Тузарското митничарско село ще бъде съборено

Другият вариант е конфискация, закани се Борисов
9 окт 2010 20:20,
594
Тузарското митничарско село ще бъде съборено
Снимка: БГНЕС

Палатите на брега на язовир Ивайловград, засечени при проверката на НАП, ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата, каза днес в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че в понеделник очаква предложението на юристите на Министерския съвет за бъдещето на незаконните имоти.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селището, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставри Димитрово.

"На държавна земя, толкова години, такива палати имат само едно обяснение. Това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал, е да ми намерят юридическа форма - или събаряне, или конфискуване в полза на държавата. Не виждам друг начин“, отсече Борисов.

Той беше категоричен, че няма вариант нерегламентираното строителство да бъде узаконено.

„Някои казват - да ги платят, да ги узаконят. Това би значело, че всеки може да си избере место и да отиде да си направи нещо, и ние да влезем в тоя порочен кръг. Така че едно от двете неща ще решим, и до понеделник трябва да имам резултат“, каза още премиерът.

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. Ивайловград, в петък беше напълно безлюдно.

Още по темата

Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата.

Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


594
Още по темата: НАПСтаври Димитрово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
1
 
7
 
! Отговори
kilar преди 13 години
НЕ Е СПРАВИДЛИВО,ЗАЩО ДО СЕГА ГЛЕДАХМЕ С ПРОШЕШКИ ПОГЛЕД ЗАООБИКАЛЯЩДТА НИ НОВОИЗЛюПИ БОГАТАШИ,НЕ ДА СЕ СЪБОРЯТ,А ДА СЕ КОНФИСКУВАТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И БЕДНИЯ,ИНВАЛИД И ТОЙ ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ЛЕКУВА,ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТЕЗИ УДОБСТВА,А НЕ ДА ГИНЕ ПРИ *** И МИЗЕРНИ УСЛОВИЯ .
487
4
 
18
 
! Отговори
бравос преди 13 години
Браво Бойко точно в тези моменти се вижда че си силен да се справяш с проблеми с които предишните правителства (мишки) не се и осмеляваха.Защото тези тузарски комплекси някакси не върви ние гражданите да знаем за тях а пък власта да не знае.
486
0
 
18
 
! Отговори
н-к митница преди 13 години
Началника на свиленградска метница Марашев за два дни се е сдобил с акт 16, как ще му бутнеш къщата бе Бойко? Ти него не можеш от стола та къщата му. Цяла България знае за кражбите му през две правителства преди тебе ама и ти му даде "акт 16" за шефския стол. Знае момчето как се получават разрешителни. Питайте генерал Танов, който вече е влюбен в момъка след като не го искаше и за чистач в системата на митниците........
485
0
 
15
 
! Отговори
ДЖАБА ХАТИАНИНА преди 13 години
Аз знам поне от десетина години че митничарите си имат китно селце построено с рушветите дето са прибирали на служебното си място. Защо до сега правителствата са си затваряли очите!? То е ясно защото са си делкали от паричките така ,че всички да облажат Еми то за това сме най бедната държава защото са ни управлявали крадци .
484
0
 
8
 
! Отговори
mon преди 13 години
Просто ще си сменят собствениците,ако изобщо се стигне до "конфискация"
483
2
 
11
 
! Отговори
Мариана преди 13 години
Добро решение ще е конфискация в полза на държавата. Всички редовни данъкоплатци биха подкрепили Бойко Борисов. Дано има смелостта да го направи.
482
0
 
27
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Когато 89г. висяхме по митингите искахме България да стане Швейцария на Балканите, а какво се получи ..... бананова република с типичната за тези държави структура - 5% свръхбогати престъпници от всякакъв калибър, т.н. "фирмаджии", които разграбиха държ. имущество и станаха милионери, 15% обслужващи ги слуги - т.н. средна класа и 80% дрипльовци, които едвам свързват двата края, пазаруващи в магазините втора употреба, "стоките" в които са събирани от сметищата на западна Европа !!!
481
0
 
