Старите социални придобивки в МВР остават, нови – не!

Повече екстри са неразумни, смята вътрешният министър
11 окт 2010 19:34,
349
Старите социални придобивки в МВР остават, нови – не!
Снимка: БГНЕС

„Нито една от социалните придобивки на служителите на МВР няма да бъде ограничена“.

Това се посочва в обръщение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов към служителите на министерството по повод лансираните в публичното пространство твърдения за предстоящо ограничаване на социалните придобивки.

По този повод полицейските служители обявиха стачна готовност.

„Въпреки наличието на сериозни бюджетни проблеми, ръководството на МВР няма намерение да отстъпва от нивата на социалната защита за служителите, постигнати през последните години“, се посочва в документа.

Не се предвижда промяна на категорията на труд на служителите на МВР, промяна на размера на годишните отпуски, на допълнителното възнаграждение за продължителна работа, на обезщетенията при прекратяване на службата, включително и 20 заплати при пенсиониране.

„Единствената промяна, която се обсъжда, е свързана с евентуалното увеличаване на осигурителния стаж на служителите, като това е предложение в контекста на цялостната пенсионна реформа и не е предмет на регулиране от закона за МВР“, посочва Цветанов.

"Отговорната и честна позиция в тази бюджетна ситуация изисква да признаем, че исканията за нови социални придобивки през този период са неприемливи и неразумни", пише в обръщението.

Още по темата

Цветанов добавя, че до края на октомври предстои изплащането на парите за дрехи на служителите на МВР, както и че има намерението да положи всички усилия от 2011 г. месечният лимит на парите за храна на служителите на МВР да бъде изравнен с този на служителите на Министерството на отбраната.

„Отпускането на 13 млн. лева допълнително тази година за МВР и увеличаването на бюджета на министерството с 50 млн. лева за следващата демонстрират отношението на изпълнителната власт и лично на премиера към вътрешното министерство, чиито резултати са плод на усилията на всички редови служители“, отбелязва Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Катастрофира камион с яйца. Пристига полицаят, разбира каква е работата и звъни в Бърза помощ...- Ало, Бърза помощ ли е?- Да, какъв е инцидентът?- Ами тука един е катастрофирал и си строшил яйцата...- Да, а органът как е?- Ъъъъ, органът е на телефона.
240
1
 
30
 
! Отговори
sion преди 13 години
Уволнените полицаи от Разград, които правиха скандален секс с момичето в курорта Камчия, не само няма да лежат в затвор, а и най-вероятно ще се върнат на работа.Районната прокуратура във Варна няма да протестира решението на съда, който в края на миналата седмица помилва двамата със скромни присъди - глоби от по 2000 лв.Това съобщи говорителката Вяра Алексиева, а прокурорът по делото Мирослав Георгиев отказа коментар.Е за тази полиция се запазват соц придобивки от нашите джобове!
239
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Катаджия спира БМВ, шофирано от жена, за превишена скорост.- Вие защо не спирате, когато ви свиря?- Ами не съм чула свирката!- Така и ще запишем - кара със скорост по-висока от тази на звука...
238
0
 
