Новата шефка на ДНСК: Ще бутам палати!

Милка Гечева има шест месеца за екшън план
Обновена: 1 ное 2010 15:07 | 1 ное 2010 15:05,
117
Новата шефка на ДНСК: Ще бутам палати!
Снимка: БГНЕС

Над 90 заповеди за премахване на незаконни постройки в района на язовир "Ивайловград" ще бъдат издадени до края на месеца от експертите на Дирекцията за национален строителен контрол.

Това обяви на първата си среща с медиите новият изпълнителен директор на ведомството Милка Гечева.

Проверки за незаконното строителство на територията на язовирите "Ивайловград", "Искър" и по Черноморието са сред приоритетните за ръководството на  ДНСК  в краткосрочен план. 

Тя обобщи, че до края на годината ще бъдат премахнати и 20 незаконни строителни обекта по Черноморието.

Амбицията на ДНСК е да бъдат съборени още 30 строежа в разрез със закона до края на април 2011 година.

В старата част на Несебър са подготвени седем процедури за премахване на незаконни строежи, които вероятно ще бъдат премахнати до края на 2010 г.

Още по темата

Друга проблемна местност с незаконни строежи е Ченгене скеле край Бургас, отбеляза Гечева.

Там са издадени 225 заповеди на ДНСК, от които 147 са влезли в сила и до момента са премахнати 23 незаконни строежа.

Гечева съобщи, че са подписани още 22 договора за принудително премахване, които ще бъдат изпълнени до края на 2010 година.

Тя отбеляза и незаконното строителство в прилежащите територии на язовир "Искър".

След проверка в района през 2007 г. са издадени 94 заповеди за премахване, от които 35 са влезли в сила и са премахнати шест незаконни строежа. В момента са подписани нови 12 договора за премахване на незаконни обекти, които ще бъдат изпълнение до края на годината.

До април 2011 г. има готовност да се сключат още 20 договора за принудително премахване на незаконни строежи около язовир "Искър". Гечева съобщи, че сега там се прави повторна проверка.

Министерството на околната среда и водите и ДНСК проверяват за незаконни строежи 50 язовира, като до края годината ще има обобщени доклади от първите резултати от проверките.

„Имаме политическата воля за промяна“, категорично заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че е даден срок от шест месеца на новия шеф на ДНСК за изпълнение на представената стратегия за развитие на дирекцията и на така наречения екшън план.

За да бъде напълно прозрачно управлението в ДНСК, регистърът на незаконните строежи в страната ще бъде публичен, съобщи още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
5
 
! Отговори
Марина преди 13 години
А вместо да ги бутат защо не ги продадат тия къщи и не налеят няколко милиона в държавата?!
108
0
 
3
 
! Отговори
Zankova преди 13 години
Smee li da buta. a?????ha da ia vidim na kogo 6te butne!!Nai-veroiatno na nekoi nesretnik za6toto BOGATIEimat pari4ki i nema da go dopusnat. I kude 6te se krie gorkata ako se podluje edin den da buta pitam az.
107
0
 
4
 
! Отговори
Един преди 13 години
Видяхме с какви "голееми" замъци започна - с рибарските дървени хижи. Приказвай си, приказвай си Милке, ама кой ли ти вярва!
106
0
 
6
 
! Отговори
Обикновен Гражданин преди 13 години
Дори може да разчитате и на мен с каквото мога ще ви помогна имам инструменти за къртене и събаряне :) И пари няма да ви искам! Само за спорта ама искам и собствениците да са там и да гледат как беснея с къртача из къщата :D
105
1
 
11
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Само така. С вас сме! Пробвайте да накарате тия, които са платили за строежите, да платят и за тяхното махане и възстановяване на мястото! Пълен запор на имуществото им, докато не се плати и последната стотинка, дадена по махането на сградите им. Не искаме да плащаме с нашите данъци за техните престъпления. Ако трябва да плащаме, ще купим патрони за тежките картечница и ще ходим да ги помеляме...
104
4
 
