Старите социални придобивки в МВР остават, нови – не!

Повече екстри са неразумни, смята вътрешният министър
11 окт 2010 19:34,
349
Старите социални придобивки в МВР остават, нови – не!
Снимка: БГНЕС

„Нито една от социалните придобивки на служителите на МВР няма да бъде ограничена“.

Това се посочва в обръщение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов към служителите на министерството по повод лансираните в публичното пространство твърдения за предстоящо ограничаване на социалните придобивки.

По този повод полицейските служители обявиха стачна готовност.

„Въпреки наличието на сериозни бюджетни проблеми, ръководството на МВР няма намерение да отстъпва от нивата на социалната защита за служителите, постигнати през последните години“, се посочва в документа.

Не се предвижда промяна на категорията на труд на служителите на МВР, промяна на размера на годишните отпуски, на допълнителното възнаграждение за продължителна работа, на обезщетенията при прекратяване на службата, включително и 20 заплати при пенсиониране.

„Единствената промяна, която се обсъжда, е свързана с евентуалното увеличаване на осигурителния стаж на служителите, като това е предложение в контекста на цялостната пенсионна реформа и не е предмет на регулиране от закона за МВР“, посочва Цветанов.

"Отговорната и честна позиция в тази бюджетна ситуация изисква да признаем, че исканията за нови социални придобивки през този период са неприемливи и неразумни", пише в обръщението.

Още по темата

Цветанов добавя, че до края на октомври предстои изплащането на парите за дрехи на служителите на МВР, както и че има намерението да положи всички усилия от 2011 г. месечният лимит на парите за храна на служителите на МВР да бъде изравнен с този на служителите на Министерството на отбраната.

„Отпускането на 13 млн. лева допълнително тази година за МВР и увеличаването на бюджета на министерството с 50 млн. лева за следващата демонстрират отношението на изпълнителната власт и лично на премиера към вътрешното министерство, чиито резултати са плод на усилията на всички редови служители“, отбелязва Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
5
 
12
 
! Отговори
Бивш учител преди 13 години
Щом полицайте са в плачевно състояние, и систематна умира,какво да кажем за образованието?И има ли някой с ръка на сърцето да си признае колко чисто взима, колко са му останалите социални добавки,колко пари му се полагат за разни екстри като дрехи, обувки, телефон, храна?Ще се уплашите, като узнаете истината.Другите хора това го плащат от собствения си джоб.Стига демагогия!Обяснете също, и че има работещи на дежурства 24 часа, и после-72 часа "почиват".Работят 7-8 дена в месеца.
260
8
 
6
 
! Отговори
kari преди 13 години
Много ограничени и комплексирани мозъци има в този форум. Е, свиреп, олекна ли ти след като се изпразни по този просташки начин? Каквото и да храчиш това е положението - ти и подобните ти ще си останете аутсайдери с комплекси, а хората от полицията ще си вършат работата. Намерили сте къде да си изливате злобата. Освен долни *** има и свестни хора, които знаят как да оценят труда на тези хора.
259
6
 
6
 
! Отговори
ли преди 13 години
Леле как може да има толкова много злоба , необяснимо ми е вече , без значение за какво иде реч вие трябва да сте анти. Отнемете им заплати , отнемете им осгуровки - де не е важно на мен , да ми е добре важно е на Вуте да му е зле. И като им вземат привилегиите на вас ли ще ви стане по-добре , или те ще започнат да работят повече ?? Ей аман от БайГаньовци !!!!
258
0
 
18
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Оффф, няма как да не отбележа проблясъка на един /очевидно служител на МВР/, че който не подкрепял полицията сега, бил престъпник. Още осмислям тази квинтесенция на униформената мисъл. Най общо, според 90% от полицаите ни, държавата е населена с тях и останалите - престъпниците. С извинение и поклон пред 22-мата свестни служителя в МВР , Вие г-да полицаи сте ***. Ама наистина ***. Не весело кухи, като във виц, а досадно дебилни.
257
2
 
5
 
! Отговори
Х преди 13 години
"Ние не сме загрижени за рейтинга си, а за плачевното състояние на умиращата система на МВР", добави зам.-шефът на полицейския синдикат Галентин Грозев..
256
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единствените резултати, които са плод на усилията на всички редови служители и демонстрират отношението на изпълнителната власт и лично на премиера към вътрешното министерство са разходите в размер на 2 милиарда годишно!
255
6
 
