Тузарското митничарско село ще бъде съборено

Другият вариант е конфискация, закани се Борисов
9 окт 2010 20:20,
594
Тузарското митничарско село ще бъде съборено
Снимка: БГНЕС

Палатите на брега на язовир Ивайловград, засечени при проверката на НАП, ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата, каза днес в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че в понеделник очаква предложението на юристите на Министерския съвет за бъдещето на незаконните имоти.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селището, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставри Димитрово.

"На държавна земя, толкова години, такива палати имат само едно обяснение. Това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал, е да ми намерят юридическа форма - или събаряне, или конфискуване в полза на държавата. Не виждам друг начин“, отсече Борисов.

Той беше категоричен, че няма вариант нерегламентираното строителство да бъде узаконено.

„Някои казват - да ги платят, да ги узаконят. Това би значело, че всеки може да си избере место и да отиде да си направи нещо, и ние да влезем в тоя порочен кръг. Така че едно от двете неща ще решим, и до понеделник трябва да имам резултат“, каза още премиерът.

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. Ивайловград, в петък беше напълно безлюдно.

Още по темата

Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата.

Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


594
Още по темата: НАПСтаври Димитрово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
548
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
ВЕРВАЙТЕ.
547
2
 
7
 
! Отговори
Два съвета преди 13 години
Каква борса бе аланкоолу. Нали пак те ще си ги купят държавно озаконени, бе. Или ти си май от тях,или имаш сиви парички(скорошни) и си мечтаеш за такъв имот. Незаконното трябва да се събаря!Трябва да се руши бетона и да се възстанови разрушеното от красивата ни природа!
546
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако се опитат да ги конфискуват или съборят, мисля че ще има куршуми. Нали знаете девиза на комунистите
545
3
 
18
 
! Отговори
КМЕТ преди 13 години
Защо да ги събарят бе . Да оберат няколко *** гета от София и да ги настаняват там *** .Тъкмо по далече от нас ,да се препитават със риболов и да ги интегрират със шараните
544
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се,ние сме глупаците,а ти си умника-крадец!Я преброй колко правописни грешки имаш?....Наглец!
543
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А СЪБОРИ ГИ ,ДЕ ,А ДА ТЕ ВИДИМ ДАЛИ И ТОВА НЕМА ДА ПРОМЕНИШ СКОРО
542
10
 
8
 
! Отговори
МИТНИЧАР преди 13 години
до-БЪЛГАРИН ;до-ЕДИН СЪВЕТ-ти или си моного *** и наивен,или не си живял в БГ,КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК С ПАРИ ЩЕ ПОСТРОИ НЕЗАКОНО КЪЩА И ЩЕ ЧАКА ББ ДА МУ Я КОНФИСКУВА ? ТОВА КОЕТО СЕ ГОВОРИ ОТ ББ И ОТ МЕДИИТЕ ИЛИ Е П.А. НА Б.Б ИЛИ НЕ Е ТОЧНО ТЪКА. НА БАС ЧЕ НИТО ЩЕ ГИ БУТНАТ НИТО ЩЕ ГИ КОНФЕСКУВАТ ЩЕ ПЛАТА ГЛОБИ И ВСИЧКО ЩЕ Е ОК-РАЗБРА ЛИ ГЛУПЧО
541
0
 
12
 
! Отговори
СС преди 13 години
Да си ги съборят сами - така ще е най справедливо - имали си милиони да ги постоят ще дадат още някоя хилядака да си ги съборят ,но да са там и да гледат !!!
540
1
 
8
 
! Отговори
жоро преди 13 години
нека да заселят гражданите от блок 20 от ямбол
539
1
 