1
 
! Отговори
@ 242 преди 13 години
Хахахахахах!!! Велик!!!
237
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kaнят бате Бойко да кръщава дете. Той отива в уречения ден, взима новороденото на ръце и влиза в задната стаичка. След половин час излиза и съобщава:- Детето се казва Темелко!- Но защо го кръстихте точно така, господин Борисов? - пита през сълзи майката.- Аз не съм го кръщавал, то само си каза всичко.
236
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно момченце си купило "Кока-кола", но не можело да си отвори бутилката. Огледало се наоколо и видяло на отсрещния тротоар полицай. Отива при него и го моли:- Чичко полицай, ще ми отвориш ли бутилката?Полицаят взел шишето, поогледал го и извикал:- Отваряй! Полиция!
235
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шшшш анонимния , спри да пускаш вицове за полицаи! Все пак те още не са пуснали нито един за инженери..
234
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пиян се удавил в реката. Полицай пише: "Акт за одавяване". Помислил, задраскал го и написал: "Акт за отдавяне". Замислил се пак и написал: "Акт за влизане на тялото във водата и неговото неизлизане".
233
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пиян катаджия спори със шофьор на камион:- Гражданино шофьор! Вече десети път ви питам - защо камионът ви не е уплътнен добре и сипете товара си по пътя?- Гражданино полицай! Аз пък вече за десети път ви обяснявам, че съм от "Чистота" и сипя пясък заради поледицата.
232
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Късно вечерта. На вратата се звъни.- Кой е?- Отворете, полиция!- Няма никой вкъщи!- А кой говори?- Причуло ви се е.- А защо прозорците светят?- Ей сега ще изгася.
231
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
атаджия спира автомобил за проверка. Вътре се возят мъж, жена и тригодишно момченце. Катаджията взима алкохолна проба на мъжа. Резултата е положителен.Мъжът възмутено казва:- Според мен този апарат е развален. А да пробваме на жената какво ще покаже!Катаджията взима алкохолна проба на жената. И тя също се оказва положителна.- Нищо не разбирам!- Казвам ви, че апарата е развален, я дай да пробваме и на детето!Катаджията отново взима алкохолна проба, този път от детенцето - резултатът отново е положителен.- Ето видяхте ли? Казах ви, апарата не работи като хората...Катаджията с недоумение се извинява и ги пуска да си вървят.След две минути, мъжът се обръща към жената и казва:- Нали ти казах, от една малка ракия, на детето нищо няма да му стане!
230
2
 
10
 
! Отговори
251 преди 13 години
Ти може да си разкрил 20 убииства, ама имаш 20 колеги които си драпат *** до пенсия...
229
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Катаджия спира кола за проверка. Поглежда в колата. Вижда, че всички са поставили предпазните си колани и процежда през зъби:- Ей-й-й, за пет лева ще се издушите бе!
228
0
 
5
 
! Отговори
231 до 235 преди 13 години
Какво престъпление съм извършил бе.... Я пак...
227
4
 
2
 
! Отговори
до 245 преди 13 години
а не мислиш, че с твоята заплата, аз като полицай съм работил и разкрил над 20 убийства ?
226
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По време на сухия режим мъж седи в бараката и вари ракия. Гледа, по едно време, водата се нагряла много и отива до кладенеца за студена. Връща се, а в бараката седят двама милиционери, усмихват се иронично и говорят:- Е, сядай и пиши обяснения!- И какво да пиша?- Всичко, както си е било, така го пиши!Сяда човекът, пише и предава листа.- К`во си написал бе, *** такъв?- Както си беше, така и го написах: "Отивам за вода до кладенеца, връщам се, а в бараката двама милиционери, седят и варят ракия".
225
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Катаджия печели голямата печалба от лотарията, възлизаща на един милион лева. Поканил по този повод колегите си и започнал да ги черпи.- И какво ще правиш с толкова много пари? Сигурно ще си купиш нова къща и кола? - питат те.- Не, колеги. Ще си купя едно кръстовище в центъра, да си работя за собствено удоволствие...
224
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицай се явява на изпит. Изпитващият пита:- Какво е Михайловград?- Ами, щом завършва на град, значи е град.- А тогава какво е Козлодуй?
223
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ела, аз ще я разглобя и ще ти я дам да я сглобиш - ако успееш - може да я пробваш...
222
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Катаджия спира кола за проверка. В багажника вижда десет големи ножа:- За какво ви е толкова много хладно оръжие?- Аз съм жонгльор, работя в цирка, жонглирам с ножове.- Не ти вярвам, я покажи!Шофьорът взима ножовете и започва да жонглира с тях. В минаваща покрай тях кола, шофьорът казва на жена си:- Добре, че спрях пиенето. Виж, какви тестове за измислили!