6
 
! Отговори
до 500 преди 13 години
Идеята не ми харесва. Що ще правят деца в пущинака? Те трябва да са сред нас.Няма защо пак да ги крием някъде далеч от очите си.
480
0
 
20
 
! Отговори
sn0wflake преди 13 години
По принцип винаги се радвам на преуспелите ни сънародници и тук и в чужбина, когато го постигат с честен труд и достойни постижения.Но когато става въпрос за поредните ***, които се мислят за много хитри....Трябва да има правосъдие и да е за урок на всички ни!
479
0
 
8
 
! Отговори
стаси преди 13 години
Сбъркана държава, всеки си прави това от което има нужда/ имам в напредвид тия с хранилките, пътни такси, митничари и тем подобни , къде държавата го е позволила със служебно им положение- лична облага/да всеки го знае и какво само констатираме и все тая, нов Т. Живков трябва, не че те не го правеха но едва процент от тях, а сега е по вече от смешно.
478
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЕЦАТА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКИ ГРИЖИ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАСЕЛЕНИ ТАМ!!!!!!!!Нека, ако има хора свързани с тези институции да лобират за това. Така, най-после и децата ще са на свястно място и БЪЛГАРИТЕ ще са направили нещо за тях!!! Моля, Ви, популяризирайте тази идея!!!!
477
3
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА - ТЕЗИ ИМОТИ СА ПРАВЕНИ СЪС СРЕДСТВА НА ТРИ ПОКОЛЕНИЯ БЭЛГАРИ...!?
476
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хе,за какво да ги събарят..да настанят там роми ...:)))) те ще ги съборят за 2-3 месеца.
475
0
 
19
 
! Отговори
бонго преди 13 години
Бойко като свърши с бутането на барбекюто на Доган,веднага ще започне да разваля баровските къщи.
474
1
 
3
 
! Отговори
ryro преди 13 години
tokato nese prolee krav niama dase opravim
473
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, да Верваме ти бат' Бойко! Колкото разрушихте хотели по морето и на Доган незаконната част от сарая
472
0
 
24
 
! Отговори
12 преди 13 години
Бойко пак обещава неща, които знае, че няма как да изпълни.
471
2
 
17
 
! Отговори
гх преди 13 години
Само национализация на откраднатото под името приватизация може да спаси българия и да напълни хазната давам примери за противниците на идеята защото са глупави и натях трябва да им се обяснява повече.БТК,БАЛКАН,НЕФТОХИМ,ЗЛАТНО НАХОДИЩЕ ЧЕЛОПЕЧ И МН.ДРУГИ .Мислете хора докато се държим като овце ще получаваме заплата 300лв.СТИГА ТРЯБВАТ СТАЧКИ...
470
3
 
7
 
! Отговори
пролетаро лумпен преди 13 години
Сега разбирам защо избраните и перспективни хора които се вредиха за частните приватизатори и реститути на народната собственост,като фалираха и разпродадоха на безценица народното имущество,не инвестираха в нищо,а сложиха парите в куфарчетата и дим да ги няма от тази държава....където по историческа традиция през през няколко десетилетия по богатите имоти или се национализират и конфискуват или се събарят и одържавяват.
469
2
 
0
 
! Отговори
g n d 1943 преди 13 години
Arhitekturni biguta ne se ru6at,nqma da se pravim na varvari.Konfiskaciq v polza na ote4estvoto i prevr6aneto na tazi zona v po4ivni stancii za nqkolkoto miliona bednqci i tehnite deca i to celogodi6no.Mojem da blagodarim na slu4aq,4e se otdava tazi vzmognost.S6toto da se napravi i s sofijskite palati,maj,4e imame nugda ot detski gradini -dajte gi na detcata.

Спонсорирани публикации