4
 
! Отговори
ПЕР0 преди 13 години
ГОЛЕМЦИ.... САМО ТАКА, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ... ТЕЯ ОТ ЧЕНГЕНЕ ТАМ КАКВО СИ И ОТ РОПОТАМО...АААААА... *** ТЕ ЗА КАКВИ СЕ ИМАТ... БАРАКИ ДА МИ СТРОЯТ ... МИ ДА СА ПОСТРОИЛИ ХОТЕЛИ И ЗАМЪЦИ... А ТЕ... ХА ДА ГИ НЯМА... БРАВО НА ДНСК И МАДАМ ГЕЧЕВА... САМО ТАКА, И ПОСЛЕ НА ИЗБОРИТЕ... ОТИВАТЕ ПРИ ЦАРЯ..;)
103
6
 
7
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Абе то в тая партийка ГРОБ всички все лаладжии и силни на разтягането на локуми :))). Тая леля като някакъв клонинг на ББ и Цуци Консултанту бре :)). Абе лелче, кфо ще бутнеш за 6 м. като само една съдебна процедура по твоите заповеди трае минимум 2 г. :). А след толкова време за теб никой даже няма да си спомня :)
102
2
 
8
 
! Отговори
ТАТО преди 13 години
За враговете на демокрацията и републиката - смърт Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [в смисъл монархична] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.Васил Левски
101
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Били в чашката на язовира.Ами напълнете я тази чашка и да се реши проблема.Този пробем вече омръзна. Явно нищо няма да се случи ама тази вечер в новините показаха как бутат рибарски бараки край Ропотамо независимо че са там от 30-40 години.Най сетне наказаха рибарите-милионери дето са строили незаконно.Явно трябва да сме доволни че закона възтържествува.
100
2
 
6
 
! Отговори
kuca darjava преди 13 години
blq,blq
99
2
 
11
 
! Отговори
Somebody преди 13 години
Нищо няма да бутнат - ще ги притиснат... Това е България!
98
2
 
11
 
! Отговори
бау преди 13 години
снимката е от София ама там май НЕ СМЕЕ ДА БУТА.ЗАЩО ЛИ??????????
97
0
 
17
 
! Отговори
От Хасково преди 13 години
До Хасково има един язовир Клокотница,този хеликоптер няма ли да мине и над него?Да се види какво има и Хасковския кмет Г.Иванов пък после и булдозерите да минат.Защото се чува че се е ориентирал към АБВ-то на Седефчов,директно на прокурора....
96
1
 
12
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
Защото Сийке, утре всеки може да реши да строи където си иска и след това да узаконява. Тогава, Сийке, държавата ни ще заприлича (не че и сега не прилича) на бетонена джунгла, където действа закона на "кой превари, той завари". Има хора с много пари в България, ако някой от тях реши да си загради Мусала или вр. Ботев, трябва да го оставим на мира и да го накараме да си плати ли? А утре децата ти къде ще видят природа, къде ще видят диви животни? В книжките и филмите...
95
3
 
3
 
! Отговори
костов преди 13 години
До 94: Ти имаш ли представа колко струва подръжката на адин такъв палат - ток, парно и т.н.Апък и как ще се узаконят? Щом е невъзможно за собствениците значи е невъзможно и за държавата!
94
1
 
8
 
! Отговори
Методий преди 13 години
Коментари на ШЛЬОКАВИЦА не чета. Слагам минус и декларирам за нарушение.Пишете на български.Особено днес.
93
1
 
11
 
! Отговори
Българан е галант преди 13 години
Браво...!Така трябва.Законите са за това - да се изпълняват,без значение кой е ''ощетения '' бандит от тях. Наистина трябва политическа воля и решителност,за да се случи това. Народа гледа и чака - ще удържи ли Б.Борисов на дадената дума да вкара в ред тая разградена държава.И това решение трябва да има начало - защо не с имотите на тия крадци на едро,митничари,висши функционери и отявлени бандити. Очакваме продължението по темата...?! А колко още теми има за разнищване - горива,ДДС-та...?!
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що не ги използвате за нещо тия имоти? Какъв е смисълът да се рушат
91
2
 
10
 
! Отговори
SuperNews преди 13 години
Дайте списък на имотите, които ще бъдат премахнати помесечно и народа ще повярва на този екшън-план. Ако журналистите могат да се снабдят с него ще е интересен материал за последващо сравнение и коментиране.
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дайте на хората трактори, багери и ще видите как за нула време ще бъде изринато всичко което е незаконно. Аз например с кеф ще управлявам някоя фадрома. И тогава, и тогава ще настъпи най-после справедливост в тая измамническа държава.