11
 
! Отговори
алаБала преди 13 години
Шшш палатите не са на граничари,дай да не се обиждаме!А ако има някой с такъв то той е от отдел ГКПД(бившо,сега КДГ),а те многознайко бяха към ДС докъм '97.Гледам тука има много разбирачи,дето като чуят МВР и си представят само КАТ и нищо друго.Докато си играете да ни плюете аз трябва да чета яко шенгенското законодателство,за да може да влезем,а вие "хейтъри" да "джиткате" из ЕС свободно.И всичко това за два пъти по-малко пари от военните!Тях защо не ги плюете бе "андрешковци" долни?
254
1
 
5
 
! Отговори
време е преди 13 години
Време е да започне да се спазва закона а не да се дава на полицая то и на луната да го качиш пак ще иска повече ама на слънцето ще изгорят горките!Няма по човек и по не човекима хора които спазват правилата и с униформа и без такава.Нека не изнасилват изнасилена жена(държава).те би трябвало да я пазят!!!
253
3
 
17
 
! Отговори
Поименно, колега! преди 13 години
До 251Всички разкрити убийства са .... хмммм....ми то няма такива.От време на време хващат някой и след як пердах си признава за всички убийства.Сега се сещам. Ти сигурно си разкрил и кой уби сестрите Белнейски!
252
0
 
5
 
! Отговори
до 259 преди 13 години
Как да пуснат виц за инжИнер, като не могат да го проумеят?
251
1
 
22
 
! Отговори
Педерасчо преди 13 години
Цецо багера е най грозният министър. И е пасивен гей. Лаап буби
250
0
 
17
 
! Отговори
Пак казвам преди 13 години
Определено, това си е пак нещо от рода "тука има - тука нема"! Защо да им се запазват правата и придобивките? Те, именно затова, малко недоволстват - малко нагласен от Ц.Ц., ми се вижда този "ПРОТЕСТ". Те, полицаите работят като всички в БГ, но да имат чак пък такива превилегии - по време на КРИЗА, всичко да им се плаща от държавата - как става! Ц.Ц. ще им даде и много повече, защото без тях е "НИЩО"!
249
0
 
21
 
! Отговори
хахха преди 13 години
Еми какво имаме на снимката?......10 мишки и един плъх............Сега ще се случи това ,което се случи на лекарите.Замазване на очите.Господин мижитурката ,носача на папки,кадровика на мвр води преговори. Тоя същия дето не отговори на писмата на уволнените от него спасители от гражданска защита.И една *** наричаща се комисар Бурджиев му приглася.Е те това са мишките на милата ми родина.
248
11
 
3
 
! Отговори
Болен Лидерааааа преди 13 години
Волен Президент
247
14
 
3
 
! Отговори
Болен Лидерааааа преди 13 години
Цветанов ПРЕЗИДЕНТ муха ха ха ха
246
10
 
5
 
! Отговори
шморц преди 13 години
Ей *** нали като напиша днес 10 акта си изкарвам заплатата бе гейчо.
245
3
 
5
 
! Отговори
Кука преди 13 години
Абе още някой виц немали, а? Утре май пак ще има: Не бе г-н полицай с колан бях г-н полицай, заклевам се...Обече ти да не си у казармата, та ше ми се калнеш... аре 50 бързи за г-н Куката ха ха ха
244
0
 
7
 
! Отговори
до 267 преди 13 години
***, пълен *** си... Айде прочети закона за движение по пътищата какво пише - специлано за прелезите... Да не съм влетял с влака в двора на ДАП-а и или да гоних ГАЗката по улиците.... А шофоьора сигурно още пали свещи - оттърва се само със заекване...
243
4
 
1
 
! Отговори
до лок.машинист преди 13 години
Чл. 343. (Попр. - ДВ, бр. 29 от 1968 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 1978 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) Когато с деяния по предходния член по непредпазливост са причинени:а) (изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) значителни имуществени вреди, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация;
242
2
 
1
 
! Отговори
до лок.машинист преди 13 години
Чл. 342. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който при управляване на подвижен железопътен състав, въздухоплавателно средство, моторно превозно средство, плавателен съд, бойна или специална машина наруши правилата за движение, като допуска причиняването на телесна повреда или смърт на другиго, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.