Обаче почвай вече да мачкаш, недей само - приказки. Нужни са незабавни и решителни действия, а не показност!
263
1
 
4
 
! Отговори
ор преди 13 години
До 258. За тези пет камили мъжа иска да получи жената за съпруга, а не за еднократна секс услуга. Познавам нашенка оценена на няколко десетки камили!