Емил Димитров - Ревизоро: Палатите са другаде?

"Тузарските имоти край яз. "Ивайловград" са нищо"
Обновена: 13 окт 2010 13:13 | 11 окт 2010 11:09,
236
Емил Димитров - Ревизоро: Палатите са другаде?
Снимка: БГНЕС

В селището край язовир Ивайловград са най-евтините и най-старите вили на митничари. Това е проблем от 1998 г. и сега отново се поставя на дневен ред, за да се отклони вниманието на хората.

Това заяви пред bTV бившият шеф на Агенция “Митници” Емил Димитров – Ревизоро.

“Генералният проблем е защо ни занимават с това, а не с Цайса, Пингвина, Белия, Дебелия и другите играчи, които си отидоха елегантно от системата, но си останаха с къщи в чужбина. Единият от тях има собственост в МОЛ, а друг – хотел по морето“, съобщи той.

Основната причина според Димитров е, че ни предстоят шест тежки месеца.

„Като не може да се дадат повече пари на дядото за хляб, сега ще го хранят със зрелища“, коментира Ревизоро и добави, че заради това сега ни занимават с претоплени манджи от миналия век.

„Винаги показват тези къщи, за да скрият палатите в Арбанаси, Медвен, Сандански, Боровец, Пампорово и на плажната ивица“, добави бившият шеф на митниците.

Според Димитров обаче досега не е съборена нито една къща на богаташите от митниците, защото ако се създаде един прецедент, трябва да се бута наред.

„35% процента от горивото е контрабандно. Един кръг преминава в друг. Когато навремето се извършваха злоупотреби по границата, печелеха всички. После само група хора, а сега са единствено богоизбрани – т.нар. Апостоли. Има си служби, да ги разследват“, разкри още Ревизоро.

Междувременно стана ясно, че шефът на свиленградската митница Стефан Марашев е успял да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

Още по темата

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

„Земята е частна, не държавна“, съобщи той и допълни, че от общината били казали, че не е проблем имотът да се узакони и по-късно.

Съседите му били от Свиленград, къщите според Марашев не били палати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Бойко Борисов какво се прави на ощипана мома. Къде беше той през последните 20 години - в пансион за благородни девици ли. Кой беше 8 години главен секретар на МВР и 4 години кмет на столицата - на същата тази столица около която се построиха палати за милиони и милиарди. Кой ги узаконяваше - не беше ли той заедно с главния мошеник на София, верният му приятел - арх.Петър Диков. Хайде стига сте разправяли приказки за наивници.
24
0
 
1
 
! Отговори
vovo преди 13 години
Какво?
23
5
 
21
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Смешкооо,бутат незаконните павилиони покрай плажа бе, ***. Които са им се изплатили вече (уж докато "реагират") 100 пъти!Да не говорим, че така си разчистват терена за "новите силни на деня".Големи лапнишарани сте, ей! :)
22
12
 
6
 
! Отговори
Сергей преди 13 години
Ама моля Ви ,не ги закачайте,те ми бяха спонсори на партията и предизборната кампания!
21
1
 
14
 
! Отговори
5 преди 13 години
Абе дай да видим тези, пък после и другите. Нека караме поред и да има последователност а не хаотични действия. Става ли....Това малко като някой който го спират катаджиите за превишена скорост, и той кава, добре де само аз ли .....Еми теб са те хванали.Сори.
20
2
 
24
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 13 години
Вероятно защото веднага след като извади в публичното пространство злоупотребите в митниците навремето - беше освободен от длъжност. Много бързо взехте да забравяте. Това е един от малкото умни хора, които някога са били част от администрацията.
19
1
 
23
 
! Отговори
боян преди 13 години
има служби - дръжки...апостолите нема да ги барне никой, на всички ни е ясно. както и "неподкупните" магистрати. и митничарите.докато един ден на овчето ни племе не му избият чавиите и не се фанеме за тоягите. тогава пък няма да има кой да ви спаси - нито полиция, нито военни. просто прагът на търпение на българина очевидно е прекалено висок. то 500 века робуване си е показателно...
18
0
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
Защото не е удобен и новата касичка в митниците Тони от ГДБОП сега зам. началник в митниците се изявява и плува като митничарче.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, браво на човека. И сега какво? Тия, сниманите къщи, няма проблем, щото имало по-големи къщи НЯКЪДЕ? Ми да вземем да ги оставим на мира хората, те само по милионче-две са краднали,да не ги пипаме, понеже ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВИ ДРУГИ ИМА.
16
2
 
35
 
! Отговори
Векил преди 13 години
Повече от ясно е, че цялата тази акция е бой на *** в черна нощ. Господа управляващи направете нещо затози народ: първо защото цените скачат, а вие ни поднасяте неща, които ние отдавна знаем, но нямаме сили да го променим. ВСЕКИ КОЙТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ - ЦЕЛТА МУ БЕШЕ НЕ ДА ДА ПРОМЕНИ В ДОБРО ЖИВОТА НА НАРОДА, А ДА КРАДЕ, СЯКАШ ЩЕ ГО НОСИ В ГРОБА СИ. ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ СТОКИ СКАЧАТ, А ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ НЕ! ДЕЦАТА НИ БЯГАТ... ТОВА Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ!
15
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И как ще ги сринат?Че нали начело на държавата стои бившият кмет на София. Беше кмет 4 години.Сега се "изненадва"?А спомня ли си още някой за "подправените подписи" на кмета Боко? Колко години минаха вече? И Боко освен това направи почти година и половина като премиер. И - НИЩО!Сега е същото - зрелища и снимки за мат'ряла.Докато преглъща сухия хлебец да си гледа снимките. Вместо солчица.
14
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бутат незаконните постройки в Слънчев брягdnes.bg/stranata/2010/10/11/butat-nezakonnite-postroiki-v-slynchev-briag.100910Ей такива зрелища искам !
13
5
 
19
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Проверяващите и узаконяващите вижте параграф 16 от ЗУТ и сравнете използваните и вложени материали в къщата на Марашев с твърдяното от него . А митничарските къщи са най малкия проблем, прав е ревизора претопляме стари манджи само да залъжем народа с зрелища.
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКИ САМО КОНСТАТИРАТ, А КАТО СА НА ВЛАСТ МЪЛЧАТ КАТО РИБИ
11
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да попитам г-н Премиера, защо след като Емил Димитров - Ревизоро е доказан експерт и е пословичен с честността си не бе назначен на поста Шеф на Митниците, а там беше оставен комуниста-далавераджия Вальо Танев. Или може би Премиерът се страхуваше да не лъсне истината за контрабандните канали. Да не секнат потоците от цигарите и наркотици.
10
23
 
14
 
! Отговори
IND преди 13 години
На този кой ли от имотите му са заснели та плюе и вдига врява сега. Мръсни комунисти!!!
9
8
 
7
 
! Отговори
shpek преди 13 години
ревизоро президент хаха никва опозиция нема на тез бездрани послушковци герберите му гладни да *а и жедни
8
2
 
9
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
Както вече казах-нищо няма да последва,защото целтана *занятието* е съвсем друга,а НАП служи само за параван
7
8
 
35
 
! Отговори
коко преди 13 години
Накрая се намери кой да каже "Кралят е гол"!!!Явно не всички у нас са изпаднали в телешки възторг от цирковете на пастирите на стадото.А стадото е гладно...
6
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а над Банкя прелетяло ли е хеликоптерчето - защото там такъв един палат има, не е за приказване. Познайте от два пъти на кого и коя е ?

Спонсорирани публикации