Тузарското митничарско село ще бъде съборено

Другият вариант е конфискация, закани се Борисов
9 окт 2010 20:20,
594
Тузарското митничарско село ще бъде съборено
Снимка: БГНЕС

Палатите на брега на язовир Ивайловград, засечени при проверката на НАП, ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата, каза днес в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че в понеделник очаква предложението на юристите на Министерския съвет за бъдещето на незаконните имоти.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селището, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставри Димитрово.

"На държавна земя, толкова години, такива палати имат само едно обяснение. Това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал, е да ми намерят юридическа форма - или събаряне, или конфискуване в полза на държавата. Не виждам друг начин“, отсече Борисов.

Той беше категоричен, че няма вариант нерегламентираното строителство да бъде узаконено.

„Някои казват - да ги платят, да ги узаконят. Това би значело, че всеки може да си избере место и да отиде да си направи нещо, и ние да влезем в тоя порочен кръг. Така че едно от двете неща ще решим, и до понеделник трябва да имам резултат“, каза още премиерът.

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. Ивайловград, в петък беше напълно безлюдно.

Още по темата

Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата.

Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


594
Още по темата: НАПСтаври Димитрово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ДОЙДАТ ДА СМНИМАТ И СЕЛО МАРИНКА -БУРГАСКО ,ТАМ СА ПАЛАТИТЕ НА МИТНИЧАРИТЕ
507
0
 
2
 
! Отговори
Бетонни стени преди 13 години
Как да си представят хората всички неща ,за които пее Ленън? Друга музика се слуша
506
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги дадат на *** е безкрайно глупава идея,това означава да ги подстрекаваме към золуми.....Вместо да им се извадят очите,им се изписват веждите......Ще ги наградим с лукс за безчинствата и вандализма им......
505
2
 
0
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
ти луд ли си бе?на къв се правиш *** простотията
504
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А милионите на Бойко откъде са. Да не би да са от гасене на пожари.
503
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 525Споко! И тя ще фалира един ден. Въпрос на време.
502
4
 
18
 
! Отговори
защо събаряне преди 13 години
Аз съм за алтернативата изземване в полза на държавата.Прекрасно могат да се ползват и като хотели и като детски домове.Нека не се повтаря грешката със събарянето на мавзолея,който можеше да е банка с най сигурния трезор в света или национален музей.Никъде по света не събарят хубавото и качественно ,а го съхраняват и използват по най разумния начин.
501
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще отиват паричките ама не в държавата, а в трезорите на СИ-банк. Това именно е и целта на шумотевицата. Идват избори.
500
3
 
15
 
! Отговори
Bob the builder преди 13 години
ЩО ЩЕ ГО СЪБАРЯТЕ?!НАПРАВЕТЕ ГО КУРОРТЕН КОМПЛЕКС НЯКАКЪВ, АМА ПАРИЧКИТЕ ОТ ПОЧИВАЩИТЕ ДА ОТИВАТ ЗА ДЪРЖАВАТА ИЛИ В ДОМОВЕ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ГО ТРАНСФОРМИРАЙТЕ.ТО ГОТОВОТО ЛЕСНО СЕ РУШИ. АМА И КАТО РУШИТЕ ПАК МАЛКО АКЪЛ ТРЯБВА.
499
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не че ще стане,но ме изумяват хора,които предлагат в тези луксозни имоти да се настанят ***.Разбира се,*** ще разрушат всичко,като междувременно ще си живеят в условия,които обикновения българин може само да мечтае.Държавата би спечелила само от конфискация и продажба на търгове,а най-хуманно би било да се направят на санаториуми и почивни домове за сираци и хора в неравностойно положение.Стига с това рушене,стига подаръци за ***!
498
0
 
14
 
! Отговори
циганин преди 13 години
Щом няма никой вътре ние ще се нанесем с целия катун вътре докато оберем всичкото желязо
497
0
 
16
 
! Отговори
5225 преди 13 години
Когато Б.Б.беше Глав.сек.на МВР ТИЯ ИМОТИ НЯМАШЕ ЛИ ГИ А? През 1994г.още съм участвал в претърсване на вили в Ст.Димитрово,излизаха много неща на яве но до там.А тоя Харманлийския на НАП.чак сега ли разбра че това съществува а? Дано пак не е до там...
496
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да попитам - кога ще прелети над Банкя въпросния хеликоптер. Да заснеме Цветелин-Палат.
495
1
 
3
 
! Отговори
ахъ да преди 13 години
Съгласен до някаде.Но имам едно питане,каде са тия които са ги правили ,които са ги раждали децата ,които са ги захвърлили като *** на ***? Или правиш си кефа и после друг да им бере гайлето? Паричките на никого не стигат човече...
494
0
 
16
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Митничарите винаги са присвоявали пари от Държавата.Познавам такива,които дори не криеха това.Имам съсед,който със заплатата си построи къща,реконструирана родителите си къщата ,а беше само на 30 години.Друг митничар на колежкасъпруг през 1983 г.не криеше какви подаръци получава на Русенската митница.Примерите са толкова много,че се учудвам,как чак сега станаха известни имоти,пари и пр... на митничари,държ.служители,министри,депутати и др.
493
1
 
4
 
! Отговори
тъпунгер преди 13 години
Е сега нещо не разбрах,защо трябваше някои посткомунистически и по комсомолски инициативни българи да скачат и да се радват че са съборили незаконно построения мавзолей на учителят си Г.Димитров,за да се заличи спомена от времената за разрушаване,конфискация и национализацията на също незаконно по рано забогатялите капиталистически гешефтари и предприемачи,а след това подобно на последователите му , да могат си узаконят наи тузарските домове в скъпите незаконно заграбени бивши държавни земи.
492
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Със всяко действие на Борисов електоратът на ГЕРБ се увеличава със стотина двеста хиляди - ако продължава така ще надхвърлим 100 процента...;;
491
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а покрай язовир искър дали не трябва да мине вертолета. да не се окаже че и там има за снимане
490
3
 
10
 
! Отговори
Черен циганин преди 13 години
А да има някой *** . Нали са айдуци . по големи айдуци от българското племе НЯМА . Крадеца вика дръжте крадеца . Евала Бойко . Евала *** . Дано тези не ти посегнат и не те предадат както предадоха доста чисти българи . ДА ЖИВЕЯТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ.
489
0
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Да настанят там, жабите от магистралата край Пловдив, че да се мърлят спокойно до язовира

Спонсорирани публикации