39
 
! Отговори
ЕДИН СЪВЕТ.... преди 13 години
НЕЗАКОННИТЕ ИМОТИ --НА БОРСАТА , С ЯВЕН ТЪРГ!С ПАРИТЕ ,ЩЕ СЕ ПОПЪЛНИ БЮДЖЕТА НА СТРАНАТА ИЛИ ПЕНСИОННИЯ ФОНД!ДАВАЙ, БОЙЧЕ!!!!НАПРАВИ ГО И ВТОРИЯ ТИ МАНДАТ Е ОСИГУРЕН!
538
2
 
6
 
! Отговори
tt преди 13 години
ako bqha ziwi lenin i stalin mozese da stane.te misleha za trudowiq narod.
537
1
 
44
 
! Отговори
E. преди 13 години
Според мен няма смисъл да ги събарят - пак ние ще трябва да плащаме за събарянето. Нека да ги направят, както казаха и на други места от форума детски домове - постоянно показват по телевизията плачевното състояние на домовете за деца!!! Или пък детски почивни станции... Или пък домове за хора с ментални увреждания... Дано да стане така, омръзна ми нещата тук да стават само с едната разрушителна омраза...
536
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И полицейските АКЦИИ БЯХА ЦИРК И ЕВТИН ПР СПОРЕД НЯКОИ,ама се оказа,че"бедни и крайнонуждаещи се независими"съдийчета са с палати край София и такива край морето.КУЦКОВА,хайде обесни имотите на бедните съдии!ББ да ги измете всички продажни и подкупни от полиция и от съд!Дойде времето на младите и неопетнените!
535
1
 
1
 
! Отговори
ани преди 13 години
то добре нап ги има навсякъде ама да видят един инспектор с каква заплата е,,,,,,,,,,,,
534
2
 
10
 
! Отговори
sas преди 13 години
Предлагам тези имоти да бъдат разиграни на лотария сред всички шофьори, които нямат нарушения през последните 10 години. Или сред всички, плащали си редовно здравните окигуровки за този период. Или за нещо такова.
533
2
 
17
 
! Отговори
brigante преди 13 години
преди не го знаех,но за тези 20 год. преход аз успях да разбрера следното за нас българите:ние сме много комплексирани, хипер алчни, супер материалисти, продажници,със западнал морал и етика, тесногръди с мааалка душица спотаена в тази гръд, лъжци големи, мързеливи, неграмотни, дребнави, доста наивни...
532
3
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
*** ДА МЪЛЧАТ. БОЙКО ТОВА, БОЙКО ОНОВА. ВСИЧКО НЕЗАКОННО ДО КОЕТО ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ДОКОПА ТРЯБВА ДА СЕ КОНФИСКУВА. И АКО БОЙКО КОНФИСКУВА ТЕЗИ ЗАМЪЦИ И СЛЕД ТОВА ГИ ОБЯВИ НА ТЪРГ И ГИ ПРОДАДЕ И С ПАРИТЕ ИЗПЛАТИ ПОСТРОИ ПЪТИЩА НЕ МУ МЪРДА ВТОРИ МАНДАТ .
531
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снимката е от квартал Драгалевци,в ляво се вижда паркинга на супермаркета"Макс"
530
0
 
3
 
! Отговори
sas преди 13 години
Да бе. Остава там да настанят маймуноподобни. Хайде пращай смс-и до великолепната шесторка, че много кореми още растат и ще трябват домове на чаветата.
529
8
 
12
 
! Отговори
уморен преди 13 години
ЕХ ДРУГАРЮ БОРИСОВ ЗАЩО ЛИ НИКОГА НЕ СЪМ ТИ ВЯРВАЛ ТА СЕГА СЕ ОПИТВАШ ДА НИ БАЛАМОСВАШ.ОТ ТАЯ ИСТОРИИКА ПЪРВО ВИЕ ЩЕ СИ ИЗКАРАТЕ ДОСТА ПАЧКИ АПОКРАИ ВАС И АРХИТЕКТИ АДВОКАТИ НОТАРИУСИ И ДР.ПРОДАЖНА ***.

Спонсорирани публикации